Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Ihanat kesäkahvilat!

22.07.2021

Nautiskele kesäfiiliksestä Tampereen kesäkahviloissa!

Tampereella aukeaa kesän kynnyksellä useita kesäkahviloita, joissa kannattaa poiketa hakemassa kupponen kahvia ja pysähtyä katselemaan kaupungin menoa. HUOM! Useat kahvilat ovat avoinna vain jos sää sen sallii, tarkistathan tarkemmat aukioloajat kahviloiden omilta nettisivuilta.

 

Puistossa

Bakery Café Puustin Kahvilapyörä polkaistaan kesällä puistoihin, rannoille, toreille… Eli Puustin kuuluisista herkullisista korvapuusteista pääsee nautiskelemaan aina siellä, missä on Kahvilapyöräkin! Tarjolla myös tietenkin kahvia ja kylmää limonaadia. Kahvilapyörän liikkeitä kannattaa seurata Bakery Café Puustin Facebookissa.

Puistokahvila Pulu on kesäkahvila Tampereen Sorsapuistossa. Kahvilasta löytyy kahvia, leivonnaisia, sämpylää ja vohveleita. Kesällä 2021 kahvila on auki säävarauksella ma-ke klo 12-19, to-la klo 12-20 ja su 10-17. Pulun järjestämät Sorsapuiston Puistokirppikset järjestetään sunnuntaisin 30.5.-29.8. klo 10-16 säävarauksella.

 

Järven rannalla

Viikinsaaressa on heinäkuussa 2021 avattu Café Hellman, joka on nimetty Viikinsaaressa työskennelleen vahtimestarin mukaan. Tarjolla on makeaa, suolaista ja tietysti kahvia. Kahvilalla on A-oikeudet. Maisemat ovat huippuluokkaa; terassilta näkyy koko kaupungin siluetti

Värikäs Biitsibiili on todellinen hyvän mielen kesäkahvila, joka löytyy Tahmelan uimarannalta. Luukusta myydään minipannareita, jätskiannoksia, ranskalaisia ja hodareita. Biitsibiili vuokraa SUP-lautoja. Avoinna päivittäin klo 11-18 (säävaraus)

Kesäkahvila TÖNÖ on vuonna 2016 merikonttiin rakennettu kesäkahvila Pyhäjärven rannalla, Tampereen Eteläpuistossa. Mainion kahvin kaveriksi kahvilasta löytyy myös rakkaudella leivottuja suolaisia ja makeita leivonnaisia, tuoreita smoothieita, suussa sulavaa jätskiä sekä kevyitä ruoka-annoksia. Tuotevalikoimassa lisäksi tarjolla joka päivä runsas valikoima pähkinättömiä, gluteenittomia ja vegaanisia vaihtoehtoja. Kahvilassa suositaan aina kotimaisia ja vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita. Kahvila on avoinna koko kesän silloin kun sää sen sallii. Tönö järjestää kesäjumppia ja tapahtumia.

Kesäkahvila Pyynikin Hiekkarannat on avoinna Pyynikin uimarannalla kesäkuun alusta alkaen joka päivä, säävarauksin aina elokuun loppuun asti. Valikoima on monipuolinen, makeasta suolaiseen. Kahvilan runkona toimivat Wilson Coffeen kenialainen 100% arabicakahvi ja erikoiskahvit sekä Ingmanin Carte D’or Gelaterian italialaistyyppiset premium-jäätelöt sekä jäätelöannokset.

Rauhaniemen kansankylpylän kesäkahvila sijaitsee nimensä mukaan Rauhaniemessä, Näsijärven rannassa, 2,5 km:n päässä Tampereen keskustasta. Kahvilan myyntituotteisiin kuuluu mm. Minetin jäätelöitä, pikkusuolaista syötävää sekä Mokkamestareiden kahvia. Kesäkahvila on avoinna kesä-heinäkuussa klo 10-20 (säävaraus) ja elokuussa vähintään klo 14-18 (säävaraus).

RantaSmoothie on kaupungin uusimpia kahviloita ja sijaitsee Ranta-Tampellassa. Listalta löytyy jäätelöä, smoothieta, salaattia ja juomia. Ne valmistetaan paikallisista ja puhtaista raaka-aineista. Kahvila sijaitsee yhdellä Tampereen kauneimmista paikoista ja on auki klo 10-21 (säävaraus). 

Uittotunnelin kahvilassa pääsee nauttimaan Näsijärven rantamaisemaan sekä jo perinteeksi muodostuneista lätyistä ja muista herkuista. Käy tutustumassa historialliseen uittotunneliin ja vieraile samalla Uittotunnelin kahvilassa. Auki kesällä 2021 joka päivä klo 11-19.

 

Arboretumissa vieraillessa

Hatanpään kartanon kesäkahvila sijaitsee noin 2 km päässä Tampereen keskustasta. Kesäkeittiön antimia sekä kylmää virvokettakin on saatavilla vaikka piknikille vietäväksi. Kahvila on avoinna säävarauksella tiistaista sunnuntaihin klo 12-18 (keittiö avoinna 17.30 saakka), suljettu 19.6. ja 25.-28.6..

Kahvila Arboretum toimii 1920-luvulla rakennetussa sairaalan entisessä saunarakennuksessa Hatanpään kartanon takana olevan ruusutarhan kupeessa. Tarjolla on leivonnaisia, pikku suolapalaa, jäätelöitä tuutista irtomyyntiin sekä virvoitusjuomia. Kahvilan aukioloajat kannattaa tarkistaa Facebook-sivulta.

 

Maaseudun rauhassa

Tuulentien tilan kesäkahvilan löydät Tampereen Teiskosta Kaanaasta maaseudun rauhasta. Maukkaalla aamupalalla lähtee päivä käyntiin ja lisäksi kesäkahvilasta löytyy omatekoisia leivonnaisia, herkullisia mansikoita, hilloja yms. Tilalla voi myös kesällä yöpyä tai katsella kotieläimien touhuja. Kahvila on avoinna joka päivä 28.5. alkaen klo 10-18.

Liutun Maalaistalon kesäkahvila on tunnelmallinen kahvila Pohtolan kylässä 1800-luvun maalaismiljöössä, jossa voit nauttia maalaistalon keittiössä leivottuja herkkuja. Tiloissa on myös Vintage-tyylinen vanhojen tavaroiden kauppa ja vanhassa aitta-rakennuksessa pikkuinen museo, johon on kerätty talon vanhoja työvälineitä. Pihapiirissä lisäksi vieraiden ilona aasit, lampaat ja kanat! Avoinna -29.8. asti lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-16 (suljettu juhannusviikonloppuna).