Siirry sisältöön
Kartta

Tutustu Tampereeseen kiertoajelulla

Luokkaretkipäivä ja Tampereeseen tutustuminen on kiva aloittaa Tampereen kiertoajelulla! Kiertoajelun aikana nähdään kaikki Tampereen tärkeimmät ja mielenkiintoisimmat nähtävyydet. Opas kertoo bussissa hauskoja tarinoita Tampereesta, myös lasten näkökulmasta. Kierroksen aikana kiivetään Pyynikin näkötorniin ihastelemaan upeita maisemia ja käydään paikan päällä tutustumassa mielenkiintoisimmalta tuntuvaan kohteeseen. Suosituin kohteista, sekä isojen että pienten keskuudessa, on Tuomiokirkko, joka on yksi Tampereen kauneimmista kirkoista. Yläasteikäisten kiertoajelulle voidaan punaiseksi langaksi valita jokin mielenkiintoinen teema. Opas voi esimerkiksi kertoa kaupungin teollisuushistoriasta, unohtamatta kuitenkaan nykyaikaa. Lue lisää opastuksista täältä.

Vieraile museoissa!

Amurin työläismuseokorttelissa on viisi asuinrakennusta ja neljä piharakennusta. Asuinrakennukset ovat alkuperäisillä paikoillaan, samoin kolme piharakennusta. Yksi piharakennuksista on uudisrakennus, johon on sijoitettu yhteissauna. Vanhan Amurin tapaan myös museokorttelissa on pieniä liikkeitä, kuten vuoden 1906 suutarinverstas, 1930-luvun leipomo ja osuuskauppa sekä 1940-luvun paperi- ja lyhyttavarakauppa. Museokorttelissa pääsee siis tutustumaan menneiden aikojen elämään hyvin konkreettisesti.

Mielenkiintoisia käyntikohteita ovat esimerkiksi maailman ainoat ja ensimmäiset Muumimuseo ja Vakoilumuseo tai Museokeskus Vapriikki, jonka runsaasta näyttelyvalikoimasta löytyy aina jotakin katsottavaa. Vapriikista löytyy muun muassa Suomen Jääkiekkomuseo, Suomen Pelimuseo, Luonnontieteellinen museo, Postimuseo, Mediamuseo Rupriikki ja Kivimuseo. Myös Työväenmuseo Werstas kertoo kiehtovia tarinoita meidän kaikkien historiasta. Ilmainen ja kaikille avoin Poliisimuseo on retkikohde, joka esittelee suomalaista poliisitoimintaa noitavainoista nykypäivään ja jossa pienemmätkin vieraat viihtyvät.

Särkänniemeen

Retkellä täytyy myös ottaa rennosti ja lähteä vaikka hohtokeilaamaan. Tai kun Tampereelle on tultu, ei Särkänniemeä voi jättää väliin. Kyllä yläasteikäisetkin tykkäävät kieppua ja kirkua! Kaiken A ja O on hauskanpito.

Vauhdikasta tekemistä

Varalan kampuksella voi viettää aktiivisen ja hauskan luokkaretkipäivän. Ohjelmaan voi ottaa esimerkiksi huiman seikkailun kiipeilypuistossa, tiimikisailuja ja parkouria metsässä! Varalassa voi järjestää myös liikunnallisia leirikouluja. Leirikoulu- ja luokkaretkiohjelmat voi muokata aina jokaisen luokan toiveiden mukaisiksi.

 

Ja tässähän on vain murto-osa siitä kaikesta hauskasta, jolla luokkaretkipäivän (tai pari!) voi Tampereella täyttää.