Juhannus 2019 Tampereen seudulla - Visit Tampere

Juhannus 2019 Tampereen seudulla

20.06.2019

Yötön yö, Suomen suvi, juhannuskokko ja lavatanssit. Juhannuksenakaan ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, sillä juuri kaikkea tätä ja paljon muuta tarjoaa Tampere lähiseutuineen! On perinteistä juhannusohjelmaa, lavatansseja, mukavaa tekemistä lapsille, luonnon rauhaa tai festarifiilistä – kuka enää mökkiä kaipaisi kun voi jäädä kaupunkiin!

Psst! Artikkelia päivitetään juhannukseen asti, eli lisää tapahtumia on luvassa.

 

Tapahtumia

 

Valtteri Festival tuo jälleen juhannuksen keskelle kaupunkia 21.-22.6.! Tullikamarin Pakkahuoneella ja ravintola Telakalla sekä molempien festivaaliravintoloiden terassialueilla järjestettävä Valtteri tuo juhannustunnelman kaupungin keskustaan. Esiintymässä tänä vuonna mm. Pariisin Kevät, Samae Koskisen Korvalääke ja Samuli Putro. Valtteri Festivalin juhannussauna lämpenee tällä kertaa Åkerlundinkadun Tullin Saunassa, joka sijaitsee kolmen minuutin kävelymatkan päässä Tullinaukiolta. Valtteri Festivalin ennakkolipun omistajat pääsevät ilmaiseksi Tullin Saunaan perjantaina ja lauantaina kello 14-20. Katso koko ohjelma Valtterin Festivalin sivuilta. Tapahtuma on K-18.

 

Bileet järjestää myös Ranta, Ravintola Poro, Royal Burger, Suvilaiva, Laituri sekä Havana Joe Ratinan suvannossa! Tampereen Juhannus 2019 lupaa hyvää mieltä, hyvää ruokaa ja hyvää musaa. Bileet alkavat torstaina 20.6. ja päättyvät sunnuntaiaamuyöllä.

 

Särkänniemen Koiramäessä vietetään juhannuksena 21.-22.6. jälleen lasten juhannusjuhlaa, kun Koiramäen asukkaat ottavat vieraat mukaan juhannuksen viettoonsa.

 

Hiedanrannassa vietetään jälleen Tampere Underground Juhannusta 21.-22.6. Luvassa tinkimättömän hyvää musiikkia, parasta tunnelmaa, vegaanista ruokaa ja paljon muuta! Tampere Underground Juhannus halutaan pitää täysin syrjinnästä vapaana tilana, jonne kaikki voivat kokea olevansa tervetulleita.

 

Juhannuksena Tampereen vihreässä keitaassa, Viikinsaaressa, pääsee juhlimaan yötöntä yötä kahtena päivänä! Juhannusaattona 21.6. ohjelmassa on juhannussauna klo 14-19 sekä perinteiset juhannustanssit klo 20. Juhannuskokko sytytetään illalla klo 21 sään salliessa. Juhannuspäivänä 22.6. luvassa on myös juhannussauna klo 14-18. Ravintola Viikinsaari palvelee molempina päivinä, tarjolla juhannusbrunssi aattona klo 12-16 ja juhannuspäivänä klo 13-17. Liput Viikinsaareen voit ostaa Hopealinjojen nettikaupasta.

 

Sunnuntaina 23.6. vietetään Tallipihan juhannusta klo 11-17. Ohjelmassa käsityöläistori, hevosvaunuajelua ja ponitalutusta. Kuultavana on myös elävää musiikkia ja tietenkin Tallipihan puodit ja kahvila ovat avoinna terasseineen ja juhannusherkkuineen. Terassilla loimutetaan mm. lohta, mistä saatavilla herkullisia annoksia. Vapaa pääsy! Tallipiha on suljettu 21.-22.6.

 

Juhannuskokko syttyy Keson kylätalolla Aitoniemessä! Juhannuskokko sytytetään juhannusaattona 21.6. klo 18.30. Lisäksi buffetista saatavilla lättyjä, makkaraa, kahvia.

 

Kokko syttyy myös Niemen uimarannalla Lentävänniemessä aattona 21.6. klo 22. Luvassa jo klo 19 alkaen makkaranpaistoa, arpajaiset ja livemusiikkia!

 

Juhannusjuhlaa pääsee viettämään perinteisesti Sisaruspohjan uimarannalla Teiskossa 21.6. klo 19.30-22. Paikalla perinteisesti buffetti ja arpajaiset.

 

Camping Härmälässä vietetään myös juhannusjuhlaa! 21.6. klo 20.30 pizzabingo ravintolassa ja klo 22 juhannuskokko rannassa. 22.6. klo 12 ja klo 17  karkkibingo ravintolassa ja klo 20.00 pizzabingo. Lisäksi alueella voi osallistua aarteenmetsästykseen koko juhannuksen ajan perjantaista lauantaihin klo 22 saakka! Oikein vastanneiden kesken arvotaan muutamia tuotepalkintoja, jotka ovat noudettavissa vastaanotosta sunnuntaina. Alueelle ovat tervetulleita muutkin kuin majoittujat ilman erillistä maksua. Erilaiset ohjelmat ovat majoittujille ilmaisia ja ei-majoittujilta otetaan pieni osallistumismaksu, 2 – 3€/hlö. Vastaanotosta voi myös ostaa perherannekkeet, jotka voimassa koko päivän (perjantai tai lauantai) ja sillä saa koko perhe osallistua kaikkeen alueohjelmaan, hinta 10€/päivä.

 

Niihaman Majalla vietetään perinteiseen tapaan juhannusta aattona, 21.6. klo 17-22. Luvassa musiikkia, herkullista ruokaa, lipunnosto ja sään salliessa juhannuskokko!

 

Tampereen museot ovat pääasiassa kiinni juhannuksena, mutta Vakoilumuseo on avoinna sunnuntaina 23.6. Vakoilumuseon juhannuksessa on tarjolla ohjelmaa jokaiselle perheenjäsenelle, vain pääsymaksun hintaan. Aikuiset voivat osallistua opastetuille kierroksille, joita järjestetään klo 13 ja 15. Lapset (alle 10-v.) voivat suorittaa junioriagenttitestin, josta suorittaja saa itselleen muistoksi juniorivakoojakortin. Museo on auki klo 12-18.

 

Mustalahden tapahtumasatamassa tanssittaa molempina iltoina 21. ja 22.6. Jouni Keronen & Keidas klo 20 alkaen! Ja vielä kaiken lisäksi tapahtumaan on vapaa pääsy, joten eikä kun laittamaan jalalla koreasti!

 

Saunomaan!

 

Tunnelmalliseen juhannussaunaan pääsee Rauhaniemessä! Rauhaniemen kansankylpylässä sauna on auki aattona 21.6. klo 13-18 sekä juhannuspäivänä 22.6. ja sunnuntaina 23.6. klo 13-20 ja silloin saunassa on myös lupa vihtoa!

 

Suomen vanhin yleinen sauna eli Rajaportin sauna on avoinna aattona perjantaina 21.6. klo 12-18. Juhannuspäivänä lauantaina 22.6. sekä sunnuntaina 23.6. sauna on suljettu. Kahvila on avoinna kun saunakin on.

 

Saunaravintola Kuuma mahdollistaa saunomisen lähes koko juhannuksen ajan ja on avoinna torstaina 20.6. klo 11-24, perjantaina 21.6. ja lauantaina 22.6. klo 11-02. Kuuman ravintola on myös auki!

 

Myös Tullin sauna on avoinna yleisölle juhannuksena, sauna lämpiää lauantaina 22.6. ja sunnuntaina 23.6. klo 14-20, muina päivinä sauna suljettu.

 

Viikinsaaren saunaan pääsee myös juhannuksena, tarkemmat tiedot ylempänä artikkelissa.

 

Muuta mukavaa

 

Hopealinjat risteilee juhannuksena Tampereella! Tarkasta aikataulut ja lue lisää risteilyistä Hopealinjan sivuilta.

 

Maankuuluja munkkeja pääsee maistelemaan juhannuksenakin – Pyynikin näkötorni ja kahvila ovat avoinna juhannusaattona 21.6. klo 9-15 ja juhannuspäivänä 22.6. klo 9-21. Kahvittelun kruunaa mahtava näkymä yli Pyynikin ja järvimaisemien.

 

Juhannuksena pääsee myös paikallisen oppaan johdolla tutustumaan paikallisiin elämyksiin: tsekkaa Doerz Tampereesta mitä on tarjolla!

 

Lähiseudulla

 

Mikä paikka on auki juhannuksena? No se on Vehoniemen Automuseo Kangasalla! Vehoniemen Automuseossa 21.6. juhannusaattona on museo, kahvio, näkötorni ja museopuoti avoinna klo 24 asti (säävaraus). 22.-23.6. Automuseo, kahvio ja museopuoti avoinna klo 10-19.

 

Myös Mobilian autokylään pääsee juhannuksena. Mobilia on suljettu aattona, mutta avoinna juhannuspäivänä 22.6. sekä sunnuntaina 23.6. klo 10-18.

 

Vaihmalan Hovissa, Lempäälässä, aattona 21.6. juhannuskokkoa sytytellään klo 19 Vaihmalan Rannassa ja Duo Mirjam & John tanssittaa verannalla alkaen noin klo 20. Illallinen on tarjolla klo 21.30 asti. Lauantaina 22.6. on luvassa maittava juhannusbrunssi klo 10-14.

 

Pirkkalan Pappilassa vietetään aattona 21.6. juhannusjuhlaa klo 19.45-22.30. Juhannusjuhlilla on luvassa mukavaa ohjelmaa kaiken ikäiselle. Myynnissä kahvia ja pientä purtavaa. Kokko klo 21.30 (säävaraus).

 

Visavuoren museo Valkeakoskella on avoinna koko juhannuksen klo 11-18, kahvila palvelee 21.6 klo 11-15 ja 22.-23.6. klo 11-18. Voit kuulla tarinoita Visavuoresta joka päivä klo 13 ja 16, kesto n. 45 minuuttia. Juhannuspäivänä 22.6. klo 15-15.30 voit kuulla viinanhuuruisia tarinoita “Yhden asian liike”-näyttelyyn liittyen. Tarinoita Emil Wikströmin ja taiteilijatovereiden “viftausreissuista” sekä taiteilijoiden suhtautumisesta sata vuotta sitten säädettyyn kieltolakiin. Sunnuntaina 23.6. klo 15-15.30 on teemaopastus “Vuosisatojen rakkaustarinoita”. Millaisia rakkaustarinoita kätkeytyy Visavuoren asukkaiden, mallien ja taideteosten taakse? Tarinoita ja teemaopastuksia voit kuulla pääsylipun hinnalla (8/6/2€ tai museokortti).

 

Akaalla vietetään Veturimuseon juhannusjuhlaa juhannuspäivänä 22.6. klo 12-16. Kuultavana on rentoa kesäistä musiikkia paikallisen monitaiturin Harri Salmisen esittämänä. Toisenlaista äänimaailmaa ja silmänruokaa tarjoavat museon monet ajokuntoiset veturit, jotka näyttäytyvät päivän aikana useaan otteeseen museon raiteilla ja kääntöpöydällä. Halukkaat pääsevät kokeilemaan resiinalla ajamista. Nähtävillä on myös kumipyöräisiä perinneajoneuvoja Scania-paloautosta alkaen. Pikkunälkään on edullisesti myytävänä kahvia ja grillimakkaraa. Pääsymaksu tapahtumaan on vain 2 €/henkilö, ja alle 15-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

 

Vietä juhannus Ilolan Maatilalla Valkeakoskella! Juhannusaattona 21.6. lasten kokko (säävaraus), ratsastusta, maatilan eläimiä, traktoriajelua, ruokailua, iloista yhdessäoloa noin klo 17 alkaen. Juhannuspäivänä 22.6. luvassa ruokailua, savusaunaa (25 €/hlö), rentoutumista, majoittumista. Tila palvelee joka päivä aamu yhdeksästä iltaan.

 

Tanssimaan!

 

Juhannuksena on myös monia perinteisiä lavatansseja Tampereen Viikinsaaren lisäksi myös lähikunnissa:

 

Juhannusaattona 21.6. Orivedellä, Rönnin lavalla esiintyy J.Karjalainen, A.Aallon rytmiorkesteri, KinoJake, Christa Huikko Band sekä Eva and the Tones! Juhannuspäivänä porukkaa tanssittaa Leewings sekä Oskari Salama.

 

Lempäälässä, Nurmen lavalla puolestaan juhannuskansaa aattona 21.6. tanssittaa Kalle Jussila & Quattro.

 

Kangasalan Kisarannassa puolestaan aattona on luvassa Heidi Kyrö kesäshow, Jyrki Nurminen & Sävel sekä Reeta ja Lumo. Juhannuspäivänä lepäillään, että jaksaa taas tanssahdella sunnuntaina 23.6. Hurman tahdissa!

 

Juhannuspäivänä 22.6. pääsee tanssijalkaa ulkoiluttamaan Nokian Tottijärvelle, Hämyslavan legendaariseen tunnelmaan, kun lavalle nousee N.Y.T. & Pasi Kivimäki sekä Diesel & Markku Aro!

 

Mahnalan lavalla Hämeenkyrössä esiintyy 22.6. tangoseniorikuningas vuosimallia 2018, Pepe Enroth, klo 20.

 

 

Visit Tampereen matkailuneuvonta puhelimitse ja sähköpostilla palvelee jälleen ma 24.6.

Tampereen joukkoliikenteen bussit kulkevat keskikesän juhlallisuuksien ajan poikkeusaikatauluilla – katso tarkat tiedot joukkoliikenteen sivuilta.

Kannattaa katsastaa myös tapahtumakalenterimme sekä Aamulehden Menoinfo.

 

Huomioikaa, että näihin tietoihin voi tulla Visit Tampereesta riippumattomia muutoksia, joten kannattaa aina tarkistaa ajankohtaiset tiedot kohteiden omilta sivuilta.

 

Lisää luettavaa

Visit Tampere Tullikamari 30v Juhla 30th Birthday Laura Vanzo 38

Tampereen Tullikamari = Klubi + Pakkahuone

Tullikamarin aukio 2, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Smiling Little Girl At Särkänniemi Doghill Koiramäki Laura Vanzo

Särkänniemen Koiramäki

Särkänniemi, 33230 Tampere
Lue lisää
Visittampere Tammerkoski Boat At Viikinsaari Laura Vanzo

Viikinsaari

Viikinsaari, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Laukontori Harbour View From Hopealinjat Boat Laura Vanzo

Hopealinjat

Laukontori, Tampere
Lue lisää
Tallipihan Suklaapuoti Christmas Laura Vanzo 9

Tallipiha

Kuninkaankatu 4b, 33210 Tampere
Lue lisää
Visit_Tampere_Härmälä_Camping_Laura_Vanzo-6

Tampere Camping Härmälä

Leirintäkatu 8, 33900 Tampere
Lue lisää
Visittampere Niihaman Maja

Niihaman Maja

Pikku-Niihamantie 80, 33560 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Spy Museum Vakoilumuseo Inside Laura Vanzo

Vakoilumuseo

Satakunnankatu 18, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Mustalahti Boats Näsijärvi Lake Laura Vanzo

Mustanlahden satama

Mustalahti, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Children At Rauhaniemi Sauna Laura Vanzo

Rauhaniemen kansankylpylä

Rauhaniementie 29, 33180 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere People sitting outside at Rajaportti Sauna

Rajaportin sauna

Rajaportin sauna, Pispalan valtatie, Tampere
Lue lisää
Visit_Tampere_Laukontori_Kuuma_Sauna_Ravintola_Restaurant_Drone_Laura_Vanzo

Saunaravintola Kuuma

Laukontori 21, 33200 Tampere
Lue lisää
Visittampere Photographing Pyynikki Tower

Pyynikin näkötorni ja kahvila

Näkötornintie 67, 33230 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Vehoniemen Automuseo Kahvila Vehoniemi Car Museum Café Laura Vanzo 14

Vehoniemen Automuseo

Vehoniemenharjuntie 92, 36570 Kangasala
Lue lisää
Old Automoblies In Mobilia

Mobilia

Kustaa Kolmannen tie 75, 36270 Kangasala
Lue lisää
Visit Tampere Vaihmalan Hovi Hotel Laura Vanzo 38 (1)

Vaihmalan Hovi

Vaihmalantie 120, 37500 Lempäälä
Lue lisää
Visit_Tampere_Visavuori Ateljee

Visavuoren museo

Visavuorentie 80, 37770 Valkeakoski
Lue lisää
Veturimuseo2

Veturimuseo

Ryödintie 3, Akaa
Lue lisää
Visittampere Ilolan Maatilamatkailu

Ilolan maatilamatkailu

Vedentaantie 30, Valkeakoski
Lue lisää