Ihanat kesäkahvilat! - Visit Tampere

Ihanat kesäkahvilat!

10.07.2019

Nautiskele kesäfiiliksestä Tampereen kesäkahviloissa!

Tampereella aukeaa kesän kynnyksellä useita kesäkahviloita, joissa kannattaa poiketa hakemassa kupponen kahvia ja pysähtyä katselemaan kaupungin menoa. HUOM! Useat kahvilat ovat avoinna vain jos sää sen sallii, tarkistathan tarkemmat aukioloajat kahviloiden omilta nettisivuilta.

 

Keskustan alueella

Koskipuistossa Pikku Kakkosen puiston kupeessa sijaitseva Kesäkahvila Lempi on nuorten tamperelaisten yrittäjyysopiskelijoiden ylläpitämä kesäkahvila. Luvassa letkeää meininkiä kahvin ja herkkujen kera. Kahvila on auki päivittäin (säävaraus) koko kesän.

Puistokahvila Pulu on kesäkahvila Tampereen Sorsapuistossa. Kahvilasta löytyy kahvia, leivonnaisia, sämpylää ja vohveleita. Kesällä 2019 kahvila on auki säävarauksella kesäkuun alusta elokuun loppuun tiistaista sunnuntaihin klo 10-18. Pulun järjestämät Sorsapuiston Puistokirppikset järjestetään joka sunnuntai 2.6.-25.8. säävarauksella klo 10-16.

 

Järven rannalla

Kesäkahvila TÖNÖ on vuonna 2016 merikonttiin rakennettu kesäkahvila Pyhäjärven rannalla, Tampereen Eteläpuistossa. Mainion kahvin kaveriksi kahvilasta löytyy myös rakkaudella leivottuja suolaisia- ja makeita leivonnaisia, tuoreita smoothieita, suussa sulavaa jätskiä sekä kevyitä ruoka-annoksia. Tuotevalikoimassa lisäksi tarjolla joka päivä runsas valikoima pähkinättömiä, gluteenittomia ja vegaanisia vaihtoehtoja. Kahvilassa suositaan aina kotimaisia ja vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita. Kahvila on avoinna koko kesän silloin kun sää sen sallii.

Kesäkahvila Pyynikin Hiekkarannat on avoinna Pyynikin uimarannalla kesäkuun alusta alkaen joka päivä, säävarauksin aina elokuun loppuun asti. Valikoima on monipuolinen, makeasta suolaiseen. Kahvilan runkona toimivat Wilson Coffeen kenialainen 100% arabicakahvi ja erikoiskahvit sekä Ingmannin Carte D’or Gelaterian italialaistyyppiset premium-jäätelöt sekä jäätelöannokset.

Uittotunnelin kahvilassa pääsee nauttimaan Näsijärven rantamaisemaan sekä jo perinteeksi muodostuneista lätyistä ja muista herkuista. Käy tutustumassa historialliseen uittotunneliin ja vieraile samalla Uittotunnelin kahvilassa. Auki kesällä 2019 joka päivä 30.4.-31.8. klo 11-19!

 

Arboretumissa vieraillessa

Hatanpään kartanonkahvila Café Elsa sijaitsee nimensä mukaisesti Hatanpään kartanossa, noin 2 km etäisyydellä Tampereen keskustasta. Café Elsa tarjoaa asiakkailleen mahtavia makuelämyksiä laadukkaiden itsetehtyjen tuotteiden parissa. Kahvilassa myös lähituottajien laadukkaita tuotteita, kuten Pirkanmaan paahtimon maistuvia kahveja ja Teeleidin lumoavaa teetä. Café Elsa on avoinna 20.5.- 31.8. maanantaista perjantaihin klo 11-20 sekä sunnuntaisin klo 12-18. HUOM! Suljettu: 7.6., 16.6., 21.-23.6. sekä 2.8.

Kahvila Arboretum toimii 1920-luvulla rakennetussa sairaalan entisessä saunarakennuksessa Hatanpään kartanon takana olevan ruusutarhan kupeessa. Tarjolla on leivonnaisia, pikku suolapalaa, jäätelöitä tuutista irtomyyntiin sekä virvoitusjuomia. Kahvila on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11-18 toukokuusta syyskuun loppuun asti ja sään salliessa vielä lokakuussakin.

 

Maaseudun rauhassa

Tuulentien tilan kesäkahvilan löydät Tampereen Teiskosta Kaanaasta maaseudun rauhasta. Maukkaalla aamupalalla lähtee päivä käyntiin ja lisäksi kesäkahvilasta löytyy omatekoisia leivonnaisia, herkullisia mansikoita, hilloja yms. Tilalla voi myös kesällä yöpyä tai katsella kotieläimien touhuja. Kahvila on avoinna joka päivä 1.6.-11.8. klo 10-18.

Liutun Maalaistalon kesäkahvila on tunnelmallinen kahvila Pohtolan kylässä 1800-luvun maalaismiljöössä, jossa voit nauttia maalaistalon keittiössä leivottuja herkkuja. Tiloissa on myös Vintage-tyylinen vanhojen tavaroiden kauppa ja vanhassa aitta-rakennuksessa pikkuinen museo, johon on kerätty talon vanhoja työvälineitä. Pihapiirissä lisäksi vieraiden ilona aasit, lampaat ja kanat! Avoinna 1.6.-25.8. lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-16 (suljettu juhannusviikonloppuna).

Visit Tampere Kangasalan Torikahvio Kangasala Market Café Laura Vanzo 7

Kesäkahvila Lempi

Rongankatu 2, 33100 Tampere
Lue lisää
Sorsapuisto Laura Vanzo 5

Puistokahvila Pulu

Sorsapuisto, Tampere
Lue lisää
Summer Cafe Tono Tampere

Kesäkahvila TÖNÖ

Eteläpuisto, Tampere
Lue lisää
Opastetut Kierrokset Guided Tour Uittotunneli Café Laura Vanzo 3

Uittotunnelin kahvila

Paasikiventie 38, Tampere
Lue lisää
Cafe Elsa

Café Elsa

Hatanpään kartano, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Arboretum Café Laura Vanzo

Kesäkahvila Arboretum

Kahvila Arboretum, Hatanpään puistokuja, Tampere
Lue lisää
Visittampere Tuulentien Tila

Tuulentien tila

Moottorikeskuksentie 84, Tampere
Lue lisää
ORIGINAL_5458df8d07cac81d63512e2647fd74247e19ec1e3149200a8abdeb60b1644e94.jpg

Liutun Maalaistalo

Viitapohjantie 521, Tampere
Lue lisää