Siirry sisältöön
Kartta

Tampere on mukavasti sijoittunut Näsijärven ja Pyhäjärven väliin, ja on täällä muutamia muitakin järviä (noin 150). Uimapaikkoja ja -rantoja löytyy tietenkin miltei joka järven laitamilta, tässä niistä muutamia paikallisten suosittelemia.

Tampereen maauimala

Tampereen maauimala toimii Tampereen uintikeskuksen yhteydessä. Uintikeskus sijaitsee Kalevan kaupunginosassa keskellä Kalevan keskuspuistoa. Tampereen maauimala on yksi Suomen suurimmista, sillä uimalassa on yhteensä neljä allasta: lastenallas, kahluuallas, hyppyallas ja 50 metrin allas. Hyppyaltaassa on 3, 5, 7 ja 10 metrin korkuiset hyppytornit. Allas-alueen lisäksi uimalassa palvelee kahvio, jonka yhteydessä toimii lipunmyyntipiste. Ulkoalueella on omat pukuhuoneet, säilytyslokeroita, suihkut ja aidattu nurmialue. Maauimala on rakennettu esteettömäksi ja kaikille käyttäjille soveltuvaksi.
Osoite: Joukahaisenkatu 7 B

Pyynikki

Pyynikin uimaranta on upealla paikalla Pyhäjärven rannalla, keskellä Pyynikin ulkoilumaastoja sijaitseva iso ja viihtyisä ranta. Alueella on hiekkarantaa, nurmialueita ja kallioisempaa maastoa ja uimarannalta löytyy pukutila, wc, kioski, pelikenttä, leikkivälineitä ja rantalentopallokenttä. Tämä ranta ei sijaitse kaukana keskustasta ja pääseepä siellä myös halutessaan testaamaan SUP-lautailua!
Osoite: Jalkasaarentie 7

Rauhaniemi

Rauhaniemen uimaranta sijaitsee Näsijärven rannassa, lähellä keskustaa. Tässä kansankylpylässä on myös kaikille avoin sauna käytettävissä ympäri vuoden, ja monet paikalliset käyvät Rauhaniemessä säännöllisesti rentoutumassa. Rannalta löytyy pukusuoja, wc, hyppytorni, suihku, sauna, kioski ja ulkokuntosali.
Osoite: Rauhaniementie 23 

Kaupinoja

Jos mielit jotain rauhallisempaa ja pienempää uimapaikkaa, Kaupinojan uimaranta keskustan läheisyydessä on suosittelumme sinulle. Rannalla on myös yleinen sauna, jossa pääsee lämmittelemään vaikka olisi vähän viileämpikin ilma. Rannan tuntumasta voi kesäisin myös vuokrata vaikkapa kanootin ja yhdistää uimaretken järviseikkailuun!
Osoite: Kaupinpuistokatu 2

Elianderin uimaranta

Elianderin uimarantaa kutsuvat paikalliset myös Onkiniemen rannaksi. Ranta sijaitsee hieman rauhallisemmalla paikalla Näsijärven puolella, lähellä Särkänniemeä. Lapset ihastuvat hiljattain rakennettuun leikkipuistoon, koirille on oma puistonsa jossa juoksennella, ja onpahan rannalla myös nurmialuetta, jolla voi mukavasti syödä myös piknik-eväitä. Rannalla palvelee kesäisin myös Elianderin jäätelökioski, lisäksi pukusuoja, wc ja laituri löytyy.
Osoite: Sahanteränkatu 3

Suolijärvi

Suolijärven uimaranta on hieman pidemmällä keskustasta, Hervannassa, mutta paikalle pääsee näppärästi ratikalla! Uimaranta on nimittäin keskellä kauneinta luontoa ja järven ympäri kulkee perheen pienillekin sopiva luontopolku, jota voi pulikoinnin lomassa lähteä kiertämään ja pysähtyä ihailemaan upeaa maisemaa paikoittain korkealtakin kalliolta. Rannan varusteluun kuuluu pukusuoja, wc, laituri, suihku, kioski, pelikenttä ja kuntolaitteet.
Osoite: Suolijärvenkatu 5

Näihin ja muihin Tampereen uimarantoihin pääset tutustumaan myös 360-videoiden avulla Virtual Tampereen sivuilla. Lisää uimarantoja löydät Tampereen kaupungin sivuilta.

Voit tarkastaa uimarantojen veden lämpötilan sekä levätilanteen täältä.