Museokeskus Vapriikki - Visit Tampere

Museokeskus Vapriikki

Vapriikki on monipuolinen museokeskus Tammerkosken rannalla, joka tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle historiallisessa Tampellan konepajarakennuksessa. Vapriikissa on aina n. 10 näyttelyä nähtävillä, vaihtuvista kansainvälisistä näyttelyistä pysyviin ja paikallisiin teemoihin.
Museoravintola Valssissa on tarjolla monenlaisia suolaisia ja makeita herkkuja.

Tampereen sydämessä sijaitsevan museokeskus Vapriikin tiloja vuokrataan kokouksiin, seminaareihin ja yksityistilaisuuksiin. Kokousvieraita palvelevat nykyaikaisesti varustettu 111-paikkainen auditorio ja pienempi kokous järjestyy mukavasti tyylikkäässä saunakabinetissa. Elokuussa 2014 valmistui varattaviksi myös kaksi uutta  kokoustilaa, jotka voi tarvittaessa yhdistää yhdeksi tilaksi. Yksistään nämä ovat 26 henkilön ja 40 henkilön tiloja.

Kokoustilojen lisäksi näyttelyhallit tarjoavat juhlavat puitteet isompiakin tilaisuuksia varten. Vapriikin museoravintola Valssi järjestää kokousruokailut, kahvitukset, aamiaiset ja vastaanottotarjoilut tilaajan toiveiden mukaan. Valssin ikkunoista ja virtaavan veden päälle rakennetulta kesäterassilta avautuu Tammerkosken upea teollisuusmaisema punatiilisine tehtaineen. Valssin tilat soveltuvat 200-400 hengen tilaisuuksiin (200 hlöä pöydissä, 400 hlöä cocktailtilaisuus). Kokousten oheisohjelmaksi Vapriikki tarjoaa monipuolisia näyttelyitä. Tehtaat Tammerkosken kansallismaisemassa ovat hiljenneet, mutta Vapriikin näyttelyt kertovat edelleen kaupungin vuosisataisesta teollisesta perinteestä. Suuria kansainvälisiä näyttelyitä järjestetään vuosittain ja Vapriikki on myös Suomen Jääkiekkomuseon koti.

Virtuaaliesitys