Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Designlöytöjä Tampereelta

Jos olet intohimoinen shoppailija joka arvostaa uniikkia ja eettistä, niin Tampere on sinulle juuri oikea paikka. Tampereella on todella valinnan varaa paikallisessa designissa, ja putiikista toiseen pääsee helposti kävellen. Eikä tarvitse olla edes isosti tuuria, että ostat tuotteen suoraan sen tekijältä!

 

Tampereen design-kortteli

Hatanpään valtatiehen, Otavalankatuun, Aleksanterinkatuun ja Verkatehtaankatuun rajautuva kortteli on julistettu Tampereen design-kortteliksi. Korttelin MUKA VA Flagship Store on yksi harvoista suomalaisista suunnittelijoiden itsensä omistamista vaateliikkeestä. Valikoimiin kuuluu tarkasti valikoituja vaatteita, asusteita ja koruja, sekä tietysti tamperelaisten perustajien omaa tuotantoa, MUKA VAa. Uhana Design on vuonna 2012 perustettu designyritys Tampereelta, joka tunnetaan upeista printeistään ja omaleimaisista ja rennoista vaatteistaan. LAURIJARVINENSTUDIO:n kotipesä löytyy Tampereen keskustasta Aleksanterinkadulta, keskeltä Kyttälän-designkorttelia. Kivijalka kauppa on ensimmäinen Tamperelainen liike joka keskittyy vahvasti avant-garde tyyliin. Niin ikään Aleksanterikadulta löytyy myös Luin Living, joka panostaa arjen hemmotteluun ja hyvään oloon. Valikoimista löydät myös upeimmat lahjaideat ja pehmeimmät kylpytuotteet. 

 

Verkaranta

Verkatehtaankadun päästä, kosken rannasta löytyvän Käsityöntalo Verkarannan kauniissa myymälässä on myynnissä lankoja ja pirkanmaalaisia käsityötuotteita. Verkarannassa on myös kiinnostava LankaOutlet. Yläkerrassa on Taito keskus, jossa voit kokea käsitöiden tekemisen iloa ja elämyksiä sekä pieni Parvi Galleria, jossa on käsityönäyttelyitä.

 

Kehräsaaren putiikit

Tammerkosken toisella puolella, Kehräsaaressa, pitävät majaa mm. Kenkäpaja Pihka sekä PikkuPutiikit, joista molemmista löydät käyttäjäystävällistä tamperelaista muotoilua. Pihkan valikoimiin kuuluvat nahkaiset kengät, laukut ja asusteet, Pikkuputiikki taas on keskittynyt käyttöesineisiin, asusteisiin ja koruihin.

 

Aleksis Kiven katu

Aleksis Kiven kadulta löydät monia ihania erikoisliikkeitä; sisustusta, kotimaista designia ja lifestyle-myymälöitä, kahviloita ja hyvinvointi- sekä kulttuuripalveluita unohtamatta. Tämä on Tampereen SoHo! Kadun varrella sijaitsevat muun muassa Seele, Palmroth, Lili, Alex Boutique, Mosa Interior, Riiminka & Aleksiina Design ja Pura.

 

Miela Designroom ja Humbugi

Hämeenkatu 20:stä löytyy Miela Designroom, joka on kotimaisen designin myymälä. Myynnissä on tuotteita naisille, miehille, lapsille sekä kotiin. Myymälässä on aina kerrallaan noin 30 suomalaista brändiä. Valikoima uudistuu kuukausittain.

Humbugi suunnittelee ja valmistaa yksilöllisiä asusteita. Humbugin laukun nahka saattaa olla peräisin moskovalaisen hotellin hissisaneerauksen ylijäämästä yhtä hyvin kuin kenkätehtaan vuosia vanhoista näytenahoista. Tuotteet valmistuvat suunnittelusta ja materiaalien hankinnasta aina valmiiksi tuotteeksi asti Hiedanrannan alueella Tampereella.

 

Löydät lisää designliikkeitä DesignOnTampereen sivuilta!

 

Päivitetty: 25.05.2021