Siirry sisältöön
Kartta

Outdoor Express – pääsylippusi luontoon

Hyppää bussiin ja lähde luontoon vaivattomasti ja kestävästi!

Outdoor Express vie sinut Tampereen keskustasta bussilla suoraan luontoon ja takaisin. Palvelu on tarkoitettu niin paikallisille kuin matkailijoillekin. Tavoitteena on tarjota helppo mahdollisuus retkeilyyn kaikille.

Kesäkaudella 2024 lauantaisin ja sunnuntaisin liikennöivän Outdoor Expressin kohteina ovat Seitsemisen, Helvetinjärven ja Isojärven kansallispuistot. Perillä on muutama tunti aikaa retkeilyyn ja luonnosta nauttimiseen. Evästä reippailun jälkeen voi nauttia puistojen kahvila- ja ravintolapalveluissa. Voit myös pakata teltan mukaan ja palata seuraavan päivän kyydillä takaisin. Liput saat Matkahuollon verkkokaupasta ja liikennöitsijänä toimii Atro Vuolle.

Seitsemisessä bussi pysähtyy ensin Luontokeskukselle ja ajaa puiston sisäistä reittiä Koveron perinnetilalle sekä Saari-Soljasen esteettömälle luontopolulle. Helvetinjärvellä kohteena on ravintola Helvetinportti ja Isojärvellä Heretyn Metsäkämpän kahvila.

Katso lisää ja osta pääsylippusi luontoon tästä linkistä!

E-Car Adventures – seikkaile sähköautolla Pirkanmaalla

Kokeile uutta vuokrasähköautoja hyödyntävää E-Car Adventures matkailupalvelua ja tee vähähiilinen reissu Järvien Reiteille, Pirkanmaan kansallispuistoihin tai muihin upeisiin luonto- ja kulttuurikohteisiin ja elämyksiin. Voit tehdä päiväretken osana kaupunkilomaa tai lähteä pidemmällekin road tripille – oman aikataulusi ja reittisi mukaan!

E-Car Adventuresin yhteistyökumppanina toimii Avis. Heidän palvelullaan vuokraat sähköauton helposti käyttöösi Tampereen alueelta. Inspiraatiota omaan reissuun saat neljästä valmiiksi ideoidusta sähköautoseikkailuihin soveltuvasta reittivaihtoehdosta, jotka löydät täältä. Reiteistä löytyy Suomen oma Valtatie 66, lapsiperheille ideoitu seikkailumatka, kahden kansallispuiston luontosafari sekä taidekierros kulttuurinnälkäisille. Sekä tietenkin latauspisteitä menopelille. Katso reissuvinkit tai räätälöi oma reittisi ja varaa kesäinen sähköautoseikkailusi täällä! Valitsemalla noutopaikaksi Tampere Center Delivery saat auton toimitettuna vaikkapa hotellisi etuovelle ja retki voi alkaa.

Art & Sauna Express – kestävästi kulttuurikohteisiin

Art & Sauna Express kuljettaa kulttuurinnälkäisiä matkailijoita Serlachius-museoille talvikaudella tiistaisin ja kesällä taajemmin. Tiisitaina on Taidesaunan yleisövuoro, jolloin voit yhdistää hyvät löylyt taide-elämykseen upeassa miljöössä.

Osta liput täältä ja lähde tutustumaan Serlachius-museoiden tarjontaan!

Art Express liikennöi kesän 2023 kokeilussa myös Nuutajärven Lasikylään, Visavuoreen ja Voipaalan taidekeskukselle. Kokeilua on tarkoitus jatkaa ja laajentaa vuonna 2024. Tavoitteena on parantaa kulttuurikohteiden saavutettavuutta ja tarjota mahdollisuus kestäviin päiväretkiin kulttuurin parissa Pirkanmaan kärkikohteissa. Lisätietoa kohteista ja aikatauluista kevään mittaan!

Bike & Rail – ainutlaatuisia elämyksiä junalla ja pyörällä

Bike & Rail yhdistää pyörämatkailun ja raideliikenteen ja tarjoaa mahdollisuuden kestäviin ja elämyksellisiin päiväretkiin Pirkanmaalla.

Kesäkaudella 2023 Bike & Rail –palvelua kokeillaan yhdessä Serlachius-museoiden, Mänttä-Vilppulan ja Donkey Republicin kaupunkipyöräpalvelua tarjoavan Kaakaun kanssa. Kokeilun ideana on testata miten kaupunkipyörät soveltuvat matkailupyöriksi ja junayhteyksien jatkoksi.

Varaa pyörä etukäteen Donkey Republicin sovelluksella ja hyppää junaan Tampereella. Perillä voit ottaa pyörän käyttöösi Vilppulan asemalta ja polkaista kohti Serlachius-museoita sekä muita Mänttä-Vilppulan elämyksiä. Pyörä on erinomainen väline kiertää esimerkiksi Taidekaupungin kaikki kohteet. Päivän päätteeksi voit palauttaa pyörän Vilppulan asemalle ja palata Tampereelle junan kyydissä. Tai voit toki viipyä pidempäänkin!

Katso tarkemmat ohjeet ja lisätiedot Bike & Rail -palvelusta täältä!