Siirry sisältöön

Vielä on kesää jäljellä, joten kannattaa poiketa Tampereen kesäkahviloissa nauttimassa kupponen kahvia ja pysähtyä katselemaan kaupungin menoa. Huomioithan, että useat kahvilat ovat avoinna vain jos sää sen sallii, tarkistathan tarkemmat aukioloajat kahviloiden omilta nettisivuilta.

Puistossa

Bakery Café Puustin Kahvilapyörä polkaistaan kesällä puistoihin, rannoille, toreille… Eli Puustin kuuluisista herkullisista korvapuusteista pääsee nautiskelemaan aina siellä, missä on Kahvilapyöräkin! Tarjolla myös tietenkin kahvia ja kylmää limonaadia. Kahvilapyörän liikkeitä kannattaa seurata Bakery Café Puustin Facebookissa ja Instagramissa.

Puistokahvila Pulu/Paloma on kesäkahvila Tampereen Sorsapuistossa, jossa voit nauttia myös kylmiä juotavia ja suolaisia herkkuja. Kahvilalla on myös A-oikeudet.

Kahvila Lysti Aleksandra Siltasen puistossa tarjoaa mm. vohveleita itse valmistetulla raparperi- tai mansikkahillolla tai suolaista kuten saaristolaisleipää kylmäsavulohella, savukinkulla tai kasviksilla. Tärkeässä roolissa on myös erilaiset juomat, joita saa niin kylmänä kuin kuumana. Lapsille järjestetään lystiä esimerkiksi keppareiden ja keppariradan muodossa!

Järven rannalla

Värikäs Biitsibiili on todellinen hyvän mielen kesäkahvila, joka löytyy Tahmelan uimarannalta. Luukusta myydään minipannareita, jätskiannoksia, ranskalaisia ja hodareita. Biitsibiili vuokraa SUP-lautoja. Avoinna päivittäin klo 11-19.

Kesäkahvila TÖNÖ on vuonna 2016 merikonttiin rakennettu kesäkahvila Pyhäjärven rannalla, Tampereen Eteläpuistossa. Mainion kahvin kaveriksi kahvilasta löytyy myös rakkaudella leivottuja suolaisia ja makeita leivonnaisia, tuoreita smoothieita, suussa sulavaa jätskiä sekä kevyitä ruoka-annoksia. Tuotevalikoimassa lisäksi tarjolla joka päivä runsas valikoima pähkinättömiä, gluteenittomia ja vegaanisia vaihtoehtoja. Kahvilassa suositaan aina kotimaisia ja vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita. Kahvila on avoinna koko kesän silloin kun sää sen sallii. Tönö järjestää kesäjumppia ja tapahtumia.

Kesäkahvila Pyynikin Hiekkarannat on avoinna Pyynikin uimarannalla joka päivä, säävarauksin aina elokuun loppuun asti. Valikoima on monipuolinen, makeasta suolaiseen. Kahvilan runkona toimivat Wilson Coffeen kenialainen 100% arabicakahvi ja erikoiskahvit sekä Ingmanin Carte D’or Gelaterian italialaistyyppiset premium-jäätelöt sekä jäätelöannokset.

Rauhaniemen kansankylpylän kesäkioski sijaitsee nimensä mukaan Rauhaniemessä, Näsijärven rannassa, 2,5 km:n päässä Tampereen keskustasta. Kahvilan myyntituotteisiin kuuluu jäätelöä, pientä suolaista ja makeaa syötävää sekä kylmiä ja lämpimiä juomia. Kesäkahvila on avoinna 7.8. saakka klo 11-20 (säävarauskella). Kioskista on myös mahdollista vuokrata sup-lautoja!

RantaSmoothie sijaitsee Ranta-Tampellassa, ja listalta löytyy jäätelöä, smoothieta, salaattia ja juomia. Ne valmistetaan paikallisista ja puhtaista raaka-aineista. Kahvila sijaitsee yhdellä Tampereen kauneimmista paikoista ja on auki klo 11-21.

Arboretumissa vieraillessa

Hatanpään kartanon kesäkahvila sijaitsee noin 2 km päässä Tampereen keskustasta. Kesäkeittiön antimia sekä kylmää virvokettakin on saatavilla vaikka piknikille vietäväksi. Kahvila on avoinna säävarauksella maanantaista sunnuntaihin klo 11.30-20. Yksityistilaisuuksien aikana Kahvila & Puoti on suljettuna. Kesän uutuuksina mm. makeat ja suolaiset kuplavohvelit ja Kolmen kaverin jäätelöt sekä irtojäätelöt.

Kahvila Arboretum toimii 1920-luvulla rakennetussa sairaalan entisessä saunarakennuksessa Hatanpään kartanon takana olevan ruusutarhan kupeessa. Tarjolla on leivonnaisia, pikku suolapalaa, jäätelöitä tuutista irtomyyntiin sekä virvoitusjuomia. Kahvilan aukioloajat kannattaa tarkistaa Facebook-sivulta.

Maaseudun rauhassa

Tuulentien tilan kesäkahvilan löydät Tampereen Teiskosta Kaanaasta maaseudun rauhasta. Maukkaalla aamupalalla lähtee päivä käyntiin ja lisäksi kesäkahvilasta löytyy omatekoisia leivonnaisia, herkullisia mansikoita, hilloja yms. Tilalla voi myös kesällä yöpyä tai katsella kotieläimien touhuja. Kahvila on avoinna joka päivä klo 11-18.

Liutun Maalaistalon kesäkahvila on tunnelmallinen kahvila Teiskon maalaismiljöössä, jossa voit nauttia maalaistalon keittiössä leivottuja herkkuja. Tiloissa on myös Vintage-tyylinen vanhojen tavaroiden kauppa ja vanhassa aitta-rakennuksessa pikkuinen museo, johon on kerätty talon vanhoja työvälineitä. Pihapiirissä lisäksi vieraiden ilona aasit, lampaat ja kanat! Avoinna 28.8. asti lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-16.