Siirry sisältöön
Kartta

Tampereen Teatteri ja Tampereen Työväen Teatteri

Tampereella riittää tarjontaa teatterinystäville. Aivan Tammerkosken kupeessa sijaitseva Tampereen Teatteri ja Hämeenpuistossa majaansa pitävä Tampereen Työväen Teatteri ovat kaksi suurinta tekijää, joiden perinteet ulottuvat yli 100 vuoden taakse. Niiden päänäyttämöillä esitetään syksyn ja talven suurimmat ensi-illat. Teattereilla on myös pienemmät estradinsa intiimimpiä teatterielämyksiä varten.

Kesäteatteria Tampereella

Tampereen Komediateatteri toimii Tampellan tehtaan vanhassa juhlatalossa. Se tarjoaa ympärivuotisten esitysten lisäksi kesäteatteria suojaisella sisäpihalla. Kesäteatterista pääsee tietysti nauttimaan myös maineikkaassa Pyynikin kesäteatterin pyörivässä katsomossa, joka on katettu. Luonnon helmassa on myös Viikinsaaren kesäteatteri, jonne pääsee kätevästi Hopealinjan laivalla.

Teatteria pienemmin ja pienemmille

Tampereella on myös lukuisia pienempiä teattereita. Esimerkiksi Ahaa Teatteri on erikoistunut lasten sekä nuorten näytelmiin, TTT:ssä on myös lapsille esityksiä, ja Tanssiteatteri MD tarjoaa nykytanssia laidasta laitaan. Nukketeatterin saloihin pääsee puolestaan Teatteri Mukamaksessa ja nykyteatterin maailmaan Teatteri Siperiassa sekä Teatteri Telakalla.

Tampereen Teatterikesä

Tampereen ja koko Suomenkin suurin teatterifestivaali on Tampereen Teatterikesä, joka on tarjoillut teatterielämyksiä jo vuodesta 1968. Tampereella nähdään joka kesä laaja-alainen kattaus suomalaisen teatterin parhaimmistoa. Festivaali on saanut arvokkaan lisänsä kansainvälisestä ohjelmistosta, ja neljänkymmenen vuoden aikana Tampereen Teatterikesä on kohonnut Pohjoismaiden ja pohjoisen Euroopan yhdeksi merkittävimmistä festivaaleista.

Sorin Sirkus

Jo yli 30 vuotta toiminut Sorin Sirkus on kaikenikäisten ja -kielisten katsojien vahvistus Tampereen teatteririntamalla. Suosittu Joulushow kerää vuosittain jopa 10 000 katsojaa Nekalassa sijaitsevalle päämajalle. Sorin Sirkus esiintyy monissa paikallisissa tapahtumissa ja on ollut mukana myös esimerkiksi teatteriproduktioissa.