Vinkkejä luokkaretkelle - Visit Tampere

Vinkkejä luokkaretkelle

28.05.2020

Tutustu Tampereeseen kiertoajelulla

Luokkaretkipäivä ja Tampereeseen tutustuminen on kiva aloittaa Tampereen kiertoajelulla! Kiertoajelun aikana nähdään kaikki Tampereen tärkeimmät ja mielenkiintoisimmat nähtävyydet. Opas kertoo bussissa hauskoja tarinoita Tampereesta, myös lasten näkökulmasta. Kierroksen aikana kiivetään Pyynikin näkötorniin ihastelemaan upeita maisemia ja käydään paikan päällä tutustumassa mielenkiintoisimmalta tuntuvaan kohteeseen. Suosituin kohteista, sekä isojen että pienten keskuudessa, on Tuomiokirkko, joka on yksi Tampereen kauneimmista kirkoista. Yläasteikäisten kiertoajelulle voidaan punaiseksi langaksi valita jokin mielenkiintoinen teema. Opas voi esimerkiksi kertoa kaupungin teollisuushistoriasta, unohtamatta kuitenkaan nykyaikaa. Lue lisää opastuksista täältä.

 

Vieraile museoissa!

Amurin työläismuseokorttelissa on viisi asuinrakennusta ja neljä piharakennusta. Asuinrakennukset ovat alkuperäisillä paikoillaan, samoin kolme piharakennusta. Yksi piharakennuksista on uudisrakennus, johon on sijoitettu yhteissauna. Vanhan Amurin tapaan myös museokorttelissa on pieniä liikkeitä, kuten vuoden 1906 suutarinverstas, 1930-luvun leipomo ja osuuskauppa sekä 1940-luvun paperi- ja lyhyttavarakauppa. Museokorttelissa pääsee siis tutustumaan menneiden aikojen elämään hyvin konkreettisesti.

Mielenkiintoisia käyntikohteita ovat esimerkiksi maailman ainoat ja ensimmäiset Muumimuseo ja Vakoilumuseo tai Museokeskus Vapriikki, jonka runsaasta näyttelyvalikoimasta löytyy aina jotakin katsottavaa. Vapriikissa pysyviä näyttelyitä ovat Suomen Jääkiekkomuseo, Suomen Pelimuseo, Luonnontieteellinen museo, Postimuseo, Mediamuseo Rupriikki, Kivimuseo, Nukkekekkerit, Tammerkoski ja kosken kaupunki sekä Tampere 1918. Myös Työväenmuseo Werstas kertoo kiehtovia tarinoita meidän kaikkien historiasta. Ilmainen ja kaikille avoin Poliisimuseo on retkikohde, joka esittelee suomalaista poliisitoimintaa noitavainoista nykypäivään ja jossa pienemmätkin vieraat viihtyvät. 

 

Särkänniemeen

Retkellä täytyy myös ottaa rennosti ja lähteä vaikka hohtokeilaamaan. Tai kun Tampereelle on tultu, ei Särkänniemeä voi jättää väliin. Kyllä yläasteikäisetkin tykkäävät kieppua ja kirkua! Kaiken A ja O on hauskanpito.

 

Vauhdikasta tekemistä

Luonnonläheistä kokemusta tarjoaa Elämyspalvelut Nostalgia Tampereen kauniissa maalaismaisemissa Teiskossa. Nostalgian asiakkaille räätälöidyt kolmen päivän leirikoulupaketit sisältävät eräopastusta, Etelä-Suomen pisimmän vaijeriliu’un, Särkänniemi-päivän, rantasaunan käyttöön ja lisäjännitystä tuovan puolijoukkuetelttamajoituksen! Ympäristöä ja perinteitä kunnioittaen suunnitellut leirikoulut ovat ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua luontoon, pitää hauskaa Suomen maastoissa ja rauhoittua hetkeksi kaupungin kiireestä.

Miltä kuulostaisi ihan oman aktiviteetin varaaminen? Sumopaini, kengurupukunyrkkeily, archery tag..? Grr8t Sports tarjoaa hassunhauskaa tekemistä kaikenikäisille.

Ja tässähän on vain murto-osa siitä kaikesta hauskasta, jolla luokkaretkipäivän (tai pari!) voi Tampereella täyttää.

Visittampere Photographing Pyynikki Tower

Pyynikin näkötorni ja kahvila

Näkötornintie 67, 33230 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Tuomiokirkko Cathedral Laura Vanzo

Tampereen tuomiokirkko

Juhannuskylänkatu 3, 33100 Tampere
Lue lisää
Amuri Laura Vanzo

Amurin työläismuseokortteli

Satakunnankatu 49, 33101 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Moomin In Moomin Museum Laura Vanzo

Muumimuseo

Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Spy Museum Vakoilumuseo Inside Laura Vanzo

Vakoilumuseo

Satakunnankatu 18, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Vapriikki Laura Vanzo

Museokeskus Vapriikki

Alaverstaanraitti 5, 33100 Tampere
Lue lisää
PM Ilta (2), Jarkko Järvinen

Poliisimuseo

Vaajakatu 2, 33720 Tampere
Lue lisää
Särkänniemi - Laura Vanzo-9

Särkänniemi

Laiturikatu 1 33230 Tampere
Lue lisää

Lisää luettavaa

Eläinpihoja ja kotieläinpuistoja Tampereen seudulla
Lapsille

Eläinpihoja ja kotieläinpuistoja Tampereen seudulla

Tampereella pääsee näkemään monenmoisia eläimiä vaikkapa Särkänniemessä ja kotieläinpuistoissa.
Lue lisää
Tampereen risteilykesä 2020
Järviluonto

Tampereen risteilykesä 2020

Sisävesikauden alettua alukset ovat valmiina uuteen risteilykesään!
Lue lisää
Särkänniemen Top 10
Lapsille

Särkänniemen Top 10

Särkänniemen huvipuistossa on kieputtu, kiljuttu, huviteltu ja viihdytty jo vuodesta 1975 lähtien!
Lue lisää