Liikenneyhteydet - Visit Tampere

Tampereen sijainti on monessa mielessä loistava ja liikenneyhteydet niin kaupunkiin kuin sen sisällä ovat monipuoliset. Tänne on helppo tulla ympäri Suomen – 2/3 suomalaisista asuu 160 km säteellä Tampereelta. Oma lentoasema takaa kansainvälisen liikkuvuuden ja Tampereen paikallisliikenne taas kattavan reittiverkoston kaupungin sisällä. Hyppää paikallisbussin eli Nyssen kyytiin ja tutustu kaupunkiin!

Junalla Tampereelle

Tampereelle pääset kätevästi raiteita pitkin. Rautatieasema sijaitsee Tampereen sydämessä, ja siitä on hyvät jatkoyhteydet eri puolille kaupunkia.

TKL:n bussien kyytiin pääsee heti Rautatienkadulta, ja myös taksiasema löytyy asemarakennuksen edustalta.

Tampere-Pirkkalan lentoasemalle pääset rautatieasemalta taksilla ja Ryanairin matkustajille tarkoitetulla Tokeen liikenteen bussilla. Katso aikataulut täältä.

Tutustu junayhteyksiin VR:n sivuilla.

Bussilla Tampereelle

Tampereen keskeinen sijainti takaa loistavat ja monipuoliset bussiyhteydet.

Kaukoliikenteen linja-autoyhteydet kulkevat Tampereen linja-autoasemalle osoitteeseen Hatanpään valtatie 5-7.

Myös Onnibus liikennöi Tampereella. Aikataulut- ja reittitiedot löydät täältä.

Lentoasemalle liikennöi Tampereen kaupunkiliikenne reittinumerolla 1A. Lähtöpiste kaupungissa on Rautatieasemalla ja pysäkki lentoasemalla Terminaali T1 edessä.

Tutustu bussiyhteyksiin Matkahuollon sivuilla.

Autolla Tampereelle

Tampereen keskustassa ja sen läheisyydessä on seuraavien vuosien aikana käynnissä samanaikaisesti useita mittavia kaupunkikehitys- ja liikennehankkeita, jotka tulevat sujuvoittamaan arkeamme. Kaupungilla liikkuessa kannattaa ottaa huomioon, että rakennustyöt vaikuttavat tällä hetkellä liikenteeseen.

Tampereella on myös tarjolla maksutonta liityntäpysäköintiä joukkoliikenneyhteyksien varrella. Liityntäpysäköinti on kätevä tapa välttää Tampereen keskustan liikenneruuhkat. Liityntäpysäköintialueista lisää tietoa täältä.

Tampereen kaupunki ylläpitää tietoa suositelluista ajoreiteistä ja pysäköintijärjestelyistä. Tutustu tarkemmin alla olevien linkkien kautta.

 

Ydinkeskustan pysäköintikartta

Keskustan pysäköintipaikat kartalla

Liikennetilanne Tampereella

Lentäen Tampereelle

Tampere-Pirkkala-lentoasemalle lennetään Helsingin lisäksi mm. Kittilästä, Tukholmasta, Bremenistä, Budapestistä ja Riiasta. Tampereen lentoasema sijaitsee Pirkkalassa, kaupungin eteläpuolella. Matka asemalta keskustaan on noin 17 kilometriä. Hyödynnäthän kotikenttäetua!

Tampereelta operoivat lentoyhtiöt: Ryanair, Finnair, SAS ja airBaltic. Huomioithan, että talvikaudella Ryanair ei liikennöi Tampereen ja Bremenin välillä.

Bussiyhteydet lentoaseman ja keskustan välillä

Terminaali 1:n ja keskustan väliä liikennöi paikallisliikenteen linja 1A. Reitti kulkee rautatieaseman, Hämeenkadun (itä), Koskipuiston ja linja-autoaseman ohi. Katso bussiyhteydet lentoasemalle.

Ryanairin lennoille kulkee Tokeen liikenne Oy:n lentokenttäbussi, joka lähtee Tampereen rautatieasemalta ja saapuu Terminaali T2:n eteen. Paluukuljetukset ajetaan lennon saapumisen jälkeen. Tarkista aikataulu 2 päivää ennen matkaa yhtiön nettisivuilta.

 

Taksi

Terminaali 1:n edessä on taksiasema. Terminaalin sisällä on myös yleisöpuhelin, josta voi suoraan ja maksutta tilata taksin.

 

Tuletko lentoasemalle omalla autolla?

Omalla autolla kulkeminen lentoasemalle on helppoa. Maksulliset Finavian pysäköintialueet sijaitsevat terminaalien edustalla. Invapaikat sijaitsevat terminaalien välittömässä läheisyydessä erikseen merkityillä paikoilla. Lue lisää.

Pirkkalan Lentokenttäparkin pysäköintialue sijaitsee yleisilmailu alueen läheisyydessä osoitteessa Varikontie 30.

 

Haluatko vuokrata auton?

Lentoaseman Terminaali 1:ssä saapuvien matkustajien aulassa on autovuokraamoiden palvelupisteet, joista pääset vuokraamaan itsellesi sopivan auton.

 

Avis

Budget

Europcar

Hertz

Scandia Rent

Sixt

Auto Europe (autonvuokrauspalveluiden välittäjä yhteistyökumppaneiden kautta)

Visit Tampere Rautatieasema Train Station Train Waiting Laura Vanzo

Tampereen rautatieasema

Rautatienkatu 25, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Linja Autoasema Bus Station Buses Parked Laura Vanzo

Tampereen linja-autoasema

Hatanpään valtatie 7, 33100 Tampere
Lue lisää
Visittampere Tampereinfo

Joukkoliikenteen asiakaspalvelu

Frenckellinaukio 2, 33100 Tampere
Lue lisää

Tutustu kaupunkiin

Pyöräily Tampereella
Aktiviteetit

Pyöräily Tampereella

Tampereella voit pyöräillä keskustassa tai lähteä kiertämään Näsijärveä - lue vinkkimme pyöräilyyn!
Lue lisää
City-Opas – matkailukartta ja mobiilisovellus
Kaupunki & kulttuuri

City-Opas – matkailukartta ja mobiilisovellus

Tulosta City-Opas -kartta mukaasi kaupungille tai lataa koko seudun kattava sovellus puhelimesi sovelluskaupasta.
Lue lisää

VisitTampere