Entä jos sataa? - Visit Tampere

Entä jos sataa?

15.02.2018

Sateisenakaan päivänä ei kannata jäädä kotiin tai hotellihuoneeseen! Vaikka Tampereella maisemat ovatkin ihan omaa luokkaansa, löytyy sisätiloista paljon mukavaa tekemistä – esimerkkinä vaikka Museokeskus Vapriikki, joka on rakennettu Tampellan vanhaan tehtaaseen, kosken partaalle.  

 

Vapriikista löytyy tutkittavaa koko perheelle: sieltä löytyy Tampereen luonnontieteellinen museo, Tampereen kivimuseo, Postimuseo, Suomen Jääkiekkomuseo, Mediamuseo Rupriikki, Suomen Pelimuseo ja Nukkemuseo, sekä vaihtuvia näyttelyitä ihan laidasta laitaan. Museoravintola Valssissa on päivittäin tarjolla lounas seisovasta pöydästä ja jos ei satu olemaan niin iso nälkä, voi kahvilasta ostaa jotain pientä herkkua. Museokauppaan kannattaa kurkata katsastamaan tuliaisvalikoimat. Tai sitten voi leikkiä rosvoa ja poliisia museoissa. Eli ensin Vakoilumuseoon Finlaysonin alueelle ja sitten Poliisimuseoon Hervantaan.  

 

Tee bussiretki Tampereelta suoraan taidekaupunki Mänttä-Vilppulaan. Mäntän Serlachius-museoihin pääsee jokaisena museon aukiolopäivänä Serlachius-bussilla suoraan Tampereen keskustasta. Perillä odottavat ikimuistoiset taide-elämykset, kiinnostavaa metsäteollisuuden historiaa, maukas ruoka ja tekemistä sateiseenkin päivään. Museoissa on lapsille aina tarjolla näyttelyihin liittyvää puuhaa. 

 

 Ostoksillahan saa oikein mukavasti kulumaan vaikka parikin sateista päivää. Varsinkin Ideaparkissa, Lempäälässä, vartin ajomatkan päässä Tampereelta. Siellä on lapsille ihan omat viihdykkeet siksi aikaa, kun vanhemmat kiertelevät kaupoissa. Kulttuurikeskus PiiPoossa lasten aika kuluu kuin siivillä ja koko perheen Zones by Särkänniemi -kokonaisuudessa sitäkin nopeammin. Ti-Ti Nallen Kodissa pääsee osallistumaan erityyppisiin kodin toimintatuokioihin yhdessä Nallejen kanssa. Ideaparkissa on ravintoloita ja kahviloita joka makuun, joten nälän yllättäessä on apu lähellä.  

 

Hyvä vaihtoehto sateiselle päivälle on tietenkin uimahalli. Jos on kastumisen uhka olemassa, niin kannattaa kastua sitten kunnolla! Tampereella ja ympäristössä on useampia kylpylöitä: Holiday Club Tampereen Kylpylä, kylpylähotelli Scandic Eden Nokialla ja Scandic Ikaalisten Kylpylä Ikaalisissa. Kangasalan uimahalli Kuohu liukumäkineen on monen tamperelaisenkin lapsiperheen valinta. Ehdotamme pulikointikohteeksi myös perinteikästä Pyynikin uimahallia Tampereen keskustassa. Se on yksi Suomen ensimmäisistä uimahalleista, avattu yleisölle vuonna 1956. Kannattaa tutustua!  

 

Sateella kaupunki näyttää kyllä ihan erilaiselta eli hyvä idea on myös vetää jalkaansa Nokian Kontiot tai Hait, varustautua sadetakilla ja sateenvarjolla ja kiivetä Näsinkalliolle katsomaan mikä on värikoodaus Näsinneulan huipulla ja näkyykö Siilinkarin majakkaa. Sateella kaupungilla on omanlaisensa fiilis. Näsinkalliolta on vain muutaman minuutin kävelymatka Suomen monipuolimpaan elämyspuistoon. Särkänniemen sisäkohteisiin (akvaario, planetaario, Näsinneula) pääsee tutustumaan kelillä kuin kelillä.  

 

Aika hauskaa on myös ajella nyssellä eli kaupungin joukkoliikenteen busseilla linjoja ristiin rastiin. Matkailijalippu ei montaa euroa maksa ja sillä voi ajella vuorokauden aikana niin paljon kuin sielu sietää. Bussia vaihtaessa on hyvä hörpätä pullakahvit Keskustorin tuntumassa sijaitsevassa, yli satavuotiaassa Kauppahallissa.  

 

Visit Tampere Vapriikki Laura Vanzo

Museokeskus Vapriikki

Alaverstaanraitti 5, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Spy Museum Vakoilumuseo Inside Laura Vanzo

Vakoilumuseo

Satakunnankatu 18, Tampere
Lue lisää
Visit_Tampere_Poliisimuseo

Poliisimuseo

Vaajakatu 2, 33720 Tampere
Lue lisää
DCIM100MEDIADJI 0019.JPG

Serlachius-museot

Joenniementie 47, 35800 Mänttä-Vilppula
Lue lisää
Visit Tampere Ideapark Laura Vanzo

Ideapark

Ideaparkinkatu 4, 37570 Lempäälä
Lue lisää
Visittampere Kulttuurikeskus Piipoo

Kulttuurikeskus PiiPoo

Ideaparkinkatu 4, Lempäälä
Lue lisää
Visit Tampere Zones By Sarkanniemi

Zones by Särkänniemi

Ideaparkinkatu 4, Lempäälä
Lue lisää
Titi Nallen Talo Ideapark

Ti-Ti Nallen Koti

Ideaparkinkatu 4, 37570 Lempäälä
Lue lisää
Visittampere Holiday Club Tampereen Kylpyla

Holiday Club Tampereen Kylpylä

Lapinniemenranta 12, Tampere
Lue lisää
Visittampere Looking A Map Laura Vanzo

Scandic Eden Nokia

Raisionkatu 2, 37120 Nokia
Lue lisää
Ikaalisten Kylpylä

Scandic Ikaalisten Kylpylä

Hämyläntie 2, 39500 Ikaalinen
Lue lisää
Visittampere Kangasalan Uimahalli Kuohu

Kangasalan uimahalli Kuohu

Kirkkojärventie 4, 36200 Kangasala
Lue lisää
Särkänniemi - Laura Vanzo-9

Särkänniemi

Laiturikatu 1 33230 Tampere
Lue lisää
Kauppahalli Laura Vanzo 17

Tampereen Kauppahalli

Hämeenkatu 19, Tampere
Lue lisää

Lisää luettavaa

Top 10 Kivaa koko perheelle – sisätiloissa!
Lapsille

Top 10 Kivaa koko perheelle – sisätiloissa!

Eikö keli helli lomallasi? Ei hätää, Tampereella riittää sisäkohteita koko perheelle!
Lue lisää
Perhebloggaajien lempiravintolat
Lapsille

Perhebloggaajien lempiravintolat

Minne mentäisiin syömään?
Lue lisää
Kulttuuria lapsille
Lapsille

Kulttuuria lapsille

Kulttuuririennot kutsuvat Tampereella ja lähiseudulla!
Lue lisää