Siirry sisältöön
Kartta

Sään suosiessa on kiva olla ulkona! Tampereella on useita koko perheen ulkoilukohteita – siksipä kokosimme niistä top 10 -listan. Tekemistä ja kohteita on tarjolla kaikenikäisille, eri lajien harrastajille, ja näissä kohteissa voimme taata myös vanhempien viihtyvyyden!

1. Leikkipuistoon

Perheen pienimpiä varten Tampereella on puistoja joka lähtöön. Tiitiäisen Satupuisto on Kirsi Kunnaksen Tiitiäisen satupuu -kirjan runoihin perustuva teemaleikkipaikka, jossa yhdistyvät taide ja toiminnallisuus. Koskipuistossa sijaitseva  Pikku Kakkosen puisto käy myös vanhemmille lapsille, sillä tämä uudistettu puisto on todellinen seikkailurata kiipeilytelineineen ja teemaleikkipaikkoineen. Emil Aaltosen puisto on hieman sivussa keskustasta, Tammelantorin laidalla, mutta ison puistoaukean vieressä oleva leikkipuisto on loistava kohde koko päiväksi. Emil Aaltosen puistosta voit poiketa lounaalle Tammelantorille tai vaikkapa kahville Kissakahvila Purnauskikseen! Kaupungin uusin ulkoleikkialue, Ratinan Riemu, löytyy Ratinan aukiolta, kauppakeskuksen sydämestä. Alueelta löytyy muun muassa kiipeilyverkko- ja tasapainorata Kierre ja putkiliuku Periskooppi. Luvassa hauskaa tekemistä niin pienille kuin isoille!

2. Puun latvaan

Kärvisteletkö liikaa neljän seinän sisällä? Puutuuko takamuksesi päivisin pulpetissa tai toimistotuolissa? Haluaisitko heittää arkimurheet narikkaan ja olla hetken flow-tilassa vapaana kuin taivaan lintu? Olet sitten mielessäsi Tarzan tai Jane, Flowpark Varala on juuri sinua varten. Tehtävät ovat yläköysiratoja ja ne sisältävät muun muassa heiluvia polkuja, liaanihyppyjä, keinuja ja vaijeriliukuja. Flowpark on tarkoitettu kaikenikäisille seikkailumielisille 7-vuotiaasta ylöspäin – haastetta löytyy niin tavallisille tallaajille kuin kokeneemmillekin kiipeilijöille! Seikkailuhuvipuisto Flowpark Varala sijaitsee keskellä Varalan Urheiluopiston pihapiiriä, ja sitä on kehuttu Suomen kauneimmaksi Flowparkiksi Pyhäjärvi-maisemiensa ansiosta.

3. Viikinsaareen

Loikkaa Laukontorilta laivaan ja suuntaa kesäpäivän viettoon Viikinsaareen! Vehreä Viikinsaari sijaitsee Pyhäjärvellä vain 20 minuutin laivamatkan päässä Tampereen keskustasta. Hopealinjojen laivat lähtevät kesäisin Laukontorin satamasta tasatunnein, saaresta takaisin Laukontorille aina puolelta. Saarelta löytyy luontopolku, kioski, ravintola, uimaranta, sauna, nuotiopaikka, tanssilava ja jopa kappeli ja kesäteatteri.

4. Puistoon ja patsaita bongaamaan

Sorsapuisto on koko perheen kohde ympäri vuoden, mutta se on kuitenkin parhaimmillaan kesäkaudella. Sorsapuistossa on leikkipuisto, lintuja sekä kaupungin parhaat piknikpaikat. Lähde puistojoogalle, makoilemaan auringossa, leikkimään tai vain nautiskelemaan! Kesäsunnuntaisin voit myös vierailla puistokirppiksellä tekemässä löytöjä. Sorsapuistossa bongaat myös iki-ihanan pronssisen Muumipatsaan maailman ainoan Muumimuseon kyljessä sekä Tove Janssonin isän, Viktor Janssonin, upeat veistokset.

5. Minigolfaamaan ja munkeille

Lähde minigolfaamaan Koulukadun Ratagolfille! Tähän kohteeseen voit yhdistää vaikkapa kävelyn Pyynikin näkötornille munkeille, sillä minigolf sijaitsee aurinkoisella paikalla Pyynikillä Pyhäjärven rannalla.

6. Liikennepuistoon tai Kauppi Sports Centeriin

Lasten liikennepuisto Kalevassa tutustuttaa kävijät liikennesääntöihin ja liikennekäyttäytymiseen. Autoihin ja kulkupeleihin voi lähteä tutustumaan myös Mobiliaan Kangasalle tai Herra Hakkaraisen taloon Sastamalaan. Kauppi Sports Center puolestaan tarjoilee monitoimi- ja sulkapallokentät sekä trampoliinipuiston!

7. Iso-Vilusen vauhteihin

Suomen ensimmäinen Trial-puisto on avattu vuoden 2016 toukokuussa Tampereelle Iso-Vilusen puistoon! Puisto on vapaasti ja avoimesti kaikkien trialistien käytössä. Trial-puisto on osa Iso-Vilusen uusien lajien aktiviteettialuetta, jossa on muun muassa skeittiparkki ja BMX-rata. Iso-Vilusen skeittiparkki palvelee puolestaan kaikkia skeittailun harrastajia, niin amatöörejä kuin kokeneempiakin.

8. Uimarannalle

Tampereen keskustan alueen uimarannat ovat yllättävän isoja ja syystäkin todella suosittuja. Kaikilla rannoilla on myös aktiviteetteja, kuten sauna, suppailua ja melontaa. Pyynikin uimaranta sijaitsee luonnonkauniilla Pyynikin alueella, ja sieltä löytyy myös kioski ja leikkivälineitä, samoin kuin Rauhaniemen uimarannaltakin. Rauhaniemen kansankylpylä on yksi Tampereen perinteisimpiä yleisiä saunoja, joten tänne kannattaa jäädä illaksi saunomaan upeisiin Näsijärvi-maisemiin! Tahmelan uimaranta on hieman keskustan ulkopuolella, Pispalan kyljessä, ja se tarjoaa rauhallisemman vaihtoehdon hiljaisuutta kaipaavalle. Kaikilla rannoilla on myös yleiset käymälät.

9. Köysilaskeutumista ja kattokävelyä

Oletko käynyt katselemessa maisemia turvallisesti Pyynikin näkötornin kaiteen sisäpuolelta? Mitä jos kiipeäisit seuraavalla kerralla kaiteen yli ja kokisit takuuvarmat sydämentykytykset ja adrenaliiniryöpyt? Köysilaskeutuminen Pyynikin näkötornista sopii myös nuoremmille, Kelo & Kallio Adventuresin ammattimaisessa ohjauksessa ja kunnon välineillä. Tai miltä kuulostaisi Amazing Cityn tarjoama kattokävely Finlaysonin alueen historiallisten rakennusten katoilla? Se on ainutlaatuinen elämys, jossa pääset näkemään ja kokemaan Tampereen historiaa ja maisemia aivan uudesta näkökulmasta. City View-reitillä kuljet oppaan kanssa ryhmänä ja olet kiinni turvavaljaissa.

10. Tammerkosken luontopolulle

Tammerkosken luontopolku sopii koko perheelle, sillä se on vain 2,6 km pitkä. Polku kiertää pääasiassa koskenrantaa ja Näsinpuistoa. Polun varrella olevista opastauluista löytyy tietoa niin linnuista, kasveista, hyönteisistä, kaloista kuin lepakoistakin. Eli näet Tampereen hienoimpia maisemia ja opit samalla luonnosta, mikä sen kivempaa!