Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Antoisimmat aamupalapaikat

30.04.2020

Edullisia aamiaispaikkoja

Aamuvirkku kulkijakin saa Tampereella helposti murua rinnan alle! Tammelassa lähellä Tammelantoria sijaitseva Cafe Aamurusko tarjoilee monipuolista aamupalaa, ja kahvilan mukavilla sohvilla voi syventyä rauhassa päivän lehteen.

Hämeenkadun vilinässä aamiaista tarjoilee Pub Simon. Aamupalaa tarjoillaan joka päivä klo 9-12 ja se sisältää kahvin/teen, kananmunan, toastin (liha tai kasvis), maustekurkkua, tuoremehun ja hedelmän.

Bongaa paikallinen

Kun kaipaat aitoa paikallisväriä, kannattaa suunnata aamupalalle yhteen Kauppahallin monista kahviloista. Manselaista elämänmenoa on aina mukava tarkkailla yli satavuotiaan hallin käytävillä ja lusikoida samalla suuhunsa vaikkapa aamupuuroa tai nauttia uunituoreista leivonnaisista. Jos kaipaat luksusta, testaa ehdottomasti ravintola 4 vuodenajan aamupala!

Linkosuon kahvilat, eli Buffet & Café Näsilinnankadulla ja Hämeenkadun legendaarinen Siilinkari tarjoavat monipuolista buffet-aamiaista kaupungilla kulkijoille. Siilinkari on sijainnut samalla paikalla vuodesta 1960 lähtien, ja se on toiminut tamperelaisten tapaamispaikkana jo monien sukupolvien ajan.

Aitoleivän kahvila Keskustorin linja-autoaseman kupeessa, Tampereen sydämessä, tarjoilee aamiaista arkisin klo 8-11 välillä. Runsaaseen aamupalaan kuuluu herkkuja aina pekonista karjalanpiirakoihin, mysleihin ja päivittäin vaihtuviin puuroihin.

Taatusti tunnelmallinen

Aleksis Kiven kadulla jugend-talon alakerrassa majailee puolestaan aamiaispaikkana tunnettu Kaffila, jonka suurin vetonaula on monipuolinen sekä laadukas kahvi- ja teevalikoima.

Historian havinasta pääsee nauttimaan kahvila Amurin Helmen aamiaisella, ja aamupalan jälkeen kannattaa tutustua kaupungin historiaan työläismuseokorttelin puolella!

Ydinkeskustassa, Tuomiokirkonkadulla sijaitseva Pyymäen Oma tarjoilee herkullisen aamiaisbuffetin kaupungin vilinää hetkeksi pakeneville. Pyymäen Oman aamiainen ottaa myös huomioon kausituotteet ja lähituottajien tarjonnan.

Monipuolinen valikoima

Fazer Café Tammerkosken partaalla tarjoaa sekä tuoretta, herkullista aamiaista että ensiluokkaiset näkymät suurista ikkunoistaan. Aamiaisella tarjolla on muun muassa Fazerin tuoreita leipiä ja leivänpäällisiä, riisipiirakoita ja munavoita, smoothieita, jugurttia ja itsetehtyä granolaa sekä jälkiruokakakkua. Täältä saat taatusti hyvän startin päivään!

Pella’s Cafén asiakkailla on yksi parhaista näkymistä Hämeenkadulle. Tämä kaupungin sydämessä sijatseva kahvila tarjoaa arkisin aamiaista  ja saatavilla on myös kokonaan vegaaninen aamupala!

Ravintola Dabbal hotelli Laplandin alakerrassa tarjoilee herkullista aamiaista, kuten munakkaita monilla täytevaihtoehdoilla, tuoretta leipää, kalaherkkuja, raikkaita salaatteja sekä smoothieita. Aamupalan erikoisuus on poro-musta, joka on kunnianosoitus tamperelaiselle mustalle makkaralle.

Bistro-Café Hygge tarjoaa ammattitaitoisen ravintovalmentajan valmistamaa herkullista aamiaista sekä kiireettömiä, terveellisiä ja mahdollisuuksien mukaan lähellä tuotetuista raaka-aineista valmistettuja ruokanautintoja. Täällä tuoksuu itseleivottu leipä ja pulla ja löytyy tarjottavaa myös vegaaneille.