Siirry sisältöön
Kartta

Tampereella pääsee näkemään erilaisia eläimiä vaikkapa Särkänniemessä – akvaariossa asustelee eksoottisia kaloja ja Koiramäestä löytyy minipossuja, villisikoja, lehmiä, alpakkoja, lampaita ja paljon muita eläinystäviä. Lampaita Tampereella laiduntaa lisäksi Tesoman Kohmanpuistossa sekä Peltolammin Rukkamäenpuistossa. Tampereen lähistöltä löytyy lisäksi useita eläinpihoja, joissa pääsee silittelemään monenlaisia karvakamuja.

Tallipiha

Aivan Tampereen keskustan tuntumassa Tallipihalla pääsee ihastelemaan siellä vierailevia eläimiä.  Muutamia leiri- ja laidunpäiviä lukuunottamatta Tallipihalla tapaat suloisia poneja päivittäin. Tallipihan ponitouhut järjestää lisäksi ponikursseja, ponisynttäreitä ja talutusratsastusta erikseen ilmoitettuina ajankohtina tai sopimuksesta. Kanoja, kaneja ja marsuja on alueella keväästä syksyyn. Eläinten vierailuajat, siihen liittyvät toiminnat ja tapahtumien hevosvaunuajelut voi kätevästi tarkistaa täältä.

Eläin- ja Elämyspiha Ponimaa

Eläin- ja Elämyspiha Ponimaa on Orivedellä, noin 40 km Tampereelta, ja sen pihapiiriä asustavat monenlaiset hevoset, aina uljaista friisiläisistä maailman pienimpään hevosrotuun falabellaan. Kavereiksi saat myöskin aaseja, vuohia, (mm. afrikkalaiset kääpiövuohet) lampaita, minipossun, alpakat, kanat, ankat, kalkkunat, hanhet, riikinkukot, kultafasaanit, marsut, ja tietenkin kissat ja koirat. Ponimaassa lapsille klo. 13 ja 15 myös talutusratsastusta. Tilalta löytyy jopa maahismökki, sammakkolampi ja keppihevostalli. Jos oikein tarkkaan katsoo, saattaa nähdä jopa keijuja, maahisia ja haltioita.

Kiviniityn kotieläinpuisto

Sastamalasta puolestaan löytyy Kiviniityn kotieläinpuisto, josta löytyy n. 200 eläintä, yli 30 eri lajia lampaista vasikoihin ja hevosista kaneihin, lähes kaikki suomalaiset maatilan eläimet ovat esillä. Puistosta löytyy myös kahvila ja grillikatoksia, sekä erikoisuuksia, kuten alpakoita, deguja, nanduja, ylämaankarjaa, villasikoja ja täpläkauriita. Ei tarvitse lähteä Lappiin asti nähdäkseen näillä leveysasteilla hieman erikoisempia tuttavuuksia, nimittäin poroja! Eläinten lisäksi Kiviniitystä löytyy lapsille monenlaista tekemistä esim. talutusratsastusta, trampoliineja, iso pomppulinna, leikkikenttä ja noidan mökki. Vauhdista kiinnostuneet voivat testata ajotaitojaan sähkömönkijällä.

Sankilan kartano

Pirkkalassa sijaitsevan Sankilan kartanon pihapiirissä voit nähdä eläimiä aidossa ympäristössään: hevosia, lampaita, kaneja, kissoja ja aasi ihastuttavat vierailijoita. Suosittu ja tunnelmallinen piha kesäkahviloineen on avoinna kesäviikonloppusin. Vierailut arkipäivisin varataan etukäteen ja ne ovat maksullisia.

Syrjysen Strutsitila

Oletko koskaan nähnyt ilmielävää strutsia? Mikäli et, niin kannattaa ottaa suunta Pälkäneelle, Syrjysen Strutsitilalle! Tilalla pääsee näkemään tietenkin strutseja, mutta myös kuusipeuroja, kanoja, pupuja ja kissoja, sekä kesäkaudella lisäksi lampaita. Tilalla on myös kahvila. Tila on avoinna kesäkuun alusta alkaen arkisin klo 10-18, lauantaisin klo 10-16 ja sunnuntaisin klo 11-18.

Niitty-Seppälän tila

Pälkäneellä on myös Niitty-Seppälän tila, jonka kotieläintarhassa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Possut, poni, kanit, kanat, kilit odottelevat kesän vierailijoita. Talutusratsastusta on tiistaista sunnuntaihin klo 11 – 13. Leikkipaikassa saavat liukumäki, karuselli ja keinut päät sekaisin niin isoilta kuin pieniltäkin! Rohkeimmat voivat astua Peikkoluolaan. Tilalla pääsee itse poimimaan marjoja, ja kesäisin tori ja kahvila palvelevat myös.

Ähtäri Zoo

Tampereelta on kätevä matka Pohjoismaiden ensimmäisten jättiläispandojen kotiin – Ähtäriin! Ähtäri Zoo on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto ja eräs Suomen suosituimmista perhematkakohteista. Panda-asukkien Lumin ja Pyryn lisäksi nähtävänä on kymmeniä skandinaavisia eläinlajeja luonnollisessa ympäristössään, ja Ähtärissä on mukava viettää päivää myös vaikka piknikin merkeissä.

Tarkistathan aukioloajat kohteiden omilta verkkosivuilta.