Siirry sisältöön

Tampereen laajasta ja positiivisesti omalaatuisesta museotarjonnasta löytyy paljon hauskaa, aktiivista ja mielenkiintoista myös lapsille. Tsekkaa tästä Top 5 -ehdotukset koko perheen museoretkelle!

 

1. Muumimuseo

Kukapa ei tuntisi muumeja? Tampere-talossa sijaitseva maailman ainoa Muumimuseo esittelee Tove Janssonin Tampereen kaupungille lahjoittamaa kokoelmaa, joka koostuu taiteilijan alkuperäisistä muumiteoksista. Esillä on muun muassa viisikerroksinen pienoismalli Muumitalosta, jonka sisustus on täynnä satoja harkittuja ja kiehtovia yksityiskohtia. Muumimuseo on täysin uudenlainen, elämyksellinen taidemuseo, joka sopii kaikenikäisille kuvataiteen ja muumien ystäville!

 

2. Luonnontieteellinen museo

Tunnetko Pirkanmaan luonnon? Museokeskus Vapriikin Luonnontieteellisessä museossa pääset mm. tunnistamaan tuoksuja, tutustumaan paikallisten eläinten elintapoihin sekä sukeltamaan Tammerkoskeen. Lisäksi näytteillä on luontokappaleita pienenpienistä hyönteisistä metsän suurimpiin petoeläimiin. Hyppää Elukkavaa’alle ja näe, minkä eläimen painoinen olet! Perheen vanhimmatkin oppivat näyttelyssä varmasti jotakin jokapäiväisestä ympäristöstään.

 

3. Mobilia

Kangasalan Mobiliasta löytyy vauhdin hurmaa joka lähtöön. Rally Hall of Fame -näyttely esittelee Tommi Mäkisen sekä muiden rallilegendojen urat ja menopelit. Kesäisin museon liikennepuistossa pääsee itsekin polkemaan kaasua. Mobilia vilkastuu ympäri vuoden myös autoteemaisista tapahtumista.

 

4. Poliisimuseo

Poliisimuseossa vieraat pääsevät tutustumaan kalustoon, varusteisiin ja koukuttaviin tarinoihin sekä suomalaisen rikoshistorian merkittäviin tapahtumiin. Pienemmätkin lapset viihtyvät poliisikamari Pokelassa, jossa voi leikkiä, istua poliisiauton rattiin tai testata Robo-kyttää. Museo sijaitsee Poliisiammattikorkeakoulun vieressä Hervannassa ja on ilmainen, myös pysäköinti on maksuton.

 

5. Vakoilumuseo

Vastaavatko oikeassa vakoilussa käytetyt apuvälineet James Bondin kalustoa? Miten väärennetään henkilöllisyys? Vakoilumuseo avaa ikkunan kansainvälisen vakoilun menneisyyteen Suomessa. Museo esittelee vakoilun monet henkilöt ja tekniikat Finlaysonin vanhassa tehdasmiljöössä. Vierailla on myös mahdollisuus selvittää omat piilevät vakoojataitonsa Agenttitestissä.