Top 10 Kivaa koko perheelle - sisätiloissa! - Visit Tampere

Top 10 Kivaa koko perheelle – sisätiloissa!

04.06.2020

Eikö keli helli lomallasi? Ei hätää, sillä Tampereella riittää jännittäviä sisäkohteita koko perheelle! Keräsimme niistä top 10 -listan, jotta lomasi sujuisi mahdollisimman mukavasti.

 

1. Särkänniemeen

Särkänniemessä on tekemistä myös sisällä vaikka koko päiväksi. Akvaariossa on mahdollisuus kurkistaa pintaa syvemmälle ja tutustua monimuotoisen vesiekosysteemin jännittäviin ilmiöihin – ja omat jalat pysyvät kuivina. Yli kahdessakymmenessä akvaarioaltaassa asustaa kahdensadan kalalajin edustajia eri puolilta maailmaa. Entä miltä näyttää Tampere sen tunnetuimmasta maamerkistä katsottuna? Suomen korkeimpaan rakennukseen, Näsinneulaan, pääsee hissillä 32 sekunnissa. Näköalatasanteelta 120 metristä kelpaa tiirailla maisemia – kirkkaalla säällä jopa yli 20 kilometrin päähän.

 

2. Museoihin

Tampereella riittää museoita ihan kaikille ja kaikenikäisille. Muumimuseo on ehdoton koko perheen kohde, jossa voi viettää vaikka koko päivän, mutta myös Vapriikissa sijaitsevassa Pelimuseossa saa ajan kulumaan siivillä esimerkiksi pelihallissa hakatessa flipperiä tai pelatessa muita legendaarisia elektromekaanisia laitteita. Jos lähdet kohti Sastamalaa, siellä kannattaa vierailla Suomalaisen kirjan museo Pukstaavissa, jossa satujuna kulkee tuttujen lastenkirjojen maisemien halki. Tällä hetkellä Pukstaavin vaihtuvana “näyttelynä” on Pako museosta -pakohuonepeli, joka sopii kaiken ikäisille ajanvietteeksi. Jos kerran suuntaat Sastamalaan, on siellä ehdottomasti käytävä myös Herra Hakkaraisen talossa. Siellä pääset seikkailemaan Mauri Kunnaksen kirjoista tutun hahmon maailmaan erilaisissa toiminnallisissa huoneissa. Lisäksi ihanaa unissakävelevää Herra Hakkaraista pääsee tapaamaan useasti päivässä.

 

3. Kiipeilemään

Kiipeily sopii kaikille ja kaikenikäisille! Irti Maasta -keskuksesta Tullintorilla löytyy 14 erilaista seinää ja yhteensä 19 nousua. Korkeimmat seinät ovat yli yhdeksän metriä korkeita, eli pääset kokeilemaan miltä tuntuu tarkastella ostoskeskusta lintuperspektiivistä.

 

4. Pakopelin pyörteisiin

Room escape -pakopelit ovat uusin hitti ryhmäaktiviteeteissa.  Tampereelta löytyy useita pakopelipaikkoja, kuten Room Escape, Mysteeri Tampere ja WayOut Tampere. Niissä riittääkin pohdittavaa, kun aika juoksee ja ovi pitäisi saada auki. Huoneita uudistetaan muutaman kuukauden välein, joten aina löytyy uusi huone, jota voi porukalla testata. Onnistumisen eteen vaaditaan todellista tiimityötä!

 

5. Minigolfaamaan

Viihdekeskus Crazyn Crazy Golfin 16 väyläisellä minigolf-radalla pääset testaamaan taitojasi putterin varressa upeassa ympäristössä. Eri teemaiset väylät johdattavat sinut niin rock ´n´ rolliin, villiin länteen, Egyptin mystiikkaan, romuttamolle kuin supersankarienkin maailmaan. Crazy Golfissa on myös kolme curling-rataa kahdessa huoneessa, joissa synteettinen jää ja oikeat curling-kivet virittävät pelaajan aitoon tunnelmaan. Kokeile myös jännittäviä Run Out -pakohuoneita ja Vihahuonetta, jossa voit raivota ja hajottaa tavaraa joko tosissaan tai sitten huumorimielessä.

Hohtogolf West Coast Ratinan kauppakeskuksessa on ensimmäinen laatuaan koko Euroopassa. Ennennäkemättömät näyttävillä tehosteilla varustellut hohtominigolf-radat tarjoavat upean elämyksen, yritysryhmille, polttariryhmille, pikkujouluihin, illanviettäjille, sekä perheille. 15 yllätyksellistä hohtominigolfrataa, joista 4 rataa lukuisilla yllätyksellisillä kauhutehosteilla varustellulla kauhualueella. Lisäksi osana hohtogolfkierrosta kauhukuja, jossa ensimmäisenä Suomessa ahtaanpaikankammotehoste!

 

6. Hohtokeilaamaan

Space Bowling & Billiards on huikea viihdekeidas ja koko perheen ajanviettokeskus. Spacessa on 8 hohtokeilausrataa. Hohtokeilauksessa yhdistyvät keilauksen hauskuus sekä silmiä ja korvia hivelevä ääni- ja valomaailma. Biljardipuolella tarjolla on 10 biljardi- sekä 3 snooker-pöytää.

 

7. Trampoliinille

Kauppi Sports Centerissä sijaitsevasta Trampolin Park Wildista voit varata hauskan liikuntahetken perheelle tai kaveriporukalle – täällä lapsetkin viihtyvät! Alueita on kolme: trampoliinipuisto, josta löytyy useita erilaisia trampoliineja hyppimiseen, temppuiluun ja peleihin, seikkailupuisto, jossa kiertää yli 70 erilaista seikkailurataa sekä kiipeilypuisto, jossa on Tampereen korkein kiipeilyseinä itsevarmistavilla laitteilla.

 

8. Lasersotimaan

Laserpelipaikat – astu tulevaisuuden taistelukentille! Vauhdista ja adrenaliinista ei ole puutetta, kun pelaat ryhmäsi kanssa labyrinttimaisella kaupunkitaisteluareenalla tätä kontaktitonta ja väkivallatonta peliä. Sopii lähes kaikenikäisille. Tampereella laserpelejä pelaamaan pääset Megazonessa Tullintorilla ja ZBasessa Siperian liikekeskuksessa.

 

9. Kylpylään

Kylpylähotelli Scandic Eden Nokia Nokialla, 15 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta, on koko perheen täyden palvelun kylpyläkeidas luonnonkauniilla paikalla järven rannalla. Vesiliukumäkiä, aaltoaltaita, poreltaita ja putouksia… Tämän kohteen takia kannattaakin lähteä vähän kauempaakin polskimaan!

Holiday Club Tampereen Kylpylä on kylpylähotelli ja kokoushotelli Tampereen keskustassa, Lapinniemessä. Kylpylähotelli sijaitsee yli 100 vuotta vanhassa Lapinniemen puuvillakehräämössä, jonka miljöö on uudistettu vastaamaan nykyaikaista kylpylähotellia.

 

10. Paijailemaan karvakamuja

Iskikö halipula? Siihen parasta lääkettä on käydä Suomen ensimmäisessä kissakahvilassa, Kissakahvila Purnauskiksessa, silittämässä kissoja tai paijailemassa 3D Crush Caféssa ihanan pörröisiä pupuja.

 

 

Särkänniemi - Laura Vanzo-9

Särkänniemi

Laiturikatu 1 33230 Tampere
Lue lisää
Visittampere Sarkanniemen Akvaario

Särkänniemen Akvaario

Särkänniemi, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Girl Looking At Näsinneula Tower Laura Vanzo

Näsinneulan näkötorni

Näsinneula, Laiturikatu, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Moomin In Moomin Museum Laura Vanzo

Muumimuseo

Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Vapriikki Laura Vanzo

Museokeskus Vapriikki

Alaverstaanraitti 5, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Pelimuseo Game Museum Laura Vanzo

Suomen pelimuseo

Vapriikki, Alaverstaanraitti, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Laura Vanzo Pukstaavi

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

Marttilankatu 12, 38200 Sastamala
Lue lisää
3 Irti Maasta Kiipeilykeskus

Irti Maasta -kiipeilykeskus

Tullikatu 6, 33100 Tampere
Lue lisää
Visittampere Room Escape

Room Escape Finlayson

Itäinenkatu, Tampere
Lue lisää
Visittampere Mysteeri Tampere

Mysteeri Tampere – Escape Room tarinalla

Näsilinnankatu 22 A 10, 33210 Tampere
Lue lisää
Visittampere Wayout Tampere

WayOut Tampere

Hämeenpuisto 35, 33200 Tampere
Lue lisää
Visittampere Crazy Golf

Viihdekeskus Crazy

Puutarhakatu 21, Tampere
Lue lisää
Visittampere Space Bowling&billiard

Space Bowling & Billiards

Space Bowling & Billiards Hämeenkatu 23, 33200 Tampere
Lue lisää
Visittampere Children

Trampolin Park Wild

Kauppi Sports Center, Kuntokatu, Tampere
Lue lisää
Visittampere Megazone

Megazone

Tullintori, Tullikatu, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere ZBase Entertainment Center Laura Vanzo

ZBase Tampere

Frenckellinaukio, Tampere
Lue lisää
Visittampere Looking A Map Laura Vanzo

Scandic Eden Nokia

Raisionkatu 2, 37120 Nokia
Lue lisää
Visittampere Holiday Club Tampereen Kylpyla

Holiday Club Tampereen Kylpylä

Lapinniemenranta 12, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Cat On Chair Looking At The Camera In Cat Café Kissakahvila Laura Vanzo

Kissakahvila Purnauskis

Aaltosenkatu 31-33, 33500 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere 3D Crush Café Pupukahvila Two Rabbits Café Laura Vanzo

3D Crush Café

Itsenäisyydenkatu 10, 33500 Tampere
Lue lisää

Lisää luettavaa

Entä jos sataa?
Museot

Entä jos sataa?

Vaikka Tampereella maisemat ovatkin erinomaisia, löytyy sisätiloistakin paljon mukavaa tekemistä!
Lue lisää
Top 10 ulkoaktiviteetit koko perheelle
Aktiviteetit

Top 10 ulkoaktiviteetit koko perheelle

Sään suosiessa on kiva olla ulkona! Tässä Tampereen koko perheen ulkoilukohteita.
Lue lisää
Näissä hotelleissa viihtyy koko perhe
Hotellit

Näissä hotelleissa viihtyy koko perhe

Tampereella on monia hotelleja, joissa viihtyvät niin perheen pienemmät kuin isommatkin matkailijat.
Lue lisää
Lasten kanssa syömään
Lapsille

Lasten kanssa syömään

Lapsiystävällisiä ravintoloita ja kahviloita Tampereella.
Lue lisää