Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Ihanat kesäkahvilat!

18.06.2020

Nautiskele kesäfiiliksestä Tampereen kesäkahviloissa!

Tampereella aukeaa kesän kynnyksellä useita kesäkahviloita, joissa kannattaa poiketa hakemassa kupponen kahvia ja pysähtyä katselemaan kaupungin menoa. HUOM! Useat kahvilat ovat avoinna vain jos sää sen sallii, tarkistathan tarkemmat aukioloajat kahviloiden omilta nettisivuilta.

 

Puistossa

Bakery Café Puustin Kahvilapyörä polkaistaan kesällä puistoihin, rannoille, toreille… Eli Puustin kuuluisista herkullisista korvapuusteista pääsee nautiskelemaan aina siellä, missä on Kahvilapyöräkin! Tarjolla myös tietenkin kahvia ja kylmää limonaadia. Kahvilapyörän liikkeitä kannattaa seurata Bakery Café Puustin Facebookissa.

Puistokahvila Pulu on kesäkahvila Tampereen Sorsapuistossa. Kahvilasta löytyy kahvia, leivonnaisia, sämpylää ja vohveleita. Kesällä 2020 kahvila on auki säävarauksella kesäkuun alusta elokuun loppuun joka päivä klo 11-18. Pulun järjestämät Sorsapuiston Puistokirppikset järjestetään joka sunnuntai 31.5.-30.8. säävarauksella klo 10-16.

 

Järven rannalla

Kesäkahvila TÖNÖ on vuonna 2016 merikonttiin rakennettu kesäkahvila Pyhäjärven rannalla, Tampereen Eteläpuistossa. Mainion kahvin kaveriksi kahvilasta löytyy myös rakkaudella leivottuja suolaisia- ja makeita leivonnaisia, tuoreita smoothieita, suussa sulavaa jätskiä sekä kevyitä ruoka-annoksia. Tuotevalikoimassa lisäksi tarjolla joka päivä runsas valikoima pähkinättömiä, gluteenittomia ja vegaanisia vaihtoehtoja. Kahvilassa suositaan aina kotimaisia ja vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita. Kahvila on avoinna koko kesän silloin kun sää sen sallii.

Kesäkahvila Pyynikin Hiekkarannat on avoinna Pyynikin uimarannalla kesäkuun alusta alkaen joka päivä, säävarauksin aina elokuun loppuun asti. Valikoima on monipuolinen, makeasta suolaiseen. Kahvilan runkona toimivat Wilson Coffeen kenialainen 100% arabicakahvi ja erikoiskahvit sekä Ingmannin Carte D’or Gelaterian italialaistyyppiset premium-jäätelöt sekä jäätelöannokset.

Rauhaniemen kansankylpylän kesäkahvila sijaitsee nimensä mukaan Rauhaniemessä, Näsijärven rannassa, 2,5 km:n päässä Tampereen keskustasta. Kahvilan myyntituotteisiin kuuluu mm. Minetin jäätelöitä, pikkusuolaista syötävää sekä Mokkamestareiden kahvia. Kesäkahvila on avoinna kesä-heinäkuussa klo 10-20 (säävaraus).

Uittotunnelin kahvilassa pääsee nauttimaan Näsijärven rantamaisemaan sekä jo perinteeksi muodostuneista lätyistä ja muista herkuista. Käy tutustumassa historialliseen uittotunneliin ja vieraile samalla Uittotunnelin kahvilassa. Auki kesällä 2020 joka päivä 2.5.-30.8. klo 11-19.

 

Arboretumissa vieraillessa

Hatanpään kartanon kesäkahvila sijaitsee noin 2 km etäisyydellä Tampereen keskustasta. Kesäkeittiön antimia sekä kylmää virvokettakin on saatavilla vaikka piknikille vietäväksi. Kahvila on avoinna säävarauksella tiistaista sunnuntaihin klo 12-18 (keittiö avoinna 17.30 saakka), suljettu 6.6., 13.6. ja 4.7.

Kahvila Arboretum toimii 1920-luvulla rakennetussa sairaalan entisessä saunarakennuksessa Hatanpään kartanon takana olevan ruusutarhan kupeessa. Tarjolla on leivonnaisia, pikku suolapalaa, jäätelöitä tuutista irtomyyntiin sekä virvoitusjuomia. Kahvila on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11-18 toukokuusta syyskuun loppuun asti ja sään salliessa vielä lokakuussakin.

 

Maaseudun rauhassa

Tuulentien tilan kesäkahvilan löydät Tampereen Teiskosta Kaanaasta maaseudun rauhasta. Maukkaalla aamupalalla lähtee päivä käyntiin ja lisäksi kesäkahvilasta löytyy omatekoisia leivonnaisia, herkullisia mansikoita, hilloja yms. Tilalla voi myös kesällä yöpyä tai katsella kotieläimien touhuja. Kahvila on avoinna joka päivä 1.6. alkaen klo 10-18.

Liutun Maalaistalon kesäkahvila on tunnelmallinen kahvila Pohtolan kylässä 1800-luvun maalaismiljöössä, jossa voit nauttia maalaistalon keittiössä leivottuja herkkuja. Tiloissa on myös Vintage-tyylinen vanhojen tavaroiden kauppa ja vanhassa aitta-rakennuksessa pikkuinen museo, johon on kerätty talon vanhoja työvälineitä. Pihapiirissä lisäksi vieraiden ilona aasit, lampaat ja kanat! Avoinna 6.6.-30.8. lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-16 (suljettu juhannusviikonloppuna).