Siirry sisältöön
Kartta

Jos etsit perinteistä savusaunaelämystä, siihen toimiva vaihtoehto on esimerkiksi Tampereen keskustan läheisyydessä sijaitseva Hangaslahden sauna. Hangaslahden sauna on täydellinen rentoutumiseen ja kokoustamiseen. Savusaunan ja sähkösaunan lisäksi luonnonläheinen tunnelma, toimivat tilat ja herkulliset ruuat luovat oivat puitteet rentoutumiseen ja kokoustamiseen. Tälle saunalle voit saapua myös vesiteitse! Jos mielesi tekee savusaunan lämpöön toisaalla, tähän mainio vaihtoehto on myös esimerkiksi Niemi-Kapee Teiskossa.

Mitä jos saunoisitkin tilaussaunassa keskellä kaupunkia? Original Sokos Hotel Ilveksen Maisema-kabinetissa järjestät kokouksen tai juhlat ja saunot nimensä mukaisesti upeissa Tampere-maisemissa kattojen yllä. Upeat kattokerroksen Tampere-maisemat näet myös Lapland Hotels Arenan tilaussaunasta. Olutravintola Konttorin saunatarjoilut ovat myös viimeisen päälle.

Luonnon ääreen ja järven rantaan keskustassa pääset esimerkiksi Niihaman Ulkoilumajalla, jossa on yleisen saunan lisäksi mahdollisuus varata tilaussauna. Ulkoilumaja sijaitsee Kaupin ulkoilureitin varrella, saunalle pääset sekä reippaillen että autoillen. Varalan Urheiluopiston saunaelämyksen kylkeen voit varata monenlaisia aktiviteetteja läheiseen luontoon. Luonnon sylissä sijaitsee myös UNITY Tampere Trikootehdas. Saunatilojen yhteyteen saat varattua esimerkiksi tarjoilut Pyynikin Trikoon panimoravintolasta Mad Finnista.

1800-luvun lopulla valmistunut Tahmelan huvilan rakennus kätkee sisäänsä kulttuurikeskuksen ja ravintolan lisäksi yleisen saunan ja vuokrattavat saunatilat. Jos mielesi tekee kunnolla vesille, on aika kokeilla jotain seudun lukuisista saunalautoista! Saunalauttoja vuokraavat esimerkiksi Tampereen Saunalauttaristeilyt kolmella saunalautallaan sekä Laineille.fi. Jos taas haluat saunalauttailemaan Sastamalaan, valintasi on Vaparetket. Valkeakoskella sijaitseva Waltikan saunalautta on myös erinomainen valinta kesäpäivään!

Maakunnassa sijaitsee myös lukuisia erilaisia, uniikkeja saunaelämyksiä. Helvetinjärven kansallispuistossa henkeäsalpaavien rotkolaakson tai Helvetinkolun maisemissa vaeltamisen päätteeksi voit kruunata päivän Helvetin Portin jurttasaunassa. Tilaussauna sijaitsee Kankijärven rannassa. Lempäälän Kuokkalankosken koskikellunnan yhteyteen voit vuokrata Koskikellujien koskisaunan. Äläkä unohda Serlachius Museoiden Taidesaunaa Mäntässä, joka on elämys itsessään. Yhdistä tilaussaunapäivään mielenkiintoiset museot ja näyttelyt!

Tutustu myös näihin tilaussaunoihin