Eläinpihoja ja kotieläinpuistoja Tampereen seudulla - Visit Tampere

Eläinpihoja ja kotieläinpuistoja Tampereen seudulla

15.05.2019

Tampereella pääsee näkemään monenmoisia eläimiä vaikkapa Särkänniemessä – akvaariossa asustelee eksoottisia kaloja ja Koiramäestä löytyy suloisia lampaita, kanoja, poneja, koiranpentuja ja sikojakin. Jos kuitenkin haluat päästä silittelyetäisyydelle asti, löytyy siihenkin oivia paikkoja!

 

Eläin- ja Elämyspiha Ponimaa

Eläin- ja Elämyspiha Ponimaa on Orivedellä, noin 40 km Tampereelta, ja sen pihapiiriä asustavat monenlaiset hevoset, aina uljaista friisiläisistä maailman pienimpään hevosrotuun falabellaan. Kavereiksi saat myöskin aaseja, vuohia, (mm. afrikkalaiset kääpiövuohet) lampaita, minipossun, alpakat, kanat, ankat, kalkkunat, hanhet, riikinkukot, kultafasaanit, marsut, chinchillat, ja tietenkin kissat ja koirat. Kanilinnakkeessa pääset silittelemään kaninpoikia. Ponimaassa lapset pääsevät tasatunnein myös ilmaiseen talutusratsastukseen ja löytyy sieltä jopa maahismökki, sammakkolampi ja keppihevostalli. Jos oikein tarkkaan katsoo, saattaa nähdä jopa keijuja, maahisia ja haltioita.

 

Kiviniityn kotieläinpuisto

Sastamalasta puolestaan löytyy Kiviniityn kotieläinpuisto, josta löytyy n. 200 eläintä, yli 30 eri lajia lampaista vasikoihin ja hevosista kaneihin, lähes kaikki suomalaiset maatilan eläimet ovat esillä. Puistosta löytyy myös kahvila ja grillikatoksia, sekä erikoisuuksia, kuten alpakoita, deguja, nanduja, ylämaankarjaa, villasikoja ja täpläkauriita. Ei tarvitse lähteä Lappiin asti nähdäkseen näillä leveysasteilla hieman erikoisempia tuttavuuksia, nimittäin poroja! Eläinten lisäksi Kiviniitystä löytyy lapsille monenlaista tekemistä esim. talutusratsastusta, trampoliineja, iso pomppulinna, leikkikenttä ja noidan mökki. Vauhdista kiinnostuneet voivat ajella sähköautoilla tai mönkijän peräkärryllä.

 

Reipin tila

Pirkkalassa sijaitsevalla Reipin tilalla voit nähdä alkuperäisiä suomalaisia maatiaispihan eläimiä aidossa ympäristössään: suomenhevosia, harvinaista länsi-suomenkarjaa ja itä-suomenkarjaa eli kyyttöjä, uteliaita suomenlampaita, tyrnäväläisiä ja alholaisia maatiaiskanoja, rapsuttelusta pitäviä maatiaiskissoja ja myös suomenlapinkoira Hilla ja lapsirakas shetlanninponi Pirri ihastuttavat vierailijoita. Suosittu ja tunnelmallinen maatiaispiha kesäkahviloineen on avoinna kesäaikaan ja alueelle on vapaa pääsy.

 

Syrjysen Strutsitila

Oletko koskaan nähnyt ilmielävää strutsia? Mikäli et, niin kannattaa ottaa suunta Pälkäneelle, Syrjysen Strutsitilalle! Tilalla pääsee näkemään tietenkin strutseja, mutta myös Highlandeja eli Skotlannin ylämaannautoja, kuusipeuroja, kanoja, hevonen