Siirry sisältöön
Kartta

Mitä Viikinsaaressa voi tehdä?

Viikinsaaren vehreään luontoon, sen kasveihin ja linnustoon pääsee tutustumaan vaivattomasti Viikinsaaren luonnonsuojelualuetta kiertävän luontopolun ja meditaatiopolun avulla. Reitin pituus on n. 1,3 km ja polun varrella on 14 rastia, joilla kerrotaan saaren luonnosta. Perheen pienimmille on omat tehtävät. Polkujen varrella on myös ihastuttavia uimapoukamia kiireettömän kesäpäivän viettoon. Rantasaunakin Viikinsaaresta löytyy. Sen voi joko varata yksityiskäyttöön tai suunnata saunaan yleisillä saunavuoroilla joka päivä klo 15-18. Poukamien ja polkujen lisäksi Viikinsaaressa on pelikenttiä, minigolfrata ja lasten leikkipaikka. Infossa sijaitsevasta välinevuokraamosta voi vuokrata pallot, frisbeet, tikanheittovälineet, Mölkyn ym. pelivälineet kohtuuhintaan. Lisäksi on mahdollista vuokrata soutuveneitä, kajakkeja tai SUP-lautoja.

Viikinsaaressa vieraillessa kannattaa piipahtaa myös Pyhäjärven ekumeenisessa kappelissa. Tamperelaistaiteilija Ilkka Väätin johdolla kappeliksi kunnostettu entinen putka on taideteos itsessään.

Nyt voit myös yöpyä!

Kesän 2024 uutuutena Viikinsaaressa voi nyt myös yöpyä ihastuttavissa Nolla Cabins -mökeissä. Viikinsaaren Nolla-mökit sijaitsevat saaren eteläpuolella, ja mökistä avautuu mökin sijainnin mukaan joko upea järvinäköala tai monimuotoinen metsä jylhine mäntyineen. Mökin valtavat ikkunat ja telttamainen arkkitehtuuri tekevät yöpymisestä ainutlaatiosta ja voit todella kokea nukkuvasi luonnon keskellä! Nolla-mökkien varauskalenterin löydät täältä.

Kun nälkä yllättää

Viikinsaaressa retkieväät voi nautiskella rantahiekalla, nurmikolla tai puisilla piknikpöydillä. Saaresta löytyy myös grilli- ja keittokatos. Viikinsaareen ei saa tuoda omia alkoholijuomia.

Vaihtoehtoisesti voit ruokailla kesäravintola Viikinsaaressa. Tunnelmallisessa pitsihuvilassa on tarjolla ensiluokkainen à la carte -menu sekä tyylikäs ja ruokaisa viikonloppubrunssi. Rennompaan menoon ja auringonpaisteeseen voi tilata terassimenun. Ravintolassa on myös A-oikeudet. Ravintola Viikinsaari sopii erinomaisesti myös juhliin ja yksityistilaisuuksiin.

Viikinsaaressa on myös Kesäkeittiö, joka tarjoilee kesäisin saarimiljööseen sopivia makuja. Lisäksi laivalaiturin vierestä löytyy hurmaava terassikahvila Kesäkahvila Helmannilla. Kesäkeittiö ja Kesäkahvila aukeavat kesäkuussa.

Ohjelmaa läpi kesän

Viikinsaaressa on lavatanssien lisäksi tarjolla monipuolista ohjelmaa, muun muassa kesäteatteria, stand upia ja elävää musiikkia. Myös perinteeksi muodostunut Viikinsaaren juhannus tarjoaa jälleen saunomista, pelejä, brunssin ja juhannustanssit! Loppukesästä Viikisnaaressa vietetään myös venetsialaisia.

Tutustu tarkemmin Viikinsaareen tapahtumiin täällä ja Viikinsaaren kesäteatterin ohjelmistoon täällä.

Viikinsaaren aukioloajat

Viikinsaareen liikennöidään säännöllisesti kesäkuun alusta aina elokuun puoleen väliin asti, tarkemmat aikataulut löytyvät Hopealinjojen sivuilta. Laiva Viikinsaareen lähtee Laukontorilta tasatunnein ja palaa Viikinsaaresta aina puolelta.