Tampereen panimot - Visit Tampere

Tampereen panimot

12.06.2019

Viime vuosien pienpanimohuuma on iskenyt voimalla myös Tampereelle ja Pirkanmaalle. Tampereen seudun kansallisesti ja kansainvälisesti palkitut panimot ovat saaneet tiukan otteen paikallisista ja niiden tuotteita on myynnissä kaikissa kaupungin tasokkaissa olutravintoloissa.

Koskipanimo | Plevna (perustettu 1994)

Tampereen vanhin edelleen toiminnassa oleva pienpanimo on Koskipanimo, joka on Finlaysonin kulttuurihistoriallisesti merkittävällä tehdasalueella sijaitsevan Panimoravintola Plevnan sydän. Kausituotteiden ohella Koskipanimon valikoimiin kuuluu lähes kaksikymmentä erilaista olutta ja siideriä, mm. palkitut Siperia Stout ja Weizenbock. Plevnassa järjestetään myös suosittuja olutkursseja, joilla esitellään panimon toimintaa ja oluen valmistusta sekä maistellaan yhtiön tuotteita. Koskipanimon juomia on aina saatavilla myös sen sisaryhtiössä, rautatieaseman lähellä sijaitsevassa Oluthuone Panimomestarissa.

Nokian Panimo (1991)

Perinteikkään Pyynikin panimon sulkemisen nostattamasta vastarinnasta alkunsa saanut Nokian Panimo on nykyään yksi Suomen johtavista keskisuurista panimoista. Panimon kärkituotteisiin lukeutuvat mm. palkitut Keisari 66 American Pale Ale ja Keisari Elowehnä.

Pyynikin Käsityöläispanimo (2013)

Yli tuhannen pienomistajan voimalla pyörivä Pyynikin Käsityöläispanimo on niittänyt oluillaan myös kansainvälistä tunnustusta. Ruby Jazz Ale palkittiin sarjansa parhaana vuoden 2016 World Beer Awardsissa, ja kehuja on satanut myös Pyynikin Black IPA:lle, joka on valittu useita kertoja Suomen parhaaksi tummaksi IPA:ksi.

Kaleva Brewing Company (2016)

Kovassa nosteessa olevasta Kalevan kaupunginosasta ponnistava Kaleva Brewing Company pitää majaansa Musakeskukseksi remontoidussa entisessä teollisuusrakennuksessa, jossa toimii myös panimon sisaryhtiö, rouhea gastropubi Public House Huurre. Kaleva Brewing Companyn vaihtuvia tuotteita pääsee testaamaan Huurteen lisäksi muissakin paikallisissa olutravintoloissa.

Nordic Brewery (2016)

Paikallista Gastropub-imperiumia edustava Nordic Brewery tuottaa hillittyjä laatuoluita hieman konservatiivisempaan makuun. Helpoin tapa päästä panimon tuotteiden äärelle on suunnata lähimpään Gastropubiin.

Brewcats | Sideshow Brewery (2015)

Suomen olutväen tietoisuuteen komeettamaisesti roisilla markkinoinnillaan vuonna 2015 noussut Brewcats on Tampereen virallinen mustalaispanimo. Sideshow Breweryn alaisuudessa toimivan Brewcatsin tuotekonseptit herätetään henkiin muilta pienpanimoilta vuokratulla tuotantokapasiteetilla.

Sori Brewing (2013)

Joukkorahoitetuksi nomadipanimoksi itseään tituleeraava Sori Brewing on Suomen panimomaailman outolintu. Vaikka panimon juuret ovat Sorin kaupunginosassa Tampereella, yhtiö perusti tuotantolaitoksensa Tallinnaan turvaan Suomen byrokratialta.

Olutpaja (2009)

Kaakkois-Pirkanmaan Pälkäneellä toimivan Olutpajan tuotteita myy mainio Rönnvikin viinitila, joka on jo itsessään käymisen arvoinen paikka.

Hopping Brewsters (2014)

Akaalainen Hopping Brewsters on jo ehtinyt niittää mainetta ja kunniaa Warthog IPA:llaan. Lähin jälleenmyyjä löytyy kätevällä oluttutkalla.

Finlandia Sahti (1992)

Pirkanmaan ainoa kaupallinen sahdintekijä on Finlandia Sahti, joka pyörittää Sastamalan Putajalla ravintolaa ja kauppaa.

Teerenpeli (1995)

Oikeaoppinen tapa nauttia lahtelaisen Teerenpelin oluista ja viskeistä on tehdä se yhtiön omassa ravintolassa Hämeenkadulla.

Plevna Brewery Pub & Restaurant Panimoravintola Plevna Laura Vanzo 6

Panimoravintola Plevna

Itäinenkatu 8, Tampere
Lue lisää
Visittampere Nokian Panimo

Nokian Panimo

Nuijamiestentie 17, Nokia
Lue lisää
Kalevabrewing

Kaleva Brewing Company

Sammonkatu 46, Tampere
Lue lisää
Visittampere Olutpaja

Olutpaja

Hämeenlinnantie 270, Pälkäne
Lue lisää
Visittampere Hopping Brewsters

Hopping Brewsters

Satamatie 41, Akaa
Lue lisää
Visittampere Finlandia Sahti

Finlandia Sahti

Palomäentie 322, Sastamala
Lue lisää
Visittampere Teerenpeli

Teerenpeli

Hämeenkatu 25, Tampere
Lue lisää

Lisää luettavaa

Rennosti istahtamaan
Yöelämä

Rennosti istahtamaan

Lasilliselle tai parille!
Lue lisää
Parhaat ravintolalaivat ja terassit
Yöelämä

Parhaat ravintolalaivat ja terassit

Nauti kylmä juoma veden äärellä tai katsele kaupungin menoa ja vilskettä terassilta käsin!
Lue lisää
Makuelämyksiä veden äärellä
Järviluonto

Makuelämyksiä veden äärellä

Tampereella riittää järvimaisemaa, jossa nauttia raikkaasta ilmasta ja hyvistä aterioista.
Lue lisää