Siirry sisältöön
Kartta

Tampereen keskustan puistot

Koskipuisto mukailee Tammerkoskea Koskikeskuksen ostoskeskuksen nurkilta aina Tampellan alueelle asti ja kesäisin varsinkin Hämeensillan kupeessa, vehreällä nurmialueella kukkien katveessa näkyy vilttikunnittain eväsretkeläisiä nauttimassa lämmöstä, koskimaisemasta ja kesäfiiliksestä. Lasten iloksi lähellä on myös Pikku Kakkosen leikkipuisto, jossa pääsee kiipeilemään, keinumaan, juoksemaan ja viihtymään.

 

 

Hämeenpuisto on kaupungin oma puistobulevardi, jossa järjestetään kesällä tapahtumia ja pääkirjaston kohdalla puistossa pääsee nauttimaan myös jäätelöstä ja virvoittavista juomista. Hämeenpuisto ulottuu Pyhäjärven rannalta, Eteläpuistosta, Pyynikin kirkkopuiston ohi aina Näsijärven laitamille Näsinpuistoon asti. Eteläpuisto on rauhallinen puistoalue, jossa kuitenkin kesällä saatat päästä keskelle kuuminta festivaalitunnelmaa, alueella nimittäin järjestetään monia tapahtumia. Hämeenpuiston toinen pää, Näsinpuisto, on enemmän lapsiperheiden mieleen sillä sinne on luotu Kirsi Kunnaksen Tiitiäisen satupuun runoihin perustuva teemaleikkipaikka Tiitiäisen Satupuisto, jossa voit vaikkapa istua hirmuisen suurella nojatuolilla taivasta ihaillen. Toki Näsinpuistossa riittää tilaa myös aikuisemmallekin väelle kuoharikoreineen ja ruutuviltteineen.

Tampere-talon kupeessa on Sorsapuisto, jossa pitävät kesäisin majaansa monet linnut, sorsista kanoihin. Lintuja on tuotu kesäksi puistoon yli 70 vuoden ajan, ja ne ovat varsinkin lasten suosikkeja. Alueelle on hiljattain rakennettu myös uusi leikkipuisto, jossa saa aikaa kulumaan tunnista toiseen, ellei pelkkä puiston kauneudesta ja tunnelmasta nauttiminen riitä. Tampere-talossahan majaansa pitävät iki-ihanat Muumit, ja Sorsapuistossa on esillä myös Tove Janssonin isän, Viktor Janssonin teoksia.

 

 

Hatanpään arboretum

Hatanpään arboretum on yksi Tampereen ehdottomista helmistä. Hatanpään kartanon alueella sijaitseva luonnonkaunis ja iso puistoalue on aivan Pyhäjärven rantamilla ja on sekä rentoutujien että kuntoilijoiden suosiossa. Kartanon kupeessa on valloittava ruusutarha, joka puhkeaa täyteen kukkaansa myöhäiskesästä, heinä-elokuussa. Arboretumin kesäkahvilasta saa pientä suolaista ja makeaa omien eväiden loppuessa.

Pyynikki

Tampereen ehdottomiin helmiin lukeutuu myös mahtava Pyynikki. Pyynikillä kohtaat yhtä todennäköisesti lenkkeilijän, auringonpalvojan, uimarin, herkuttelijan, kulttuurihaukan, matkailijan ja paikallisen – alueelta löytyy nimittäin metsää, lenkkipolkuja, uimaranta, maanmainio munkkikahvila, kesäteatteri sekä legendaarinen Pyynikin näkötorni. Ja hotelli. Ja aktiviteettipuisto. Melkeinpä jotakin jokaiselle siis! Ehdottomin vetovoima kuitenkin syntyy upeista maisemista, jotka avautuvat tältä maailman korkeimmalta soraharjulta yli metsän ja järvien.

Kauppi

Kauppi sijaitsee vain kivenheiton päässä Tampereen keskustasta. Kaupin metsän sijainti Näsijärven rannalla tekee alueesta mainion kohteen päivittäiselle kuntoliikkujalle. Kauppiin kuuluu noin 32 kilometriä valaistua ulkoilureittiä, yksityinen keilahalli, vinttikoirarata ja jousiammuntarata. Aluella on kesäisin mahdollisuus pelata pesäpalloa. Lisäksi Kaupissa on aktiivisessa käytössä sekä aito- että tekonurmijalkapallokenttiä.

Lisää tietoa kaupungin puistoista sekä luonnonsuojelualueista löytyy Tampereen kaupungin sivuilta. Voit lukea lisää puistoista täällä ja suojelualueista täällä.

 

Tampereen puistoja