Siirry sisältöön
Kartta

Puistossa

Tänä kesänä Kahvila Aamuruskon kahvipyörän voi bongata Tampereen puistoissa, esimerkiksi Koskipuistossa. Kahvilapyörästä saa Aamuruskon herkkuja kuten kahvia, pullaa ja virvokkeita.

Hiedanrantaan avattiin juuri uusi hempeä kesäkahvila Hempee x Minetti, jossa tarjoillaan kesän hittituotetta, keksijäätelöä! Voit valita valkosuklaa-, tummasuklaa- tai gluteenittoman keksin ja väliin Minetin herkullista jäätelöä. Toki kahvilasta löytyy myös kahvia ja jääkahvia. Aukiolot kannattaa tarkistaa Instagram-tililtä.

Koko perheen Kahvila Lempi sijaitsee Koskipuistossa Pikku Kakkosen leikkipuiston vieressä. Lempi avaa luukkunsa taas tauon jälkeen päivitetyllä ilmeellä uusien yrittäjien toimesta. Valikoimasta saa pientä suolaista kuten toasteja ja croisantteja sekä jäätelöitä ja vohveleita. Avoinna joka päivä klo 10-18.

Järven rannalla

Värikäs Biitsibiili on todellinen hyvän mielen kesäkahvila, joka löytyy Tahmelan uimarannalta. Luukusta myydään minipannareita, jätskiannoksia, ranskalaisia ja hodareita. Biitsibiili vuokraa SUP-lautoja. Avoinna päivittäin klo 11-19.

Kesäkahvila TÖNÖ on vuonna 2016 merikonttiin rakennettu kesäkahvila Pyhäjärven rannalla, Tampereen Eteläpuistossa. Mainion kahvin kaveriksi kahvilasta löytyy myös rakkaudella leivottuja suolaisia ja makeita leivonnaisia, tuoreita smoothieita, suussa sulavaa jätskiä sekä kevyitä ruoka-annoksia. Tuotevalikoimassa lisäksi tarjolla joka päivä runsas valikoima pähkinättömiä, gluteenittomia ja vegaanisia vaihtoehtoja. Kahvilassa suositaan aina kotimaisia ja vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita. Kahvila on avoinna koko kesän silloin kun sää sen sallii. Tönö järjestää kesäjumppia ja tapahtumia.

Kesäkahvila Pyynikin Hiekkarannat on avoinna Pyynikin uimarannalla joka päivä, säävarauksin aina elokuun loppuun asti. Valikoima on monipuolinen, makeasta suolaiseen. Kahvilan runkona toimivat Wilson Coffeen kenialainen 100% arabicakahvi ja erikoiskahvit sekä Ingmanin Carte D’or Gelaterian italialaistyyppiset premium-jäätelöt sekä jäätelöannokset.

Jäätelökioski Eliander palvelee kesäisin Elianderin uimarannalla Onkiniemessä. Kioskista saa mm. suureen suosioon noussutta kotitekoista vegejäätelöä sekä muita kahvilatuotteita. Lisäksi paikalta voi vuokrata sup-lautoja. Aukioloajat säävarauksella, joten kannattaa tarkistaa ajankohtainen tieto esimerkiksi Facebookista.

Rauhaniemen kansankylpylän kesäkioski sijaitsee nimensä mukaan Rauhaniemessä, Näsijärven rannassa, 2,5 km:n päässä Tampereen keskustasta. Kahvilan myyntituotteisiin kuuluu jäätelöä, pientä suolaista ja makeaa syötävää sekä kylmiä ja lämpimiä juomia. Kesäkahvila on avoinna juhannusviikosta eteenpäin säävarauksella kesän jokaisena päivänä. Kioskista on myös mahdollista vuokrata sup-lautoja!

Ranta-Tampellassa sijaitsevan Laeltan listalta löytyy suolaista purtavaa, kahvia, cocktaileja ja viinejä. Kahvila sijaitsee yhdellä Tampereen kauneimmista paikoista ja on auki klo 10-23. Laeltalla järjestetään myös CLUB NIGHT joka torstai klo 19-20. Tapahtumassa leikitään aikuisille suunnattuja pihaleikkejä.

Arboretumissa vieraillessa

Hatanpään kartanon kesäkahvila sijaitsee noin 2 km päässä Tampereen keskustasta. Kesäkeittiön antimia sekä kylmää virvokettakin on saatavilla vaikka piknikille vietäväksi. Kahvila on avoinna 4.6. alkaen klo 11-19, ja heinäkuussa klo 20 asti. Yksityistilaisuuksien aikana Kahvila & Puoti on suljettuna. Kahvilasta saa mm. makeita ja suolaisia kuplavohveleita ja Kolmen kaverin jäätelöä sekä irtojäätelöitä.

Kahvila Arboretum toimii 1920-luvulla rakennetussa sairaalan entisessä saunarakennuksessa Hatanpään kartanon takana olevan ruusutarhan kupeessa. Tarjolla on leivonnaisia, pikku suolapalaa, jäätelöitä tuutista irtomyyntiin sekä virvoitusjuomia. Kahvilan aukioloajat kannattaa tarkistaa Facebook-sivulta.

Maaseudun rauhassa

Tuulentien tilan kesäkahvilan löydät Tampereen Teiskosta Kaanaasta maaseudun rauhasta. Maukkaalla aamupalalla lähtee päivä käyntiin ja lisäksi kesäkahvilasta löytyy omatekoisia leivonnaisia, herkullisia mansikoita, hilloja yms. Tilalla voi myös kesällä yöpyä tai katsella kotieläimien touhuja. Kahvila on avoinna 31.5. alkaen joka päivä klo 11-18.

Liutun Maalaistalon kesäkahvila on tunnelmallinen kahvila Teiskon maalaismiljöössä, jossa voit nauttia maalaistalon keittiössä leivottuja herkkuja. Tiloissa on myös Vintage-tyylinen vanhojen tavaroiden kauppa ja vanhassa aitta-rakennuksessa pikkuinen museo, johon on kerätty talon vanhoja työvälineitä. Pihapiirissä lisäksi vieraiden ilona aasit, lampaat ja kanat! Avoinna 28.8. asti lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-16.