Siirry sisältöön
Kartta

Vinkkejä retkeilyyn

Tampereelta löytyy myös luonnonmuistomerkkejä, eli luonnonmuodostumia, jotka on rauhoitettu niiden harvinaisuuden, kauneuden, tieteellisen arvon tai muun arvon takia. Katso luonnonmuistomerkit Tampereen kaupungin sivuilta. Tampereella on myös maisemapeltoja.

Luontoon.fi -sivustolta löydät kohteista lisää informaatiota sekä retkikohteiden karttoja. Kannattaa katsastaa myös retkipaikka.fi -sivusto!

Tulikartta.fi -sivusto näyttää nuotiopaikat, laavut, kodat, lintutornit ja paljon muitakin paikkoja, joissa on mahdollisuus tehdä tuli. Huomaathan, että metsäpalovaroituksen ollessa voimassa alueella jolla oleskelet, avotulen tekeminen on kielletty sekä maastossa että nuotiopaikoilla. Voit tarkistaa voimassa olevat varoitukset esimerkiksi Ilmatieteen laitoksen sivuilta.

Esteettömyys: Tohlopin luontopolulla on uusi reitti, jota pääsee kulkemaan esteettömästi noin kilometrin, ja Kintulammin Kirkkokiven laavulle pääsee esteettömästi. Mäntästä Mäntänvuoren laelta löytyy myös noin 800 metrin mittainen esteettömän liikkumisen polku – Ilvestie. Lempäälässä Birgitan polulla esteettömiä kohteita ovat Saarikonmäen laavu Hakkarissa ja Vähä-Kausjärven laavukota. Ylöjärvellä Riuttaskorven Virkistysmetsässä pääsee esteettömästi Haukijärven keittokatokselle. Helvetinjärven kansallispuiston maasto on mäkisyytensä vuoksi haastavaa. Kulku on esteetöntä vain Haukanhiedalla ja sen lähiympäristössä. Pyörätuolilla liikkuvalle suositellaan avustajaa. Seitsemisessä Saari-Soljasen rengasreitillä on esteetöntä maastoa 0,5km ja käytössä on myös esteetön kuivakäymälä. Lähtöpiste Saari-Soljasen keittokatos. Katso Luontoon.fi -sivuilta lisää esteettömiä kohteita.

Muistetaan kunnioittaa luontoa siellä liikkuessa! Jokamiehenoikeudet ovat luettavissa luontoon.fi-sivuilla ja roskattomasta retkeilystä voit lukea samalta sivustolta.

Elämys- ja ohjelmapalveluita jotka järjestävät retkiä löydät meidän sivuiltamme.

Patikointia, luontopolkuja ja -kohteita Tampereen seudulla