Entä jos sataa? - Visit Tampere

Entä jos sataa?

28.07.2020

Sateisenakaan päivänä ei kannata jäädä kotiin tai hotellihuoneeseen! Vaikka Tampereella maisemat ovatkin ihan omaa luokkaansa, löytyy sisätiloista paljon mukavaa tekemistä.

 

Mukavia museoita

Missä sijaitsee maailman ainoa Muumimuseo? No sehän sijaitsee Tampereella, Tampere-Talossa! Muumimuseo sopii kaikenikäisille kuvataiteen ja muumien ystäville. Muumimuseon perustana on Tove Janssonin ainutlaatuinen muumitaiteen kokoelma, joka lahjoitettiin Tampereen taidemuseolle 1986. Museokokemusta täydentävät Tampere-talon viihtyisä ravintola Tuhto, Muumimuseon lukukirjasto ja myymälä.

 

Museokeskus Vapriikki on rakennettu Tampellan vanhaan tehtaaseen, kosken partaalle. Vapriikista löytyy tutkittavaa koko perheelle: sieltä löytyy Tampereen luonnontieteellinen museo, Tampereen kivimuseo, Postimuseo, Suomen Jääkiekkomuseo, Mediamuseo Rupriikki ja Suomen Pelimuseo, sekä vaihtuvia näyttelyitä ihan laidasta laitaan. Museoravintola Valssissa on päivittäin tarjolla lounas seisovasta pöydästä ja jos ei satu olemaan niin iso nälkä, voi kahvilasta ostaa jotain pientä herkkua. Museokauppaan kannattaa kurkata katsastamaan tuliaisvalikoimat. Tai sitten voi leikkiä rosvoa ja poliisia museoissa. Eli ensin Vakoilumuseoon Finlaysonin alueelle ja sitten Poliisimuseoon Hervantaan.  

 

Tee bussiretki Tampereelta suoraan taidekaupunki Mänttä-Vilppulaan. Mäntän Serlachius-museoihin pääsee jokaisena museon aukiolopäivänä Serlachius-bussilla suoraan Tampereen keskustasta. Perillä odottavat ikimuistoiset taide-elämykset, kiinnostavaa metsäteollisuuden historiaa, maukas ruoka ja tekemistä sateiseenkin päivään. Museoissa on lapsille aina tarjolla näyttelyihin liittyvää puuhaa. 

 

Elämyksiä ja ostoksia Ideaparkissa 

Ostoksilla saa oikein mukavasti kulumaan vaikka parikin sateista päivää. Vain vartin ajomatkan päässä Tampereelta sijaitsevassa Lempäälän Ideaparkissa on lapsille ihan omat viihdykkeet siksi aikaa, kun vanhemmat kiertelevät kaupoissa. Liikekaupungissa on myös ravintoloita ja kahviloita joka makuun, joten nälän yllättäessä on apu lähellä. Kulttuurikeskus PiiPoossa lasten aika kuluu kuin siivillä!

 

Kaupunkikierros kutsuu!

Sateella Tampere näyttää ihan erilaiselta, joten vedä jalkaasi kumpparit, niskaasi sadetakki ja nappaa mukaan sateenvarjo. Suuntaa Näsinkalliolle katsomaan mikä on Näsinneulan huipun värikoodaus ja näkyykö Siilinkarin majakkaa. Sateella kaupungilla on omanlaisensa fiilis. Näsinkalliolta on vain muutaman minuutin kävelymatka Suomen monipuolisimpaan elämyspuistoon Särkänniemeen. Huvipuiston akvaarioon, planetaarioon sekä Näsinneulaan pääsee tutustumaan kelillä kuin kelillä.

 

Sateista ja synkkää ilmaa pääsee pakoon myös suuntaamalla joko Hämeenkadulla sijaitsevaan virtuaalielämyskeskus Portaaliin. Jos kaipaat hulluttelua, Viihdekeskus Crazy tarjoaa monenlaista aktiviteettia koko perheelle. Huimapäille oikea paikka viettää sadepäivä on Kauppakeskus Tullintorilla sijaitseva Irti Maasta -kiipeilykeskus, jossa pääsee näkemään ostoskeskuksen lintuperspektiivissä. Kauppakeskus Tullintorilta löytyy lisäksi myös Megazone sekä Prison Island. Megazonessa on mukava pelailla joukolla lasersotaa ja Prison Islandissa pääset haastamaan itsesi ja ystäväsi ratkaisemaan nokkeluutta ja ketteryyttä vaativat sellien salat.

 

Aika hauskaa on myös ajella nyssellä eli kaupungin joukkoliikenteen busseilla linjoja ristiin rastiin. Matkailijalippu ei montaa euroa maksa ja sillä voi ajella vuorokauden aikana niin paljon kuin sielu sietää. Bussia vaihtaessa on hyvä hörpätä pullakahvit Keskustorin tuntumassa sijaitsevassa, yli satavuotiaassa Kauppahallissa.  

 

Uimaan ja kylpemään

Hyvä vaihtoehto sateiselle päivälle on tietenkin uimahalli. Jos on kastumisen uhka olemassa, niin kannattaa kastua sitten kunnolla! Tampereella ja ympäristössä on useampia kylpylöitä: Holiday Club Tampereen Kylpylä, kylpylähotelli Scandic Eden Nokialla ja Scandic Ikaalisten Kylpylä Ikaalisissa. Kangasalan uimahalli Kuohu liukumäkineen on monen tamperelaisenkin lapsiperheen valinta. Ehdotamme pulikointikohteeksi myös perinteikästä Pyynikin uimahallia Tampereen keskustassa. Se on yksi Suomen ensimmäisistä uimahalleista, avattu yleisölle vuonna 1956. Kannattaa tutustua!  

 

Visit Tampere Moomin In Moomin Museum Laura Vanzo

Muumimuseo

Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Vapriikki Laura Vanzo

Museokeskus Vapriikki

Alaverstaanraitti 5, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Spy Museum Vakoilumuseo Inside Laura Vanzo

Vakoilumuseo

Satakunnankatu 18, Tampere
Lue lisää
PM Ilta (2), Jarkko Järvinen

Poliisimuseo

Vaajakatu 2, 33720 Tampere
Lue lisää
DCIM100MEDIADJI 0019.JPG

Serlachius-museot

Joenniementie 47, 35800 Mänttä-Vilppula
Lue lisää
Visit Tampere Ideapark Laura Vanzo

Ideapark

Ideaparkinkatu 4, 37570 Lempäälä
Lue lisää
Visittampere Kulttuurikeskus Piipoo

Kulttuurikeskus PiiPoo

Ideaparkinkatu 4, Lempäälä
Lue lisää
Särkänniemi - Laura Vanzo-9

Särkänniemi

Laiturikatu 1 33230 Tampere
Lue lisää
Portaali

Portaali

Hämeenkatu 28, Tampere
Lue lisää
Visittampere Crazy Golf

Viihdekeskus Crazy

Puutarhakatu 21, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Tullintori Shopping Center Laura Vanzo

Kauppakeskus Tullintori

Tullintori, Tullikatu, Tampere
Lue lisää
3 Irti Maasta Kiipeilykeskus

Irti Maasta -kiipeilykeskus

Tullikatu 6, 33100 Tampere
Lue lisää
Visittampere Megazone

Megazone

Tullintori, Tullikatu, Tampere
Lue lisää
Kauppahalli Laura Vanzo 17

Tampereen Kauppahalli

Hämeenkatu 19, Tampere
Lue lisää
Visittampere Holiday Club Tampereen Kylpyla

Holiday Club Tampereen Kylpylä

Lapinniemenranta 12, Tampere
Lue lisää
Visittampere Looking A Map Laura Vanzo

Scandic Eden Nokia

Raisionkatu 2, 37120 Nokia
Lue lisää
Ikaalisten Kylpylä

Scandic Ikaalisten Kylpylä

Hämyläntie 2, 39500 Ikaalinen
Lue lisää
Visittampere Kangasalan Uimahalli Kuohu

Kangasalan uimahalli Kuohu

Kirkkojärventie 4, 36200 Kangasala
Lue lisää

Lisää luettavaa

Top 10 Kivaa koko perheelle – sisätiloissa!
Lapsille

Top 10 Kivaa koko perheelle – sisätiloissa!

Eikö keli helli lomallasi? Ei hätää, Tampereella riittää sisäkohteita koko perheelle!
Lue lisää
Lasten kanssa syömään
Lapsille

Lasten kanssa syömään

Lapsiystävällisiä ravintoloita ja kahviloita Tampereella.
Lue lisää
Kulttuuria lapsille
Lapsille

Kulttuuria lapsille

Kulttuuririennot kutsuvat Tampereella ja lähiseudulla!
Lue lisää
Pörröisimmät kahvilat
Kahvilat

Pörröisimmät kahvilat

Tampereella voi nauttia kahvit kissojenkin seurassa!
Lue lisää