Siirry sisältöön
Kartta

Mukavia museoita

Missä sijaitsee maailman ainoa Muumimuseo? No sehän sijaitsee Tampereella, Tampere-talossa! Muumimuseo sopii kaikenikäisille kuvataiteen ja muumien ystäville. Muumimuseon perustana on Tove Janssonin ainutlaatuinen muumitaiteen kokoelma, joka lahjoitettiin Tampereen taidemuseolle 1986. Museokokemusta täydentävät Tampere-talon viihtyisä ravintola Tuhto, Muumimuseon lukukirjasto ja myymälä.

Museokeskus Vapriikki on rakennettu Tampellan vanhaan tehtaaseen, kosken partaalle. Vapriikista löytyy tutkittavaa koko perheelle: sieltä löytyy Tampereen luonnontieteellinen museo, Tampereen kivimuseo, Postimuseo, Suomen Jääkiekkomuseo, Mediamuseo Rupriikki ja Suomen Pelimuseo, sekä vaihtuvia näyttelyitä ihan laidasta laitaan. Museoravintola Valssissa on päivittäin tarjolla lounas seisovasta pöydästä ja jos ei satu olemaan niin iso nälkä, voi kahvilasta ostaa jotain pientä herkkua. Museokauppaan kannattaa kurkata katsastamaan tuliaisvalikoimat. Tai sitten voi leikkiä rosvoa ja poliisia museoissa. Eli ensin Vakoilumuseoon Finlaysonin alueelle ja sitten Poliisimuseoon Hervantaan.

Tee bussiretki Tampereelta suoraan taidekaupunki Mänttä-Vilppulaan. Mäntän Serlachius-museoihin pääsee Art Express -bussilla suoraan Tampereen keskustasta. Perillä odottavat ikimuistoiset taide-elämykset, kiinnostavaa metsäteollisuuden historiaa, maukas ruoka ja tekemistä sateiseenkin päivään. Museoissa on lapsille aina tarjolla näyttelyihin liittyvää puuhaa.

Elämyksiä ja ostoksia kauppakeskuksissa

Ostoksilla saa oikein mukavasti kulumaan vaikka parikin sateista päivää. Vain vartin ajomatkan päässä Tampereelta sijaitsevassa Lempäälän Ideaparkissa on lapsille ihan omat viihdykkeet siksi aikaa, kun vanhemmat kiertelevät kaupoissa. Liikekaupungissa on myös ravintoloita ja kahviloita joka makuun, joten nälän yllättäessä on apu lähellä.

Kauppakeskus Ratina lapsiperheiden ykköspaikka Tampereen keskustassa. Esteettömillä käytävillä on helppo liikkua lastenvaunujen kanssa ja liikkuminen kerroksesta toiseen onnistuu kätevästi useilla hisseillä. Lastenvaateliikkeissä ja lapsiystävällisissä ravintoloissa asiointi käy kuin leikki. Tutustu myös leikkihuone Mini-Ratinaan ja Virtuaalipuisto Pikseliin!

Kaupunkikierrokselle vai energiaa purkamaan?

Sateella Tampere näyttää ihan erilaiselta, joten vedä jalkaasi kumpparit, niskaasi sadetakki ja nappaa mukaan sateenvarjo. Suuntaa Näsinkalliolle katsomaan mikä on Näsinneulan huipun värikoodaus ja näkyykö Siilinkarin majakkaa. Sateella kaupungilla on omanlaisensa fiilis. Näsinkalliolta on vain muutaman minuutin kävelymatka Suomen monipuolisimpaan elämyspuistoon Särkänniemeen. Huvipuiston akvaarioon sekä Näsinneulaan pääsee tutustumaan kelillä kuin kelillä.

Jos kaipaat hulluttelua, Viihdekeskus Crazy tarjoaa monenlaista aktiviteettia koko perheelle. Huimapäille oikea paikka viettää sadepäivä on Kauppakeskus Tullintorilla sijaitseva Irti Maasta -kiipeilykeskus, jossa pääsee näkemään ostoskeskuksen lintuperspektiivissä. Kokeile myös jännittävää luolaseikkailua! Kauppakeskus Tullintorilta löytyy myös Megazone sekä Prison Island. Megazonessa on mukava pelailla joukolla lasersotaa ja Prison Islandissa pääset haastamaan itsesi ja ystäväsi ratkaisemaan nokkeluutta ja ketteryyttä vaativat sellien salat.

Finlaysonin alueelta löytyy mukavaa puuhaa sateellakin. Porukalla voi suunnata esimerkiksi pakohuoneilemaan Room Escapeen tai ZBaseen sähäkkään lasertaisteluun ja alkuperäisten arcade-pelikoneiden ääreen.

Aika hauskaa on myös ajella Tampereen ratikalla! Samalla reissulla on hyvä hörpätä pullakahvit Keskustorin tuntumassa sijaitsevassa, yli satavuotiaassa Kauppahallissa.

Uimaan ja kylpemään

Hyvä vaihtoehto sateiselle päivälle on tietenkin uimahalli. Jos on kastumisen uhka olemassa, niin kannattaa kastua sitten kunnolla! Suuntaa siis esiemerkiksi Holiday Club Tampereen Kylpylään ja kylpylähotelli Scandic Edeniin Nokialla. Kangasalan uimahalli Kuohu liukumäkineen on monen tamperelaisenkin lapsiperheen valinta. Ehdotamme pulikointikohteeksi myös perinteikästä Pyynikin uimahallia Tampereen keskustassa tai Tampereen uintikeskusta ja maauimalaa Kalevassa, jonne pääsee kätevästi ratikalla numero 3.