Siirry sisältöön
Kartta

Jos et ole aiemmin uskaltautunut yleiseen saunaan, Tampereella – maailman saunapääkaupungissa – se todellakin kannattaa! Tampereella on nimittäin Suomen eniten yleisiä saunoja.

Historiallinen helmemme on Rajaportin sauna – Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva yleinen sauna. Sauna sijaitsee vanhassa työläiskorttelissa Pispalassa ja sen juuret juontuvat vuoteen 1906. Rajaportille pääsee saunomaan nyt myös virtuaalisesti! Fiilistele ennen tai jälkeen käyntiäsi paikan päällä kuvien ja Saunakonkelin tarinoiden parissa DayTripsterin sovelluksessa.

Mikäli taas mielit keskustan kupeeseen järvenrannalle saunomaan, kannattaa suunnata legendaariseen Rauhaniemen Kansankylpylään tai Kaupinojan saunalle. Kummassakin pääsee uimaan – myös talvella, mikäli tuntuu että rohkeus riittää avantoon asti!

Kaukajärven uimalassa pääset pulahtamaan Pirkanmaan puhtaimpiin vesiin. Suomensaaren sauna Lielahdessa on puolestaan tunnettu kipakoista löylyistä ja poikkeuksellisen ystävällisestä palvelusta.

Tohlopin tynnyrisaunassa ja Hervannassa, Suolijärven saunassa on tarjolla ainutlaatuiset löylyt ihastuttavissa, siirrettävissä “mökkisaunoissa” niin ikään järven rannalla.

Saunaravintola Kuumassa pääsee nauttimaan löylyjen lisäksi myös hyvästä ruoasta, ja halutessaan voi pulahtaa Pyhäjärven vesiin ympäri vuoden saunan pulahduslaiturilta!

Niemi-Kapeen tilalla Teiskossa lämpiää perinteinen savusauna myös yleisövuoroin muutama kerta kuukaudessa!

Tahmelan Huvilan sauna on Pyhäjärven rannalla. Unohtumaton saunakokemus vaativaankin makuun. Mahdollisuus kastautua Pyhäjärvessä myös talvisin.

Tutustu myös Suomen ensimmäiseen saunalaulujen kokoelmaan, Lauteilla-CD-levyyn, joka on myynnissä mm. Rajaportin saunakahvilassa, Tahmelan huvilassa sekä Tampere-seuran myymälässä.

Tampereella joka päivä on saunapäivä. Tervetuloa lämpöihimme!