Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Vinkkejä luokkaretkelle

28.05.2020

Tutustu Tampereeseen kiertoajelulla

Luokkaretkipäivä ja Tampereeseen tutustuminen on kiva aloittaa Tampereen kiertoajelulla! Kiertoajelun aikana nähdään kaikki Tampereen tärkeimmät ja mielenkiintoisimmat nähtävyydet. Opas kertoo bussissa hauskoja tarinoita Tampereesta, myös lasten näkökulmasta. Kierroksen aikana kiivetään Pyynikin näkötorniin ihastelemaan upeita maisemia ja käydään paikan päällä tutustumassa mielenkiintoisimmalta tuntuvaan kohteeseen. Suosituin kohteista, sekä isojen että pienten keskuudessa, on Tuomiokirkko, joka on yksi Tampereen kauneimmista kirkoista. Yläasteikäisten kiertoajelulle voidaan punaiseksi langaksi valita jokin mielenkiintoinen teema. Opas voi esimerkiksi kertoa kaupungin teollisuushistoriasta, unohtamatta kuitenkaan nykyaikaa. Lue lisää opastuksista täältä.

 

Vieraile museoissa!

Amurin työläismuseokorttelissa on viisi asuinrakennusta ja neljä piharakennusta. Asuinrakennukset ovat alkuperäisillä paikoillaan, samoin kolme piharakennusta. Yksi piharakennuksista on uudisrakennus, johon on sijoitettu yhteissauna. Vanhan Amurin tapaan myös museokorttelissa on pieniä liikkeitä, kuten vuoden 1906 suutarinverstas, 1930-luvun leipomo ja osuuskauppa sekä 1940-luvun paperi- ja lyhyttavarakauppa. Museokorttelissa pääsee siis tutustumaan menneiden aikojen elämään hyvin konkreettisesti.

Mielenkiintoisia käyntikohteita ovat esimerkiksi maailman ainoat ja ensimmäiset Muumimuseo ja Vakoilumuseo tai Museokeskus Vapriikki, jonka runsaasta näyttelyvalikoimasta löytyy aina jotakin katsottavaa. Vapriikissa pysyviä näyttelyitä ovat Suomen Jääkiekkomuseo, Suomen Pelimuseo, Luonnontieteellinen museo, Postimuseo, Mediamuseo Rupriikki, Kivimuseo, Nukkekekkerit, Tammerkoski ja kosken kaupunki sekä Tampere 1918. Myös Työväenmuseo Werstas kertoo kiehtovia tarinoita meidän kaikkien historiasta. Ilmainen ja kaikille avoin Poliisimuseo on retkikohde, joka esittelee suomalaista poliisitoimintaa noitavainoista nykypäivään ja jossa pienemmätkin vieraat viihtyvät. 

 

Särkänniemeen

Retkellä täytyy myös ottaa rennosti ja lähteä vaikka hohtokeilaamaan. Tai kun Tampereelle on tultu, ei Särkänniemeä voi jättää väliin. Kyllä yläasteikäisetkin tykkäävät kieppua ja kirkua! Kaiken A ja O on hauskanpito.

 

Vauhdikasta tekemistä

Luonnonläheistä kokemusta tarjoaa Elämyspalvelut Nostalgia Tampereen kauniissa maalaismaisemissa Teiskossa. Nostalgian asiakkaille räätälöidyt kolmen päivän leirikoulupaketit sisältävät eräopastusta, Etelä-Suomen pisimmän vaijeriliu’un, Särkänniemi-päivän, rantasaunan käyttöön ja lisäjännitystä tuovan puolijoukkuetelttamajoituksen! Ympäristöä ja perinteitä kunnioittaen suunnitellut leirikoulut ovat ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua luontoon, pitää hauskaa Suomen maastoissa ja rauhoittua hetkeksi kaupungin kiireestä.

Miltä kuulostaisi ihan oman aktiviteetin varaaminen? Sumopaini, kengurupukunyrkkeily, archery tag..? Grr8t Sports tarjoaa hassunhauskaa tekemistä kaikenikäisille.

Ja tässähän on vain murto-osa siitä kaikesta hauskasta, jolla luokkaretkipäivän (tai pari!) voi Tampereella täyttää.