Siirry sisältöön

Tampereen design-kortteli

Hatanpään valtatiehen, Otavalankatuun, Aleksanterinkatuun ja Verkatehtaankatuun rajautuva kortteli on julistettu Tampereen design-kortteliksi. Korttelin MUKA VA Flagship Store on yksi harvoista suomalaisista suunnittelijoiden itsensä omistamista vaateliikkeestä. Valikoimiin kuuluu tarkasti valikoituja vaatteita, asusteita ja koruja, sekä tietysti tamperelaisten perustajien omaa tuotantoa, MUKA VAa. Uhana Design on vuonna 2012 perustettu designyritys Tampereelta, joka tunnetaan upeista printeistään ja omaleimaisista ja rennoista vaatteistaan.  Niin ikään Aleksanterikadulta löytyy myös Luin Living, joka panostaa arjen hemmotteluun ja hyvään oloon. Valikoimista löydät myös upeimmat lahjaideat ja pehmeimmät kylpytuotteet.

Verkaranta

Verkatehtaankadun päästä, kosken rannasta löytyvän Käsityöntalo Verkarannan kauniissa myymälässä on myynnissä lankoja ja pirkanmaalaisia käsityötuotteita. Verkarannassa on myös kiinnostava LankaOutlet. Yläkerrassa on Taito keskus, jossa voit kokea käsitöiden tekemisen iloa ja elämyksiä sekä pieni Parvi Galleria, jossa on käsityönäyttelyitä.

Kehräsaaren putiikit

Tammerkosken toisella puolella, Kehräsaaressa pitää pajaa PikkuPutiikit, josta löydät käyttäjäystävällistä tamperelaista muotoilua. Pikkuputiikki on keskittynyt käyttöesineisiin, asusteisiin ja koruihin.

Aleksis Kiven katu

Aleksis Kiven kadulta löydät monia ihania erikoisliikkeitä; sisustusta, kotimaista designia ja lifestyle-myymälöitä, kahviloita ja hyvinvointi- sekä kulttuuripalveluita unohtamatta. Tämä on Tampereen SoHo! Kadun varrella sijaitsevat muun muassa LAURIJÄRVINENSTUDIO, kivijalka kauppa on ensimmäinen Tamperelainen liike joka keskittyy vahvasti avant-garde tyyliin. Seele, Palmroth, Lili, Alex Boutique, Mosa Interior, Riiminka & Aleksiina Design ja Pura.

Miela Designroom

Hämeenkatu 20:stä löytyy Miela Designroom, joka on kotimaisen designin myymälä. Myynnissä on tuotteita naisille, miehille, lapsille sekä kotiin. Myymälässä on aina kerrallaan noin 30 suomalaista brändiä. Valikoima uudistuu kuukausittain.

Humbugi

Humbugi suunnittelee ja valmistaa yksilöllisiä asusteita. Humbugin laukun nahka saattaa olla peräisin moskovalaisen hotellin hissisaneerauksen ylijäämästä yhtä hyvin kuin kenkätehtaan vuosia vanhoista näytenahoista. Tuotteet valmistuvat suunnittelusta ja materiaalien hankinnasta aina valmiiksi tuotteeksi asti Hiedanrannan alueella Tampereella.

Löydät lisää designliikkeitä DesignOnTampereen sivuilta!