Siirry sisältöön
Kartta

Heinä- ja elokuun viikonloppuina liikennöivä Outdoor Express tarjoaa vaivattoman mahdollisuuden tutustua retkeilyyn niin paikallisille kuin matkailijoille. Kesän kohteina ovat Seitsemisen, Helvetinjärven ja Isojärven kansallispuistot, joihin pääsee nyt tutustumaan kestävästi yhteiskyydillä, ilman yksityisautoilua.

Tampereen rautatieasemalta liikennöivä Outdoor Express -bussi kyydittää halukkaita Pirkanmaan kolmeen kansallispuistoon yhteensä yhdeksänä viikonloppuna. Koveron perinnetilalla Seitsemisessä pääsee tutustumaan viime vuosisadan alun elämänmenoon, Helvetinjärven kansallispuiston erikoisuuksia ovat kaksi muinaista rotkolaaksoa ja Isojärven kansallispuistossa metsäiset vuorimaat ja syvät rotkolaaksot vuorottelevat jääkauden muovaamassa maisemassa.

Outdoor Expressin toimesta kuhunkin kansallispuistoon on tarjolla kyyti kolmena valikoituna viikonloppuna. – Kyyti starttaa kerran päivässä lauantaisin ja sunnuntaisin Tampereen rautatieaseman edustalta, mutta kyytiin voi hypätä myös välipysäkiltä, kertoo projektipäällikkö Pyry Rinkinen Ekokumppaneilta. Yhdensuuntainen aikuisen lippu maksaa 10 € ja liput ostetaan Matkahuollon verkkokaupasta. Lemmikit ovat tervetulleita mukaan sunnuntaisin.

Outdoor Expressin aikataulut on suunniteltu siten, että kansallispuistoissa luonnosta ehtii nauttimaan kiireettä. – Bussin saapumisen jälkeen aikaa tutustua kansallispuistoon on reilu viisi tuntia, joten reippailun jälkeen ehtii halutessaan tutustuma myös puistojen kahvila- ja ravintolapalveluiden tarjontaan, kertoo Visit Tampereen projektipäällikkö Matti Pollari. – Halutessaan matkailijat voivat myös jäädä puistoon yöksi ja hyödyntää joko paikallisten yrittäjien majoituspalveluita tai pakata teltan mukaan ja nauttia kesäyöstä luonnon helmassa, Pollari jatkaa.

Katso päivämäärät ja aikataulut: https://outdoorexpress.fi/

Kokeiluluontoisesti järjestettävä Outdoor Express on osa Tampereen järvi- ja luontomatkailun tiekartan kehitystyötä. Kokeilun tavoitteena on tarjota kaikille matalan kynnyksen mahdollisuus retkeilyyn, testata palvelun toimivuutta sekä tuoda se pysyvämmin osaksi Tampereen ja Pirkanmaan luontomatkailun palvelutarjontaa. Kesän 2023 Outdoor Express -palvelun toteuttaa Ekokumppanit Metsähallituksen Luontopalvelujen sekä Tampereen, Ylöjärven ja Ruoveden kuntien tukemana. Yhteistyökumppaneina palvelun tuottamisena mukana ovat Matkahuolto, Visit Tampere ja Kuhmoisten kunta.

Lisätietoja

Matti Pollari

Projektipäällikkö, kestävän matkailun kehitys

Työpöydällä matkailualan ilmastotyö, kestävän liikkumisen kehitys, järvi- ja luontomatkailu sekä Sustainable Travel Finland -ohjelman alueellinen koordinointi. Pyörämatkailu ja Pispala lähellä sydäntä.