Siirry sisältöön

Tyky-päivä tulossa? Polttarit? Yhdistyksen kesäpäivät vai vaan paljon ystäviä mukana? Oli teitä 10 tai 100, Tampereella riittää tekemistä kaikille lapsenmielisistä varttuneempaankin makuun. Tsekatkaa vinkit miten ryhmänne saa parhaiten irti päivästä Tampereella!

Luonnon helmassa

Tampereen sijainti kahden kauniin järven välissä tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia ajanviettoon vesillä. Mikäli mielii risteilylle, kannattaa tutustua eri tilausristeilyjä tekeviin yrityksiin ja suunnata vaikka kuvankauniiseen Viikinsaareen. Mikään ei ole mukavampaa kauniina kesäpäivänä kuin astua laivaan ja antaa aaltojen rentouttaa. Ryhmän kanssa voi myös vuokrata vaikka kajakit ja nauttia Tampereen maisemista järveltä katsoen.

Jos vesille meno ei viehätä, kaupungin puistoihin voi mennä kauniilla säällä vaikka piknikille. Lisäksi Tampereen seudun kansallispuistot ja retkeilyalueet tarjoavat patikointia rakastaville unohtumattomia luontoelämyksiä. Tampereelta automatkan päästä löytyy Seitsemisen sekä Helvetinjärven kansallispuistot.

Hurjapäille

Flowpark on seikkailupuisto, jossa pääsette jopa kahdenkymmenen metrin korkeudelle elävien puiden sekaan testaamaan kestääkö kantti.  Vielä hurjapäisemmäksi päivän saa, jos lähdette kokeilemaan varjoliidon tandemlennätyksiä Näsijärven ylle. Elämyslennolla voi ihailla maisemia tai tehdä päätä huimaavia ”temppuja” matkustajan niin halutessa ja hurjasta kokemuksesta riittää jälkikäteen kerrottavaa.

Jos taivaalla liitäminen tuntuu hiukan liian korkealta, voi maisemista nauttia myös 120 metrin korkeudessa Näsinneulan näkötasanteelta. Näsinneulassa on myös kahvila ja ravintola, joten tyhjin vatsoin ei tarvitse Tamperetta katsella. Näsinneulan juurella onkin kätevästi Särkänniemen huvipuisto. Särkänniemestä löytyy yli 30 huvilaitetta, akvaario sekä Koiramäen eläinpuisto, joten jokaiselle vierailijalle löytyy jotain!  Särkänniemi on kävelymatkan päässä Finlaysonin alueelta, jossa pääsee kesäkautena kattokävelylle. Historialliset tarinat ja kauniit maisemat sopivat paikallisille sekä turisteille.

Rennompaa meininkiä

Jo riittää yläilmoissa keikkuminen, porukalla on hauskaa haastaa toisiaan minigolfissa – ja ihan tukevalla maalla. Koulukadun minigolf-radat tarjoavat elämyksiä niin perheen, ystävien tai työkavereiden kanssa. Saunaravintola Kuuma on hyvä paikka käydä rentoitumassa vauhdikkaidenkin aktiviteettien jälkeen. Herkullinen ruoka, suomalainen sauna, pulahdus Pyhäjärveen ja kaunis miljöö Laukontorin kupeessa rauhoittaa vilkkaammankin tekemisen jälkeen.

Sadesään varalle

Mikäli kelin puolesta haluaa ulkoilun sijaan sisätiloihin, on pakohuonepelit siihen hyvä ratkaisu. Room Escape Tampere toimii tekemisenä niin syntymäpäivinä, pikkujouluina kuin polttareillakin. Museokeskus Vapriikissa on useampi näyttely aina samaan aikaan käynnissä. Tampere-talon yhteydestä löytyy maailman ainoa Muumimuseo, joka viehättää kaikenikäisiä muumien ja kuvataiteen ystäviä. Teatterit sekä elokuvateatterit ovat ovia paikkoja saada katto päänpäälle. Koskikeskuksessa ja Finlaysonin alueella pääset katsomaan uusimmat elokuvat Finnkinoon, mutta elävän esityksen perässä suunnatkaa joko Tampereen Teatteriin, Tampereen Työväen Teatteriin tai Tampereen Komediateatteriin.