Siirry sisältöön

Eikö keli helli lomallasi? Ei hätää, sillä Tampereella riittää jännittäviä sisäkohteita koko perheelle! Keräsimme niistä top 10 -listan, jotta lomasi sujuisi mahdollisimman mukavasti.

1. Museoihin

Tampereella riittää museoita ihan kaikille ja kaikenikäisille. Muumimuseo on ehdoton koko perheen kohde, jossa voi viettää vaikka koko päivän. Vakoilumuseossa voi testata agentin taitojaan agenttitestissä ja tutustua huippuagenttien elämäntarinoihin. Teollisuusmuseossa perheen pienimmätkin viihtyvät etsien museoon piilotettuja hiirenkoloja. Hiiret elävät tehdaskaupungin arkea ja hiirenkolot kertovat myös lasten elämästä: leikeistä, syömisistä, asumisesta, koulunkäynnistä.

2. Kiipeilemään

Kiipeily sopii kaikille ja kaikenikäisille! Irti Maasta -kiipeilykeskuksesta Tullintorilla löytyy 14 erilaista seinää ja yhteensä 19 nousua. Korkeimmat seinät ovat yli yhdeksän metriä korkeita, eli pääset kokeilemaan miltä tuntuu tarkastella ostoskeskusta lintuperspektiivistä.

3. Pakopelin pyörteisiin

Tampereelta löytyy useita pakopelipaikkoja, kuten Room Escape, Mysteeri Tampere ja WayOut Tampere. Niissä riittääkin pohdittavaa, kun aika juoksee ja ovi pitäisi saada auki. Huoneita uudistetaan muutaman kuukauden välein, joten aina löytyy uusi huone, jota voi porukalla testata. Onnistumisen eteen vaaditaan todellista tiimityötä! Suurin osa pakohuoneista sopii koko perheelle!

4. Minigolfaamaan ja hohtokeilaamaan!

Viihdekeskus Crazyn Crazy Golfin 16 väyläisellä minigolf-radalla pääset testaamaan taitojasi putterin varressa upeassa ympäristössä. Eri teemaiset väylät johdattavat sinut niin rock’n’rolliin, villiin länteen, Egyptin mystiikkaan, romuttamolle kuin supersankarienkin maailmaan. Crazy Golfissa on myös kolme curling-rataa kahdessa huoneessa, joissa synteettinen jää ja oikeat curling-kivet virittävät pelaajan aitoon tunnelmaan. Kokeile myös jännittäviä Run Out -pakohuoneita ja Vihahuonetta, jossa voit raivota ja hajottaa tavaraa joko tosissaan tai sitten huumorimielessä.

Hohtogolf West Coast Ratinan kauppakeskuksessa on ensimmäinen laatuaan koko Euroopassa. Ennennäkemättömät näyttävillä tehosteilla varustellut hohtominigolf-radat tarjoavat upean elämyksen, yritysryhmille, polttariryhmille, pikkujouluihin, illanviettäjille, sekä perheille. 15 yllätyksellistä hohtominigolfrataa, joista 4 rataa lukuisilla yllätyksellisillä kauhutehosteilla varustellulla kauhualueella. Lisäksi osana hohtogolfkierrosta kauhukuja, jossa ensimmäisenä Suomessa ahtaanpaikankammotehoste!

Space Bowling & Billiards on huikea viihdekeidas ja koko perheen ajanviettokeskus. Spacessa on 8 hohtokeilausrataa. Hohtokeilauksessa yhdistyvät keilauksen hauskuus sekä silmiä ja korvia hivelevä ääni- ja valomaailma. Biljardipuolella tarjolla on 10 biljardi- sekä 3 snooker-pöytää.

5. Lelukauppaan!

Tampereen pieni lelukauppa ei nimestään huolimatta ole pikkuruinen. Valtavan valikoiman lelukauppaan Hämeenkadulla pääsee näppärästi ratikan kyydissä. Lelukauppa on elämys niin lapsille kuin aikuisille.

6. Paijailemaan karvakamuja

Iskikö halipula? Siihen parasta lääkettä on käydä Suomen ensimmäisessä kissakahvilassa, Kissakahvila Purnauskiksessa, silittämässä kissoja tai paijailemassa Pupukahvilan ihanan pörröisiä pupuja. Tiesitkö, että Purnauskikseen voit jäädä myös yöksi?

7. Trampoliinille

Kauppi Sports Centerissä sijaitsevasta Trampolin Park Wildista voit varata hauskan liikuntahetken perheelle tai kaveriporukalle. Alueita on kolme: trampoliinipuisto, josta löytyy useita erilaisia trampoliineja hyppimiseen, temppuiluun ja peleihin, seikkailupuisto, jossa katon rajassa kiertää yli 70 erilaista seikkailurataa sekä kiipeilypuisto, jossa on Tampereen korkein kiipeilyseinä itsevarmistavilla laitteilla.

8. Lasersotimaan

Laserpelipaikat – astu tulevaisuuden taistelukentille! Vauhdista ja adrenaliinista ei ole puutetta, kun pelaat ryhmäsi kanssa labyrinttimaisella kaupunkitaisteluareenalla tätä kontaktitonta ja väkivallatonta peliä. Sopii lähes kaikenikäisille. Tampereella laserpelejä pelaamaan pääset Megazonessa Tullintorilla ja ZBasessa Siperian liikekeskuksessa.

9. Kylpylään

Kylpylähotelli Scandic Eden Nokia Nokialla, 15 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta, on koko perheen täyden palvelun kylpyläkeidas luonnonkauniilla paikalla järven rannalla. Vesiliukumäkiä, aaltoaltaita, poreltaita ja putouksia… Tämän kohteen takia kannattaakin lähteä vähän kauempaakin polskimaan!

Holiday Club Tampereen Kylpylä on kylpylähotelli ja kokoushotelli Tampereen keskustassa, Lapinniemessä. Kylpylähotelli sijaitsee yli 100 vuotta vanhassa Lapinniemen puuvillakehräämössä, jonka miljöö on uudistettu vastaamaan nykyaikaista kylpylähotellia.

10. Särkänniemeen

Särkänniemessä on tekemistä myös sisällä vaikka koko päiväksi. Akvaariossa on mahdollisuus kurkistaa pintaa syvemmälle ja tutustua monimuotoisen vesiekosysteemin jännittäviin ilmiöihin – ja omat jalat pysyvät kuivina. Yli kahdessakymmenessä akvaarioaltaassa asustaa kahdensadan kalalajin edustajia eri puolilta maailmaa. Entä miltä näyttää Tampere sen tunnetuimmasta maamerkistä katsottuna? Suomen korkeimpaan rakennukseen, Näsinneulaan, pääsee hissillä 32 sekunnissa. Näköalatasanteelta 120 metristä kelpaa tiirailla maisemia – kirkkaalla säällä jopa yli 20 kilometrin päähän.