Siirry sisältöön

Tampere on mahtava kaupunki, johon on mukava tutustua ympäri vuoden. Tampere on keskeisen sijaintinsa ja hyvin liikenneyhteyksiensä takia helposti saavutettavissa niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin matkaajille. Lue lisää saapumisesta Tampereelle täältä!

Heti majapaikkaan kirjautumisen jälkeen kannattaa jättää ylimääräiset kantamukset matkasta ja suunnata kohti keskustaa ja Tampereen sydäntä. Tampere on juuri sopivan kokoinen kaupunki, jota on kuitenkin helppo tutkia jalkaisin, pyörällä tai hypätä vaikka ratikan kyytiin. Muista ladata puhelimeesi Tampere.Finland -sovellus, josta löydät muun muassa joukkoliikenteen aikataulut, Visit Tampereen vinkkejä ja alennuksia keskusta-alueen kauppoihin.

Nähtävyydet

Viikonloppuvierailun aikana kannattaa tutustua Tampereen kuuluisiin maamerkkeihin ja nähtävyyksiin. Yksi näistä on Lars Sonckin suunnittelema upea Tampereen Tuomiokirkko, joka on avoinna vierailijoille joka päivä pois lukien yksityistilaisuudet, joiden aikana vierailua rajoitetaan. Merkittävä nähtävyys on myös Tammerkoski, joka on näytellyt tärkeää roolia kaupungin ja teollisuuden kehityksessä. Tammerkoskea voi ihailla esimerkiksi Koskipuiston alueella.

Tampereen ikoninen nähtävyys ja maamerkki on Näsinneulan näkötorni. Näsinneulassa voi ihailla näköaloja 120 metrin korkeudesta. Näsinneulan pyörivä näköalaravintola tarjoaa komeiden näkymien lisäksi tasokasta lounasta ja illallista. Näsinneula sijaitsee Särkänniemen huvipuiston alueella. Jos Näsinneula ja sieltä aukeavat maisemat ovat sinulle jo tuttu juttu, kannattaa kokeilla jotain uutta, esimerkiksi ravintola Periscopesta Ratinaan avautuvia näköaloja tai hotelli Tornin Moro Sky Baria erityisesti auringonlaskun aikaan. Vierailun arvoinen kohde on myös klassikko Pyynikin näkötorni munkkeineen ja upeine maisemineen.

Tapahtumat

Tampere on tapahtumien kaupunki. Ajankohtainen tapahtumatarjonta kannattaa tarkastaa tapahtumakalenteristamme, johon kerätään Tampereen tapahtumia suurista festivaaleista pienempiin tapahtumiin. Musiikin ystävälle suosittelemme Tampere Filharmonian konserttia tai tutustumista Tampere-talon, palkitun G Livelabin, Tullikamarin ja Olympia-korttelin laajaan ohjelmatarjontaan. Tampereen keikkapaikkojen uusin tulokas, Tavara-asema, tarjoilee myös huikeita musiikkielämyksiä. Kulttuuritarjontaa löytyy lisäksi laajasti taidegallerioista ja museoista sekä teattereista. Urheilun ystävälle Tampere tarjoaa nähtävää jääkiekon, lentopallon, salibandyn, futsalin, jalkapallon ja monien muiden lajien puitteissa sekä harrastaja- että ammattiurheilutasolla.

Teatteritarjonta on myös laadukasta ja monipuolista. Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin lisäksi kaupungista löytyy useita muita teattereita, jotka tarjoilevat monipuolisesti esityksiä monen ikäisille. Lisää vinkkejä teattereiden tarjonnasta voit lukea artikkelistamme.

Ravintolat ja kahvilat

Päivän Tampereella päättää parhaiten herkullinen illallinen upeissa puitteissa. Kaupungin laaturavintolat tarjoavat erinomaista ruokaa, viihtyisät ja vaikuttavat puitteet, uniikin ruokaelämyksen sekä mielenkiintoisen tarinan annosten takana. Poikkea esimerkiksi Kajossa tai Periscopessa.

Seuraava aamu valkenee Tampereella herkkuja notkuvan brunssipöydän ääressä. Tampereella on useita loistavia brunssipaikkoja, joista erityisen suosittuja paikallisten keskuudessa ovat Pella’s Café ja Café Pispala. Sään suosiessa voi aamiaisen nauttia ulkona kahviloiden ja ravintoloiden terasseilla tai vaikkapa puistossa piknik-tyyliin. Lasten kanssa piknik-aamupalaa voi nauttia leikkimisen ohessa esimerkiksi Pikku Kakkosen leikkipuiston tuntumassa.

Ostokset

Aamupäivä on myös loistava hetki ostoksille. Tampereelta löydät niin pieniä käsityö- ja designputiikkeja, kirpputoreja ja vintage-liikkeitä kuin kansainvälisiä ketjuliikkeitäkin. Paikalliseen tamperelaistunnelmaan pääset sisään parhaiten Tallipihan suloisissa putiikeissa tai Kauppahallin tuoksuvassa vilskeessä.

Kiinnostaviin designliikkeisiin voit tutustua artikkelissamme ja DesignOnTampereen sivulta löytyvän kartan avulla.

Saunat

Oli kesä tai talvi sauna kuuluu olennaisena osana tamperelaiseen kulttuuriin. Tampereelle myönnetty maailman saunapääkaupunki –titteli kuvastaa hyvin monipuolista yleisten saunojen tarjontaa Tampereella sekä tamperelaisten intohimoa saunomista kohtaan. Saunaan pääsee tampereella jopa ihan keskustan tuntumassa Saunaravintola Kuumassa, joka tarjoaa saunakokemuksen lisäksi myös herkullista ruokaa. Perinteisempiin saunoihin pääsee Tampereella esimerkiksi Rajaportin saunalla ja Rauhaniemen kansankylpylässä.

Panimot ja gastropubit

Viikonloppuloman Tampereella päättää vierailu Tampereen panimoissa ja gastropubeissa. Tampereelta ja sen lähialueilta löytyy useampi panimo, joissa järjestetään panimokierroksia tai oluiden maistelua. Tutustu esimerkiksi Pyynikin käsityöläispanimon toimintaan panimokierroksella. Jos kaipaat lasillisen lisäksi ruokaa, kannattaa suunnata yhteen tampereen monista gastropubeista, esimerkiksi Gastropub Tuulensuuhun, Gastropub Nordiciin tai Gastropub Sohoon.

Kaksi päivää Tampereella kuluu kuin hujauksessa, sillä Tampere on alati kehittyvä, positiivisen fiiliksen kaupunki niin tapahtumien, ruokaelämysten ja aktiviteettien osalta. Tampereella on aina uutta nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille matkaajille ympäri vuoden!