Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampereen sijainti on monessa mielessä loistava ja liikenneyhteydet niin kaupunkiin kuin sen sisällä ovat monipuoliset. Tänne on helppo tulla ympäri Suomen – 2/3 suomalaisista asuu 160 km säteellä Tampereelta. Oma lentoasema takaa kansainvälisen liikkuvuuden ja Tampereen paikallisliikenne taas kattavan reittiverkoston kaupungin sisällä. Hyppää paikallisbussin eli Nyssen kyytiin ja tutustu kaupunkiin!

Junalla Tampereelle

Tampereelle pääset kätevästi raiteita pitkin. Rautatieasema sijaitsee Tampereen sydämessä, ja siitä on hyvät jatkoyhteydet eri puolille kaupunkia.

Nyssen kyytiin pääsee heti Rautatienkadulta, ja myös taksiasema löytyy asemarakennuksen edustalta.

Tutustu junayhteyksiin VR:n sivuilla.

Bussilla Tampereelle

Tampereen keskeinen sijainti takaa loistavat ja monipuoliset bussiyhteydet.

Kaukoliikenteen linja-autoyhteydet kulkevat Tampereen linja-autoasemalle osoitteeseen Hatanpään valtatie 5-7.

Myös Onnibus liikennöi Tampereella. Aikataulut- ja reittitiedot löydät täältä.

Lentoasemalle liikennöi Tampereen seudun joukkoliikenne. Pysäkki lentoasemalla on Terminaali T1 edessä. Aikataulut löytyvät Nyssen reittioppaasta.

Tutustu lisää bussiyhteyksiin Matkahuollon sivuilla.

Autolla Tampereelle

Tampereen keskustassa ja sen läheisyydessä on seuraavien vuosien aikana käynnissä samanaikaisesti useita mittavia kaupunkikehitys- ja liikennehankkeita, jotka tulevat sujuvoittamaan arkeamme. Kaupungilla liikkuessa kannattaa ottaa huomioon, että rakennustyöt vaikuttavat tällä hetkellä liikenteeseen.

Tampereella on myös tarjolla maksutonta liityntäpysäköintiä joukkoliikenneyhteyksien varrella. Liityntäpysäköinti on kätevä tapa välttää Tampereen keskustan liikenneruuhkat. Liityntäpysäköintialueista lisää tietoa täältä.

Tampereen kaupunki ylläpitää tietoa suositelluista ajoreiteistä ja pysäköintijärjestelyistä. Tutustu tarkemmin alla olevien linkkien kautta.

 

Keskustan pysäköintipaikat kartalla

Liikennetilanne Tampereella

Taksipalvelut

Tampereella palvelee useampiakin taksiyrityksiä:

Lentäen Tampereelle

Tampere-Pirkkala-lentoasemalle lennetään Helsingistä, Tukholmasta, Lontoosta ja Riiasta. Tampereen lentoasema sijaitsee Pirkkalassa, kaupungin eteläpuolella. Matka asemalta keskustaan on noin 17 kilometriä. Hyödynnäthän kotikenttäetua!

Tampereelta operoivat lentoyhtiöt: airBaltic, Ryanair, Finnair ja SAS

Bussiyhteydet lentoaseman ja keskustan välillä

Nyssen uusi linja 103 vie Tampere-Pirkkalan lentokentälle

Tampere-Pirkkalan lentoliikenteen käynnistyessä myös Nyssen uusi bussilinja 103 aloittaa 4. lokakuuta 2021. Linjalla liikennöidään päivittäin Nalkalasta Hämeenpuiston ja Satakunnankadun kautta Rautatieasemalle, josta jatketaan linja-autoaseman ja Lempääläntien kautta suorinta reittiä lentokentälle.  

Linjan aikataulut on räätälöity lentojen mukaan. Aikataulut ja pysäkkitiedot löytyvät Nyssen reittioppaasta.

Linjaa liikennöi Tokeen Liikenne Oy. Matkan voi maksaa Nyssen lipuilla. Matkalle tarvitaan kolmen vyöhykkeen, A, B ja C, lippu. Lipun voi ostaa Nysse Mobiilista tai sen voi maksaa lähimaksulla kyytiin noustessa. Linjan tunnistaa linjanumerosta ja Nysse-tunnuksesta bussin keulassa. 

Tampere-Pirkkalan lentokentälle pääsee Tampereen keskustasta vaihtoyhteydellä Pirkkalan Suupasta linjalla 39A. Linjalla on joitakin vuoroja arkisin. Katso bussiyhteydet lentoasemalle.

 

Taksi

Terminaali 1:n edessä on taksiasema. Terminaalin sisällä on myös yleisöpuhelin, josta voi suoraan ja maksutta tilata taksin.

 

Tuletko lentoasemalle omalla autolla?

Omalla autolla kulkeminen lentoasemalle on helppoa. Maksulliset Finavian pysäköintialueet sijaitsevat terminaalien edustalla. Invapaikat sijaitsevat terminaalien välittömässä läheisyydessä erikseen merkityillä paikoilla. Lue lisää.

Pirkkalan Lentokenttäparkin pysäköintialue sijaitsee yleisilmailu alueen läheisyydessä osoitteessa Varikontie 30.

 

Haluatko vuokrata auton?

Lentoaseman Terminaali 1:ssä saapuvien matkustajien aulassa on autovuokraamoiden palvelupisteet, joista pääset vuokraamaan itsellesi sopivan auton.

 

Autorentti

Avis

Budget

Europcar

Hertz

Scandia Rent

Sixt

Auto Europe (autonvuokrauspalveluiden välittäjä yhteistyökumppaneiden kautta)