Eläinpihoja ja kotieläinpuistoja Tampereen seudulla - Visit Tampere

Eläinpihoja ja kotieläinpuistoja Tampereen seudulla

01.06.2020

Tampereella pääsee näkemään monenmoisia eläimiä vaikkapa Särkänniemessä – akvaariossa asustelee eksoottisia kaloja ja Koiramäestä löytyy minipossuja, villisikoja, lehmiä, alpakkoja, lampaita ja paljon muita eläinystäviä (Koiramäki avautuu 13.6.2020). Lampaita Tampereella laiduntaa lisäksi Tesoman Kohmanpuistossa sekä Peltolammin Rukkamäenpuistossa. Tampereen lähistöltä löytyy lisäksi useita eläinpihoja, joissa pääsee silittelemään monenlaisia karvakamuja.

 

Eläin- ja Elämyspiha Ponimaa

Eläin- ja Elämyspiha Ponimaa on Orivedellä, noin 40 km Tampereelta, ja sen pihapiiriä asustavat monenlaiset hevoset, aina uljaista friisiläisistä maailman pienimpään hevosrotuun falabellaan. Kavereiksi saat myöskin aaseja, vuohia, (mm. afrikkalaiset kääpiövuohet) lampaita, minipossun, alpakat, kanat, ankat, kalkkunat, hanhet, riikinkukot, kultafasaanit, marsut, chinchillat, ja tietenkin kissat ja koirat. Kanilinnakkeessa pääset silittelemään kaninpoikia. Ponimaassa lapset pääsevät tasatunnein myös ilmaiseen talutusratsastukseen ja löytyy sieltä jopa maahismökki, sammakkolampi ja keppihevostalli. Jos oikein tarkkaan katsoo, saattaa nähdä jopa keijuja, maahisia ja haltioita. Ponimaa on kesällä 2020 avoinna joka päivä 1.6. alkaen klo 11.00-17.00 9.8. asti.

 

Kiviniityn kotieläinpuisto

Sastamalasta puolestaan löytyy Kiviniityn kotieläinpuisto (avautuu 14.6.2020), josta löytyy n. 200 eläintä, yli 30 eri lajia lampaista vasikoihin ja hevosista kaneihin, lähes kaikki suomalaiset maatilan eläimet ovat esillä. Puistosta löytyy myös kahvila ja grillikatoksia, sekä erikoisuuksia, kuten alpakoita, deguja, nanduja, ylämaankarjaa, villasikoja ja täpläkauriita. Ei tarvitse lähteä Lappiin asti nähdäkseen näillä leveysasteilla hieman erikoisempia tuttavuuksia, nimittäin poroja! Eläinten lisäksi Kiviniitystä löytyy lapsille monenlaista tekemistä esim. talutusratsastusta, trampoliineja, iso pomppulinna, leikkikenttä ja noidan mökki. Vauhdista kiinnostuneet voivat ajella sähköautoilla tai mönkijän peräkärryllä.

 

Reipin tila

Pirkkalassa sijaitsevalla Reipin tilalla voit nähdä alkuperäisiä suomalaisia maatiaispihan eläimiä aidossa ympäristössään: suomenhevosia, harvinaista länsi-suomenkarjaa ja itä-suomenkarjaa eli kyyttöjä, uteliaita suomenlampaita, tyrnäväläisiä ja alholaisia maatiaiskanoja, rapsuttelusta pitäviä maatiaiskissoja ja myös suomenlapinkoira Hilla ja lapsirakas shetlanninponi Pirri ihastuttavat vierailijoita. Suosittu ja tunnelmallinen maatiaispiha kesäkahviloineen on avoinna kesäaikaan ja alueelle on vapaa pääsy. Reipin tila on avoinna kesällä 2020 lauantaisin ja sunnuntaisin 6.-7.6. alkaen klo 11-17. Juhannusviikonlopusta alkaen avoinna myös perjantaisin klo 16-20.

 

Syrjysen Strutsitila

Oletko koskaan nähnyt ilmielävää strutsia? Mikäli et, niin kannattaa ottaa suunta Pälkäneelle, Syrjysen Strutsitilalle! Tilalla pääsee näkemään tietenkin strutseja, mutta myös Highlandeja eli Skotlannin ylämaannautoja, kuusipeuroja, kanoja, hevonen, pupuja ja kissoja, sekä kesäkaudella lisäksi lampaita. Tilalla on myös kahvila. Tila on avoinna kesäkuun alusta alkaen arkisin klo 10-18, lauantaisin klo 10-16 ja sunnuntaisin klo 11-18.

 

Niitty-Seppälän tila

Pälkäneellä on myös Niitty-Seppälän tila (avautuu 12.6.2020), jonka kotieläintarhassa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Possut, poni, kanit, kanat, kilit odottelevat kesän vierailijoita, saatavana myös talutusratsastusta. Niitty-Seppälän tilalla asustelee myös Pälkäneen peikot – uskaltaudutko Peikkoluolaan? Visaisten kysymysten ääreen pääsee lasten luontopolulla, ja leikkipaikassa saavat liukumäki, karuselli ja keinut päät sekaisin, niin isoilta kuin pieniltäkin! Tilalla pääsee myös itse poimimaan marjoja, ja kesäisin tori ja kahvila palvelevat myös.

 

Ähtäri Zoo

Tampereelta on kätevä matka Pohjoismaiden ensimmäisten jättiläispandojen kotiin – Ähtäriin! Ähtäri Zoo on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto ja eräs Suomen suosituimmista perhematkakohteista. Panda-asukkien Lumin ja Pyryn lisäksi nähtävänä on kymmeniä skandinaavisia eläinlajeja luonnollisessa ympäristössään, ja Ähtärissä on mukava viettää päivää myös vaikka piknikin merkeissä. Ähtäriin pääsee vierailulle 1.6.2020 alkaen.

 

Visit Tampere Smiling Little Girl At Särkänniemi Doghill Koiramäki Laura Vanzo

Särkänniemen Koiramäki

Särkänniemi, 33230 Tampere
Lue lisää
Countryside Field Kari Savolaisen Peltokuva Laura Vanzon Editointi

Eläin- ja Elämyspiha Ponimaa

Kallioniemi 14, 35220 Eräjärvi
Lue lisää
Visit Tampere Kiviniityn Kotieläinpuisto

Kiviniityn Kotieläinpuisto

Iirolantie 108, Sastamala
Lue lisää
Visit Tampere Marjatila Tyrnikka Berry Picking Farm Countryside Laura Vanzo 18

Reipin tila

Museotie 6, 33980 Pirkkala
Lue lisää
Syrjysen Strutsitila

Strutsitila Syrjynen

Kirvuntie 76, Pälkäne
Lue lisää
Visittampere Niitty Seppalan Tila

Niitty-Seppälän tila

Pälkänevedentie 135, Pälkäne
Lue lisää
Ähtäri Panda Visittampere

Ähtäri Zoo

Ähtäri Zoo, Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Lue lisää

Lue lisää

Top 10 ulkoaktiviteetit koko perheelle
Aktiviteetit

Top 10 ulkoaktiviteetit koko perheelle

Sään suosiessa on kiva olla ulkona! Tässä Tampereen koko perheen ulkoilukohteita.
Lue lisää
Vehreitä keitaita kaupungin sydämessä
Kaupunkiluonto

Vehreitä keitaita kaupungin sydämessä

Tamperella pääsee nauttimaan luonnosta ydinkeskustassakin.
Lue lisää
Näköaloja ja lintujen bongausta
Luonto

Näköaloja ja lintujen bongausta

Tampereella ja lähistöllä on monia paikkoja ihailla maisemia ja bongailla lintuja.
Lue lisää
Nuotiopaikkoja Tampereella
Retkeily ja patikointi

Nuotiopaikkoja Tampereella

Etsitkö mukavaa paikkaa makkaranpaistoretkelle? Tässä muutamia vinkkejä.
Lue lisää