Eläinpihoja ja kotieläinpuistoja Tampereen seudulla - Visit Tampere

Eläinpihoja ja kotieläinpuistoja Tampereen seudulla

15.05.2019

Tampereella pääsee näkemään monenmoisia eläimiä vaikkapa Särkänniemessä – akvaariossa asustelee eksoottisia kaloja ja Koiramäestä löytyy suloisia lampaita, kanoja, poneja, koiranpentuja ja sikojakin. Jos kuitenkin haluat päästä silittelyetäisyydelle asti, löytyy siihenkin oivia paikkoja!

 

Eläin- ja Elämyspiha Ponimaa

Eläin- ja Elämyspiha Ponimaa on Orivedellä, noin 40 km Tampereelta, ja sen pihapiiriä asustavat monenlaiset hevoset, aina uljaista friisiläisistä maailman pienimpään hevosrotuun falabellaan. Kavereiksi saat myöskin aaseja, vuohia, (mm. afrikkalaiset kääpiövuohet) lampaita, minipossun, alpakat, kanat, ankat, kalkkunat, hanhet, riikinkukot, kultafasaanit, marsut, chinchillat, ja tietenkin kissat ja koirat. Kanilinnakkeessa pääset silittelemään kaninpoikia. Ponimaassa lapset pääsevät tasatunnein myös ilmaiseen talutusratsastukseen ja löytyy sieltä jopa maahismökki, sammakkolampi ja keppihevostalli. Jos oikein tarkkaan katsoo, saattaa nähdä jopa keijuja, maahisia ja haltioita.

 

Kiviniityn kotieläinpuisto

Sastamalasta puolestaan löytyy Kiviniityn kotieläinpuisto, josta löytyy n. 200 eläintä, yli 30 eri lajia lampaista vasikoihin ja hevosista kaneihin, lähes kaikki suomalaiset maatilan eläimet ovat esillä. Puistosta löytyy myös kahvila ja grillikatoksia, sekä erikoisuuksia, kuten alpakoita, deguja, nanduja, ylämaankarjaa, villasikoja ja täpläkauriita. Ei tarvitse lähteä Lappiin asti nähdäkseen näillä leveysasteilla hieman erikoisempia tuttavuuksia, nimittäin poroja! Eläinten lisäksi Kiviniitystä löytyy lapsille monenlaista tekemistä esim. talutusratsastusta, trampoliineja, iso pomppulinna, leikkikenttä ja noidan mökki. Vauhdista kiinnostuneet voivat ajella sähköautoilla tai mönkijän peräkärryllä.

 

Reipin tila

Pirkkalassa sijaitsevalla Reipin tilalla voit nähdä alkuperäisiä suomalaisia maatiaispihan eläimiä aidossa ympäristössään: suomenhevosia, harvinaista länsi-suomenkarjaa ja itä-suomenkarjaa eli kyyttöjä, uteliaita suomenlampaita, tyrnäväläisiä ja alholaisia maatiaiskanoja, rapsuttelusta pitäviä maatiaiskissoja ja myös suomenlapinkoira Hilla ja lapsirakas shetlanninponi Pirri ihastuttavat vierailijoita. Suosittu ja tunnelmallinen maatiaispiha kesäkahviloineen on avoinna kesäaikaan ja alueelle on vapaa pääsy.

 

Syrjysen Strutsitila

Oletko koskaan nähnyt ilmielävää strutsia? Mikäli et, niin kannattaa ottaa suunta Pälkäneelle, Syrjysen Strutsitilalle! Tilalla pääsee näkemään tietenkin strutseja, mutta myös Highlandeja eli Skotlannin ylämaannautoja, kuusipeuroja, kanoja, hevonen, pupuja ja kissoja, sekä kesäkaudella lisäksi lampaita. Tilalla on myös kahvila.

 

Niitty-Seppälän tila

Pälkäneellä on myös Niitty-Seppälän tila, jonka kotieläintarhassa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Possut, poni, kanit, kanat, kilit odottelevat kesän vierailijoita, saatavana myös talutusratsastusta. Niitty-Seppälän tilalla asustelee myös Pälkäneen peikot – uskaltaudutko Peikkoluolaan? Visaisten kysymysten ääreen pääsee lasten luontopolulla, ja leikkipaikassa saavat liukumäki, karuselli ja keinut päät sekaisin, niin isoilta kuin pieniltäkin! Tilalla pääsee myös itse poimimaan marjoja, ja kesäisin tori ja kahvila palvelevat myös.

 

Ähtäri Zoo

Tampereelta on kätevä matka Pohjoismaiden ensimmäisten jättiläispandojen kotiin – Ähtäriin! Ähtäri Zoo on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto ja eräs Suomen suosituimmista perhematkakohteista. Panda-asukkien Lumin ja Pyryn lisäksi nähtävänä on kymmeniä skandinaavisia eläinlajeja luonnollisessa ympäristössään, ja Ähtärissä on mukava viettää päivää myös vaikka piknikin merkeissä.

 

Visit Tampere Smiling Little Girl At Särkänniemi Doghill Koiramäki Laura Vanzo

Särkänniemen Koiramäki

Särkänniemi, 33230 Tampere
Lue lisää
Countryside Field Kari Savolaisen Peltokuva Laura Vanzon Editointi

Eläin- ja Elämyspiha Ponimaa

Kallioniemi 14, 35220 Eräjärvi
Lue lisää
Visit Tampere Kiviniityn Kotieläinpuisto

Kiviniityn Kotieläinpuisto

Iirolantie 108, Sastamala
Lue lisää
Visit Tampere Marjatila Tyrnikka Berry Picking Farm Countryside Laura Vanzo 18

Reipin tila

Museotie 6, 33980 Pirkkala
Lue lisää
Syrjysen Strutsitila

Strutsitila Syrjynen

Kirvuntie 76, Pälkäne
Lue lisää
Visittampere Niitty Seppalan Tila

Niitty-Seppälän tila

Pälkänevedentie 135, Pälkäne
Lue lisää
Ähtäri Panda Visittampere

Ähtäri Zoo

Ähtäri Zoo, Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Lue lisää

Lue lisää

Top 10 ulkoaktiviteetit koko perheelle
Aktiviteetit

Top 10 ulkoaktiviteetit koko perheelle

Sään suosiessa on kiva olla ulkona! Tässä Tampereen koko perheen ulkoilukohteita.
Lue lisää
Vehreitä keitaita kaupungin sydämessä
Kaupunkiluonto

Vehreitä keitaita kaupungin sydämessä

Tamperella pääsee nauttimaan luonnosta ydinkeskustassakin.
Lue lisää
Näköaloja ja lintujen bongausta
Luonto

Näköaloja ja lintujen bongausta

Tampereella ja lähistöllä on monia paikkoja ihailla mahtavia näköaloja ja upeita siivekkäitä.
Lue lisää
Nuotiopaikkoja Tampereella
Retkeily ja patikointi

Nuotiopaikkoja Tampereella

Etsitkö mukavaa paikkaa makkaranpaistoretkelle? Tässä muutamia vinkkejä.
Lue lisää