Siirry sisältöön
Kartta

Vastaa seuraaviin kysymyksiin ja selvitä, millainen Tampereen matkailija olet!

 1. Lomalla haluat eniten…
  a) viettää aikaa perheen ja lasten kanssa
  b) nauttia kulttuurista ja historiasta
  c) seikkailla ja saada uusia elämyksiä
  d) hidastaa tahtia ja rentoutua
 2. Mielekkäin aktiviteetti Tampereella olisi mielestäsi…
  a) lasten suosikkikohteiden koluaminen
  b) tutustua uusimpiin näyttelyihin ja teatteriesityksiin
  c) huimapäiset seikkailut yläilmoissa ja hauskanpito kavereiden kanssa
  d) luontokävelyt ja itsensä hemmottelu
 3. Mikä näistä Tampereen paikoista sisältyisi lomaasi?
  a) Särkänniemi ja Muumimuseo
  b) Finlaysonin vanha tehdasalue ja Museokeskus Vapriikki
  c) Pyynikin näkötorni ja pakohuonepeli
  d) Viikinsaari ja Saunaravintola Kuuma

Eniten a-vastauksia: Perhematkailija
Eniten b-vastauksia: Kulttuurin rakastaja
Eniten c-vastauksia: Aktiivilomailija
Eniten d-vastauksia: Rentoutuja

Kurkkaa alta vinkit onnistuneen loman viettoon Tampereella jokaiselle lomailija-tyypille!

Perhematkailija

Arvostat aikaa perheen kanssa eikä loma tunnu oikealta ilman rakkaita jakamassa sitä kanssasi. Tampereelta löytyy onneksi vaikka mitä tekemistä lasten kanssa!

Aktiviteetteja perheen kesken:  Kaikkien lasten suosikkikohde Särkänniemi tarjoaa huvituksia niin lapsille kuin aikuisillekin. Lisäksi Koiramäen eläinpuistossa pääsee tapaamaan eläimiä vanhanajan maatilamiljöössä ja Akvaariossa voi ihmetellä tuttuja ja tuntemattomia kaloja ja matelijoita. Flowpark Varalan seikkailupuistossa voi päästää sisäisen apinansa valloilleen köysiratoja, liaaneja ja vaijeriliukuja apuna käyttäen. Rauhallisempaa menoa löytyy esimerkiksi suosituilta Koulukadun Minigolfradoilta. Huonon sään sattuessa löydät lisää vinkkejä sisäaktiviteetteihin tästä artikkelistamme.

Lasten omat menut: Tampereella on lukuisia lapsiystävällisiä ravintoloita, joissa huomioidaan perheen pienimmätkin. Esimerkiksi Rossosta ja Panimoravintola Plevnasta löytyy lapsille ihka omat ruokalistat täynnä lasten suosikkiannoksia. Katso lisää poimintoja lasten lempiravintoloista tästä artikkelista!

Kulttuurin rakastaja

Taide ja historia ovat lähellä sydäntäsi, ja vietät mielellään aikaa teatterin ja muun viihteen parissa. Mikset siis poikkeaisi viihtymään Tampereella, jossa riittää tapahtumia lähes vuoden jokaiselle päivälle! Lisäksi vanhan työläiskaupungin historia saattaa viedä sinut mennessään.

Museoon ja teatteriin: Museokeskus Vapriikista löytyy lukuisia eri vaihtuvia ja pysyviä näyttelyitä, joista jokainen löytää varmasti mielenkiintoista ihmeteltävää. Taiteen ystäviä hemmotellaan Tampereen taidemuseon ja Sara Hildénin taidemuseon vaihtuvilla taidenäyttelyillä. Tampereella on myös suuri valikoima teatteriesityksiä, sillä laatutuotantoja tarjoaa muun muassa Tampereen teatteri, Tampereen Työväen Teatteri sekä Tampereen Komediateatteri.

Historian havinaa: Tampereen keskusta on pullollaan historiallisia kohteita ja punatiilinen perintö näkyykin hyvin katukuvassa. Piipahda ihailemassa ainakin Tuomiokirkkoa, Finlaysonin aluetta sekä vanhaa Tallipihaa, josta löytyy nykyään tunnelmallisia putiikkeja ja kahvila. Vanhanajan puutalojen tunnelmaa voi aistia Amurin museokorttelissa, joka esittelee työväen elämäntyyliä ja elinolosuhteita 1880-luvulta 1970-luvulle.

Tunnelmallisia ravintoloita: Tampereen kauppahallista löytyy monia hyviä lounasravintoloita, joista yksi kehutuimmista on ranskalaista ruokaa tarjoileva 4 vuodenaikaa. Vanhanajan tunnelmaa ja herkullisia annoksia löytyy myös Ravintola Heinätorista, jonka rakennus toimi entisinä aikoina heinäkaupan vaakahuoneena, sekä vanhassa myllyrakennuksessa sijaitsevasta Ravintola Mylläreistä. Lisää tunnelmallisia ravintoloita löydät artikkelistamme.

Aktiivilomailija

Janoat seikkailuja ja muita elämyksiä. Hotellissa istuskelu ei ole sinun juttusi, vaan päivän tulee rytmittyä tekemisellä ja uusilla nähtävyyksillä. Tampere on eläväinen kaupunki, jonka sykkeessä et takuuvarmasti pääse näillä vinkeillä pitkästymään!

Huimapäisiä seikkailuja: Pyynikinharjulla kohoava Pyynikin näkötorni on yksi Tampereen tunnetuimmista maamerkeistä, mutta harva on laskeutunut sen huipulta alas köyden avulla! Pyynikin näkötornista järjestetään ohjattuja köysilaskeutumisia viikoittain. Näkötornista sijaitsevasta munkkikahvilasta saa myös mahdollisesti koko Suomen parhaimmat munkit. Kutkuttavaa tunnetta vatsanpohjaan voi saada myös Roof Walk Finlaysonin kattokävelyllä, josta historiallisen tehdasrakennuksen katolta voi ihailla keskustan kattojen yli avautuvaa maisemaa.

Hauskanpitoa ja pulmatilanteita: Tampereen lukuisissa pakohuoneissa pääsee haastamaan itseään kaverin kanssa tai isommallakin porukalla. Lisäksi hauskaa ajanvietettä tarjoavat esimerkiksi Viihdekeskus ZBase ja Hohtogolf West Coast. Erilaisia ohjattuja ulkoilma-aktiviteetteja järjestää esimerkiksi Hiking Travel HIT, joilta voi myös vuokrata välineet omatoimiseen seikkailuun. Huimapäisempää menoa kaipaavan kannattaa kokeilla vesijetillä ajamista, flyboard-lentoa tai wakeboardingia.

Makumatkalle Tampereen ravintoloihin: Tampereelta löytyy ravintoloita joka makuun ja niiden makumaailmojen avulla voi matkata melkein maailman ympäri! Matkaa esimerkiksi Välimerelle Marangassa, Lähi-itään Guru’s Kitchen & Barissa, Meksikoon Tacos ’n’ Tequilassa, Intiaan Nanda Devissä ja Japaniin Fujimissa.

Rentoutuja

Elämä on kiireistä muutenkin, joten lomalla kaipaat rauhoittumista ja rentoa oleskelua. Tampereella voi myös hidastaa tahtia ja keskittyä nauttimaan lomailusta. Keskusta-alueen lukuisat puistot ja viheralueet suorastaan kutsuvat piknikille, ja ympäröivät järvet houkuttelevat rantahietikolle lepäämään ja ihailemaan edessä aukeavia upeita järvimaisemia.

Luonnon rauhaan: Tampereella luonto on aina lähellä. Esimerkiksi Pyynikinharjulla ja Kaupin metsässä on mahtavia ulkoilureittejä, joiden varrelta avautuu hienot näkymät ympäröivään luontomaisemaan. Vielä koskemattomampaa luontoa voi kokea esimerkiksi Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueella. Viikinsaaren kuvankauniisiin saarimaisemiin pääsee kesällä vesiteitse Hopealinjan kyydillä. Laivamatka kestää noin 20 minuuttia suuntaansa ja Viikinsaaressa voi viettää vaikkapa koko päivän ympäröivästä luonnosta nauttien. Katso lisää luontokohteita tältä sivultamme.

Saunaan rentoutumaan: Tampere tunnetaan maailman saunapääkaupunkina, ja seudulla lämpiääkin yli 55 yleistä saunaa ympäri vuoden! Mainioita paikkoja rentouttaa mieltä ja lihaksia lämpimissä löylyissä ovat esimerkiksi aivan keskustassa sijaitseva Saunaravintola Kuuma sekä Näsijärven aaltojen äärellä sijaitseva perinteisempi Rauhaniemen kansankylpylä. Mieleenpainuvat löylyt voi kokea myös Serlachius taidemuseo Göstan kupeessa sijaitsevassa Taidesaunassa, jossa on yleinen saunavuoro joka tiistai. Lisää saunavinkkejä löydät artikkelistamme.

Rauhallisia ravintolaelämyksiä: Tammerkosken rannalla, vanhan pellavakutomon tiloissa sijaitsevassa Ravintola Tampellassa voi nauttia tuoreista raaka-aineista valmistettua ruokaa upeassa miljöössä kaikessa rauhassa, kun taas Ravintola Näsinneulassa ja Periscopessa voi rauhoittua ihailemaan Tampereen kattojen yli avautuvia maisemia herkullisen ruoan lomassa.