Siirry sisältöön
Kartta

Ravintolat

Bonker Moodcourt avasi Tampereen asematunnelissa joulukuussa 2019 kaksi erilaista ravintolaa sekä cocktail-baarin/yökerhon. Tacos ‘n’ Tequila tarjoaa meksikolaisten makujen ilotulitusta kun taas täysin vegaaninen HOAX todistaa herkullisuuden syntyvän leikkisyydestä, hyvistä raaka-aineista ja syötävän hyvästä ulkonäöstä. Listalta löytyy mättöruokaa alkaen kukkakaaliwingseistä, hampurilaisiin ja aina snickerskakkuun saakka.

Kasvisravintola Gopal on perinteikäs kasvisravintola, joka on toiminut Tampereen Tammelassa jo vuodesta 1997 lähtien. Gopaleiden tavaramerkkinä on tuoreista raaka-aineista valmistettu monipuolinen intialaistyyppinen kasvisbuffetlounas. Kahvila Café Gopal sijaitsee Kuninkaankadulla.

Tampereen ensimmäinen Meze-ravintola Zeytuun Tuomiokirkonkadulla ja Kuninkaankadulla tarjoaa herkullista ja kevyttä kasvisruokaa Lähi-idän suussasulavilla resepteillä. Kiitosta ovat saaneet niin sisustus, kauniit annokset kuin raikkaat mautkin.

Nanda Devi on tunnelmallinen intialainen ruokaravintola Tampereen keskustassa. Se tarjoaa aitoa, mausteista ja täyttävää intialaisruokaa kohtuulliseen hintaan. Suurin osa annoksista on gluteenittomia ja valmistamisessa käytetty kerma laktoositonta.

Bistro Venla on salaattipainotteinen kahvila-ravintola aivan Tampereen ydinkeskustassa Kauppakadulla. Venla on huomioinut erityisruokavaliot todella hyvin ja listalta löytyy paljon gluteenittomia, maidottomia ja kasvisvaihtoehtoja niin suolaisessa kuin makeassa.

Ravintola Thai & Laos tarjoaa suussa sulavia Thaimaan ja Laosin keittiöiden erikoisuuksia kahdessa ravintolassa Tampereen Näsilinnankadulla ja Suvantokadulla. Kaikki menun annokset ovat laktoosittomia ja gluteenittomia.

Sitko Pizza tarjoaa maittavan menun pizzoja Näsilinnankadulla sekä Pirkkalan Partolassa. Kaikki pizzat saa myös pyydettäessä gluteenittomana sekä vegaanisella juustolla höystettynä. Menu sisältää myös muutaman vaihtoehdon täysin vegaanisia pizzoja sekä kasvissyöjälle soveltuvia vaihtoehtoja.

Ravintola Salsallada tarjoilee tapas-tyylisiä annoksia Näsilinnankadulla. Suuri osa Salsalladan annoksista on vegaanisia ja menusta löytyy myös runsaasti gluteenittomia vaihtoehtoja.

Maahan Deli Tampereen kauppahallissa on kiehtova kombo välimerellisiä, italialaisia ja persalaisia makuja.

Kahvilat

Cafe & Bakery Mimosa on kotoisa kahvila Tampereen Itsenäisyydenkadulla. Suurin osa kahvilan valikoimasta on vegaanisia.

Pella’s Cafén asiakkailla on yksi parhaista näkymistä Hämeenkadulle. Tämä keskieurooppalaistyylinen kohtauspaikka sijaitsee kaupungin sydämessä ja tarjoilee suussa sulavia herkkuja myös gluteenittomana ja maidottomana!

Keskustorin välittömässä läheisyydessä  Valkoinen Puu tarjoilee suomalais-amerikkalaisia kahvilaherkkuja, joita on saatavilla myös gluteenittomina ja vegaanisina, luomu- ja lähiruoka-aatteita kunnioittaen!

Lounaskahvila Papu ja Pata Kalevassa tarjoilee runsaan lounasbuffetin, jonka kaikki ruokalajit ovat vegaanisia. Näiden lisäksi kahvila tarjoilee myös perinteisiä sekä vegaanisia leivonnaisia, pikkusuolaisia sekä muita virvokkeita.

Tammelantorin lähistöllä sijaitseva Café Aamurusko leipoo joka päivä vegaanisia munkkeja ja sämpylöitä. Myös Pyynikin näkötornin kahvilan kuuluisasta munkista löytyy vegaaniversio! Katsasta myös kahvila Kaffilan valikoimat!