Siirry sisältöön

Junalla Tampereelle

Tampereelle pääset kätevästi raiteita pitkin. Rautatieasema sijaitsee Tampereen sydämessä, ja siitä on hyvät jatkoyhteydet eri puolille kaupunkia.

Nyssen kyytiin pääsee heti Rautatienkadulta, ratikkapysäkki on myös aivan rautatiaseman kulmalla. Myös taksiasema on asemarakennuksen edustalla.

Tutustu junayhteyksiin VR:n sivuilla.

Bussilla Tampereelle

Tampereen keskeinen sijainti takaa loistavat ja monipuoliset bussiyhteydet.

Kaukoliikenteen linja-autoyhteydet kulkevat Tampereen linja-autoasemalle osoitteeseen Hatanpään valtatie 5-7.

Myös Onnibus liikennöi Tampereella. Aikataulut- ja reittitiedot löydät tästä linkistä.

Lentoasemalle liikennöi Tampereen seudun joukkoliikenne. Nyssen avaama suora lentokenttäbussiyhteys Tampereen keskustasta lentoasemalle on synkronoitu lentoaikataulujen kanssa. Bussi 103 kulkee Tampereen keskustan kautta rautatieasemalle, mistä se jatkaa linja-autoaseman kautta suorinta reittiä Tampere-Pirkkalan lentoasemalle, suoraan terminaalien 1 ja 2 eteen. Matka rautatieasemalta kestää noin 30 minuuttia.

Bussi toimii shuttle-bussina niin, että se on Tampere-Pirkkalassa noin tunti ennen koneen lähtöä. Paluulentoa bussi odottaa pysäkillä. Jos lento on myöhässä, bussi odottaa matkustajia aikataulujensa sallimissa rajoissa (enintään 30 minuuttia). Lue ajantasaisimmat tiedot reitistä ja aikatauluista Nyssen omilta sivuilta.

Tutustu lisää bussiyhteyksiin Matkahuollon sivuilla.

Autolla Tampereelle

Tampereen keskustassa ja sen läheisyydessä on seuraavien vuosien aikana käynnissä samanaikaisesti useita mittavia kaupunkikehitys- ja liikennehankkeita, jotka tulevat sujuvoittamaan arkeamme. Kaupungilla liikkuessa kannattaa ottaa huomioon, että rakennustyöt vaikuttavat tällä hetkellä liikenteeseen.

Tampereella on myös tarjolla maksutonta liityntäpysäköintiä joukkoliikenneyhteyksien varrella. Liityntäpysäköinti on kätevä tapa välttää Tampereen keskustan liikenneruuhkat. Liityntäpysäköintialueista lisää tietoa Tampereen kaupungin sivuilta.

Tampereen kaupunki myös ylläpitää tietoa suositelluista ajoreiteistä ja pysäköintijärjestelyistä. Tutustu tarkemmin alla olevien linkkien kautta.

Mihin voin pysäköidä autoni?

Parkkihallit ja pysäköintien hinnat löydät Finnparkin sivuilta. Tampereen kaupungin pysäköintiin liittyvät asiat löydät kaupungin sivuilta.

Pysäköintitalojen kapasiteetteja Nokia Arenan läheisyydessä:

P-Ratina 1215
P-Hämppi 972
P-Koskikeskus 430
P-Tullintori 530
P-Tampere-talo 287
P-Asema 460

Keskustan pysäköintipaikat kartalla.

Liikennetilanne Tampereella.

Parkkipaikkaa ei tietysti tarvitse etsiä, jos keskustaan saapuu taksilla! Alueella taksipalveluita tarjoaa muun muassa Taksi Tampere.

Jos tahdot vuokrata auton, tutustu Aviksen valikoimiin. Heillä on valikoimassaan myös sähköautoja ja vuokrattu auto toimitetaan suoraan hotellille, muualle keskustan alueelle tai Tampere-Pirkkala lentoasemalle.

Lentäen Tampereelle

Tampere-Pirkkala-lentoasemalle lennetään Amsterdamista, Lontoosta, Riiasta, Kööpenhaminasta, Münchenistä, Málagasta ja Helsingistä.

Tampereen lentoasema sijaitsee Pirkkalassa, kaupungin eteläpuolella. Matka asemalta keskustaan on noin 17 kilometriä ja matka kentälle taittuu helposti ja nopeasti paikallisbussilla keskustasta. Hyödynnä kotikenttäetu!

Tampereelta operoivat lentoyhtiöt airBaltic, Ryanair ja Finnair.