Siirry sisältöön
Kartta

Outdoor Express – pääsylippusi luontoon

Hyppää bussiin ja lähde luontoon vaivattomasti ja kestävästi!

Outdoor Express vie sinut Tampereen keskustasta bussilla suoraan luontoon ja takaisin. Palvelu on tarkoitettu niin paikallisille kuin matkailijoillekin. Tavoitteena on tarjota helppo mahdollisuus retkeilyyn kaikille.

Kesäkaudella 2024 lauantaisin ja sunnuntaisin liikennöivän Outdoor Expressin kohteina ovat Seitsemisen, Helvetinjärven ja Isojärven kansallispuistot. Perillä on muutama tunti aikaa retkeilyyn ja luonnosta nauttimiseen. Evästä reippailun jälkeen voi nauttia puistojen kahvila- ja ravintolapalveluissa. Voit myös pakata teltan mukaan ja palata seuraavan päivän kyydillä takaisin. Liput saat Matkahuollon verkkokaupasta ja liikennöitsijänä toimii Atro Vuolle.

Seitsemisessä bussi pysähtyy ensin Luontokeskukselle ja ajaa puiston sisäistä reittiä Koveron perinnetilalle sekä Saari-Soljasen esteettömälle luontopolulle. Helvetinjärvellä kohteena on ravintola Helvetinportti ja Isojärvellä Heretyn Metsäkämpän kahvila.

Katso lisää ja osta pääsylippusi luontoon tästä linkistä!

E-Car Adventures – seikkaile sähköautolla Pirkanmaalla

Kokeile uutta vuokrasähköautoja hyödyntävää E-Car Adventures matkailupalvelua ja tee vähähiilinen reissu Järvien Reiteille, Pirkanmaan kansallispuistoihin tai muihin upeisiin luonto- ja kulttuurikohteisiin ja elämyksiin. Voit tehdä päiväretken osana kaupunkilomaa tai lähteä pidemmällekin road tripille – oman aikataulusi ja reittisi mukaan!

Vuokraa sähköauto Aviksen ja saat sähköauton helposti käyttöösi Tampereen alueelta. Inspiraatiota omaan reissuun saat neljästä valmiiksi ideoidusta sähköautoseikkailuihin soveltuvasta reittivaihtoehdosta, jotka löydät täältä. Reiteistä löytyy Suomen oma Valtatie 66, lapsiperheille ideoitu seikkailumatka, kahden kansallispuiston luontosafari sekä taidekierros kulttuurinnälkäisille. Sekä tietenkin latauspisteitä menopelille. Katso reissuvinkit tai räätälöi oma reittisi ja varaa kesäinen sähköautoseikkailusi täällä! Valitsemalla noutopaikaksi Tampere Center Delivery saat auton toimitettuna vaikkapa hotellisi etuovelle ja retki voi alkaa.

Art & Sauna Express – kestävästi kulttuurikohteisiin

Art & Sauna Express kuljettaa kulttuurinnälkäisiä matkailijoita Serlachiukselle talvikaudella tiistaisin ja kesällä joka päivä. Tiistaisin on Taidesaunan yleisövuoro, jolloin voit yhdistää hyvät löylyt taide-elämykseen upeassa miljöössä. Osta liput täältä ja lähde tutustumaan Serlachiuksen tarjontaan!

Bike & Boat – yhdistä pyöräily ja laivamatka!

Pyörämatkailu on kestävää luontomatkailua parhaimmillaan ja yhteistyössä Hopealinjojen kanssa meillä on tarjota lomamatkaajalle Bike & Boat -lippu, jolla saat laivalipun valitsemallesi reittimatkalle, laivalipun pyörällesi ja retkievään sekä virvoitusjuoman. Upeimman kokemuksen ja samalla sukelluksen tamperelaiseen kulttuurihistoriaan saat hyppäämällä pyörän kanssa Mustalahden satamassa jo yli sata vuotta Runoilijantietä seilanneen Höyrylaiva Tarjanteen matkaan. Lisäksi Bike & Boat -reissuja Näsijärvelle tarjoaa Mustalahdessa Näsijärven Laivapalvelut, jonka kyydissä pääsee Pimeensalmen Telakan kautta Maisansaloon ja takaisin.

Katso lisätietoa täältä: Bike & Boat