Siirry sisältöön
Kartta

Viime vuosien pienpanimohuuma on iskenyt voimalla myös Tampereelle ja Pirkanmaalle. Tampereen seudun kansallisesti ja kansainvälisesti palkitut panimot ovat saaneet tiukan otteen paikallisista ja niiden tuotteita on myynnissä kaikissa kaupungin tasokkaissa olutravintoloissa.

Koskipanimo | Plevna (perustettu 1994)

Tampereen vanhin edelleen toiminnassa oleva pienpanimo on Koskipanimo, joka on Finlaysonin kulttuurihistoriallisesti merkittävällä tehdasalueella sijaitsevan Panimoravintola Plevnan sydän. Kausituotteiden ohella Koskipanimon valikoimiin kuuluu lähes kaksikymmentä erilaista olutta ja siideriä, mm. palkitut Siperia Stout ja Weizenbock. Plevnassa järjestetään myös suosittuja olutkursseja, joilla esitellään panimon toimintaa ja oluen valmistusta sekä maistellaan yhtiön tuotteita. Koskipanimon juomia on aina saatavilla myös sen sisaryhtiössä, rautatieaseman lähellä sijaitsevassa Oluthuone Panimomestarissa.

Nokian Panimo (1991)

Perinteikkään Pyynikin panimon sulkemisen nostattamasta vastarinnasta alkunsa saanut Nokian Panimo on nykyään yksi Suomen johtavista keskisuurista panimoista. Panimon kärkituotteisiin lukeutuvat mm. palkitut Keisari 66 American Pale Ale ja Keisari Elowehnä.

Pyynikin Käsityöläispanimo (2013)

Yli tuhannen pienomistajan voimalla pyörivä Pyynikin Käsityöläispanimo on niittänyt oluillaan myös kansainvälistä tunnustusta. Ruby Jazz Ale palkittiin sarjansa parhaana vuoden 2016 World Beer Awardsissa, ja kehuja on satanut myös Pyynikin Black IPA:lle, joka on valittu useita kertoja Suomen parhaaksi tummaksi IPA:ksi.

Kaleva Brewing Company (2016)

Kovassa nosteessa olevasta Kalevan kaupunginosasta ponnistava Kaleva Brewing Company pitää majaansa Musakeskukseksi remontoidussa entisessä teollisuusrakennuksessa, jossa toimii myös panimon sisaryhtiö, rouhea gastropubi Public House Huurre. Kaleva Brewing Companyn vaihtuvia tuotteita pääsee testaamaan Huurteen lisäksi muissakin paikallisissa olutravintoloissa.

Nordic Brewery (2016)

Paikallista Gastropub-imperiumia edustava Nordic Brewery tuottaa hillittyjä laatuoluita hieman konservatiivisempaan makuun. Helpoin tapa päästä panimon tuotteiden äärelle on suunnata lähimpään Gastropubiin.

Brewcats | Sideshow Brewery (2015)

Suomen olutväen tietoisuuteen komeettamaisesti roisilla markkinoinnillaan vuonna 2015 noussut Brewcats on Tampereen virallinen mustalaispanimo. Sideshow Breweryn alaisuudessa toimivan Brewcatsin tuotekonseptit herätetään henkiin muilta pienpanimoilta vuokratulla tuotantokapasiteetilla.

Sori Brewing (2013)

Joukkorahoitetuksi nomadipanimoksi itseään tituleeraava Sori Brewing on Suomen panimomaailman outolintu. Vaikka panimon juuret ovat Sorin kaupunginosassa Tampereella, yhtiö perusti tuotantolaitoksensa Tallinnaan turvaan Suomen byrokratialta.

Olutpaja (2009)

Kaakkois-Pirkanmaan Pälkäneellä toimivan Olutpajan tuotteita myy mainio Rönnvikin viinitila, joka on jo itsessään käymisen arvoinen paikka.

Finlandia Sahti (1992)

Pirkanmaan ainoa kaupallinen sahdintekijä on Finlandia Sahti, joka pyörittää Sastamalan Putajalla ravintolaa ja kauppaa.

Teerenpeli (1995)

Oikeaoppinen tapa nauttia lahtelaisen Teerenpelin oluista ja viskeistä on tehdä se yhtiön omassa ravintolassa Hämeenkadulla.

Narvan kyläpanimo (2017)

Vesilahden Narvan maalaiskylässä sijaitseva Narvan kyläpanimo nojaa käsityönä valmistetuissa artesaanioluissa vahvaan mallasrunkoon ja tasapainoisiin makuihin. Idyllisessä maalaismiljöössä herkuttelet myös lankkupitsoilla, ruokaisilla salaateilla sekä muilla suolaisilla ja makeilla naposteltavilla – oman kylän pienpanimotuotteita unohtamatta.