Siirry sisältöön
Kartta

1. Muumimuseo

Kukapa ei tuntisi muumeja? Tampere-talossa sijaitseva maailman ainoa Muumimuseo esittelee Tove Janssonin Tampereen kaupungille lahjoittamaa kokoelmaa, joka koostuu taiteilijan alkuperäisistä muumiteoksista. Esillä on muun muassa viisikerroksinen pienoismalli Muumitalosta, jonka sisustus on täynnä satoja harkittuja ja kiehtovia yksityiskohtia. Muumimuseon Ateljeessa pääsee muumeista, Tovesta ja taiteesta inspiroituneena itse taiteen tekemisen äärelle! Muumimuseo on täysin uudenlainen, elämyksellinen taidemuseo, joka sopii kaikenikäisille kuvataiteen ja muumien ystäville!

2. Luonnontieteellinen museo

Tunnetko Pirkanmaan luonnon? Museokeskus Vapriikin Luonnontieteellisessä museossa pääset mm. tunnistamaan tuoksuja, tutustumaan paikallisten eläinten elintapoihin sekä sukeltamaan Tammerkoskeen. Lisäksi näytteillä on luontokappaleita pienenpienistä hyönteisistä metsän suurimpiin petoeläimiin. Hyppää Elukkavaa’alle ja näe, minkä eläimen painoinen olet! Perheen vanhimmatkin oppivat näyttelyssä varmasti jotakin jokapäiväisestä ympäristöstään.

3. Mobilia

Kangasalan Mobiliasta löytyy vauhdin hurmaa joka lähtöön. Rally Hall of Fame -näyttely esittelee Tommi Mäkisen sekä muiden rallilegendojen urat ja menopelit. Kesäisin museon liikennepuistossa pääsee itsekin polkemaan kaasua. Mobilia vilkastuu ympäri vuoden myös autoteemaisista tapahtumista.

4. Poliisimuseo

Poliisimuseossa vieraat pääsevät tutustumaan kalustoon, varusteisiin ja koukuttaviin tarinoihin sekä suomalaisen rikoshistorian merkittäviin tapahtumiin. Lapsille on oma osasto, jossa pienet museovieraat saavat pukeutua poliisihaalareihin. Museo sijaitsee Poliisiammattikorkeakoulun vieressä Hervannassa ja on ilmainen. Paikalle pääset näppärästi myös ratikalla!

5. Vakoilumuseo

Vastaavatko oikeassa vakoilussa käytetyt apuvälineet James Bondin kalustoa? Miten väärennetään henkilöllisyys? Vakoilumuseo avaa ikkunan kansainvälisen vakoilun menneisyyteen Suomessa. Museo esittelee vakoilun monet henkilöt ja tekniikat Finlaysonin vanhassa tehdasmiljöössä. Vierailla on myös mahdollisuus selvittää omat piilevät vakoojataitonsa Agenttitestissä.