Siirry sisältöön
Kartta

Poliisimuseo

Tämä ainutlaatuinen, Tampereen Hervannassa sijaitseva, museo esittelee suomalaista poliisitoimintaa noitavainoista nykypäivään. Museovieraat pääsevät tutustumaan poliisin kalustoon, varusteisiin ja työtapoihin. Kiehtovien tarinoiden, säväyttävien esineiden sekä elämysten parissa viihtyvät kaikenikäiset. Lapsille puuhaa ja kokemuksia tarjoaa poliisikamari Pokela.

Ilmainen sisäänpääsy ja maksuton pysäköinti. Perille pääsee myös ratikalla ja bussilla.

Poliisiammattikorkeakoulu, Vaajakatu 2, Tampere

Työväenmuseo Werstas

Museossa yhdistyvät Teollisuusmuseo, Työväenmuseo sekä Höyrykonemuseo, jossa kävijät pääsevät kosketusetäisyydelle vanhassa Finlaysonin tehtaassa käytettyihin koneisiin. Lisäksi museossa on vaihtuvia näyttelyitä suomalaisesta työläiselämästä.

Aina ilmainen sisäänpääsy.

Väinö Linnan aukio 8, Tampere

Museokeskus Vapriikki

Vanhassa verstasrakennuksessa sijaitseva Vapriikki yhdistää saman katon alle yli kymmenen museota ja näyttelyä. Vapriikista löytyy mm. Jääkiekkomuseo, Postimuseo, Kivimuseo sekä Luonnontieteellinen museo. Vaihtuvissa näyttelyissä tutustutaan monipuolisesti eri aiheisiin, suomalaisesta muodista jääkauteen.

Ilmainen sisäänpääsy pysyviin näyttelyihin perjantaisin klo 15-18.

Alaverstaanraitti 5, Tampere

Museo Milavida

Museo Milavida perehdyttää kävijän Tampereen kosmopoliittien, Nottbeckien elämään. Museossa on aina esillä myös vaihtuva muotia ja muotoilua esittelevä teemanäyttely. Näsilinnassa sijaitsevan museon näyttelyihin voi tutustua maksutta perjantaisin kello 15-18.

Milavidanrinne 8, Tampere

Vehoniemen automuseo

Suosituin autoilualan museo Suomessa löytyy Kangasalan Vehoniemestä. Kaikki museon esittelemät historialliset autot ovat erinomaisessa kunnossa. Museon yhteydessä toimii ihastuttava kahvila, jonka kakut leivotaan 1920-luvulta peräisin olevilla resepteillä.

Näyttelyyn vapaa pääsy.

Vehoniemenharjuntie 92, Kangasala

Tampereen taidemuseo

Tampereen taidemuseossa on esillä suomalaisen nykytaiteen näyttelyitä. Ilmainen sisäänpääsy on noin kerran kuukaudessa perjantaina koko päivän. Taidemuseo ja museokauppa ovat suljettuja näyttelyvaihtojen aikana. Katso ilmaiset päivät ja poikkeusajat museon omilta sivuilta.

Puutarhakatu 34, Tampere

Amurin museokortteli

Amurin työläismuseokorttelissa pääset tutustumaan tamperelaisen työväestön koteihin vuosien 1882 ja 1973 väliseltä ajalta sekä niiden kuvitteellisten asukkaiden elämäntarinoihin. Avoinna kesäisin. Ilmainen sisäänpääsy perjantaisin klo 15-18.

Satakunnankatu 49, Tampere

Muumimuseo

Muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo kaikenikäisille muumifaneille ja kuvataiteen ystäville. Museoon on ilmainen sisäänpääsy noin kerran kuukaudessa perjantaina koko päivän. Katso ilmaiset päivät ja poikkeusaukiolot museon omilta sivuilta.

Tampere-talo, Yliopistonkatu 55, Tampere

Taidekeskus Mältinranta

Taidekeskus Mältinranta on Tampereen Taiteilijaseura ry:n ylläpitämä taidekeskus, jonka kahdessa galleriassa – Galleria ja Studio Mältinrannassa – esitellään nykytaidetta kolmen viikon välein vaihtuvissa näyttelyissä. Mältinrannassa sijaitsee myös Taidelainaamo, jonka laaja myyntikokoelma sisältää pirkanmaalaista kuvataidetta Tampereen Taiteilijaseuran ammattikuvataiteilijoilta. Avoinna ti–to 12–18, pe–su 12–16. Ilmainen sisäänpääsy.

Kuninkaankatu 2, Tampere

 

Tarkistathan tiedot kohteiden omilta sivuilta.