Siirry sisältöön
Kartta

Tampereen taidemuseo

Tampereen taidemuseo esittelee vuosittain Vuoden nuoren taiteilijan. Mielenkiintoisten vaihtuvien näyttelyiden lisäksi museossa on taiteilijatapaamisia ja senioripäiviä, ja tähän museoon pääsee vauvankin kanssa.

Sara Hildénin taidemuseo

Sara Hildénin taidemuseo esittelee vuoden ympäri monipuolisia näyttelyitä sekä kesäisin Sara Hildénin säätiön kokoelmia. Museo sijaitsee Särkänniemen Elämyspuistossa, eli museokäynnin voi hyvin yhdistää päivään huvipuistossa!

Hiekan taidemuseo

Hiekan taidemuseossa pääsee tutustumaan taidekokoelmaan, joka koostuu pääasiassa suomalaisesta taiteesta 1850-luvulta nykyaikaan sekä ulkomaisesta taiteesta ajalta 1630–1910. Hiekan taidemuseon kokoelmiin kuuluu lähes 400 taideteosta, joihin sisältyy mm. Ferdinand von Wrightin sekä Magnus Enckellin teoksia. Lisäksi kokoelmissa on muun muassa huonekaluja, hopeaa ja etnografista esineistöä.

Serlachius

Mäntän helmi Serlachius kuuluu Suomen taidekohteiden kärkeen. Mene metsään ja ylläty, keskellä upeaa luontoa sijaitsee kansainvälisesti palkittu taidekeskus: puhuttelevaa nykytaidetta, Suomen taiteen kultakauden ja vanhan eurooppalaisen taiteen klassikoita, kansainvälisesti palkittua puuarkkitehtuuria, veistospuisto, Suomen herkullisin museoravintola. Museoiden oma bussilinja Art & Sauna Express tuo sinut Tampereen keskustasta suoraan museoiden oville.

Taidekeskus Purnu

Orivedellä sijaitseva Taidekeskus Purnu on yksi seudun merkittävimmistä taidekohteista. Kesäisin avoinna olevassa Purnu esittelee vuosittain vaihtuvan näyttelyn, joka kokoaa teemansa alle ajankohtaisia nykytaiteilijoita niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Taiteen lisäksi Purnussa pääsee nauttimaan Suomen suvesta muun muassa perinteisessä savusaunassa.

Emil Aaltosen museo

Emil Aaltosen museo sijaitsee historiallisessa Pyynikinlinnassa ja esittelee niin Emil Aaltosta henkilönä kuin tämän laajaa taidekokoelmaakin. Lisäksi esillä on vaihtuvia erikoisnäyttelyitä. Huomaa, että museolla on normaalia rajatummat aukioloajat.

Muista myös maailman ainoa Muumimuseo!