Siirry sisältöön
Kartta

Tampere on mahtava kaupunki, johon on mukava tutustua ympäri vuoden. Viikonlopun aikana Tampereella ehtii kokea ja nähdä vaikka mitä! Tampere on juuri sopivan kokoinen paikka, jota on helppo tutkia jalkaisin, pyörällä tai hypätä vaikka ratikan kyytiin. Muista ladata puhelimeesi Tampere.Finland -sovellus, josta löydät muun muassa joukkoliikenteen aikataulut ja paljon kuponkialennuksia keskusta-alueen kauppoihin.

Tapahtumat ja museot

Tampere on tapahtumien kaupunki ja viikonloppuun Tampereella kannattaa yhdistää esimerkiksi konsertti tai teatteriesitys. Muista myös museoiden opastetut kierrokset! Ajankohtainen tapahtumatarjonta kannattaa tarkastaa tapahtumakalenteristamme, johon koostetaan Tampereen tapahtumia suurista festivaaleista pienempiin tapahtumiin. Musiikin ystäville suosittelemme Tampere Filharmonian konserttia tai tutustumista Tampere-talon, palkitun G Livelabin, Tullikamarin ja Olympia-korttelin laajaan ohjelmatarjontaan.

Kulttuuritarjontaa löytyy lisäksi laajasti taidegallerioista ja museoista. Museokeskus Vapriikin katon alla pääsee tutustumaan yli kymmeneen näyttelyyn! Tammerkosken rannalla sijaitsevassa museokeskuksessa voi hurahtaa Manserockin maailmaan, tutustua Postin ja suomalaisen jääkiekon historiaan tai pelata monia eri pelejä vuosikummenien varrelta aina matopelistä Hugo-peliin. Tampereella ollessasi tutustu myös maailman ainoaan Muumimuseoon sekä upeaan Museo Milavidaan.

Kaupungin teatteritarjonta on laadukasta ja monipuolista. Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin lisäksi kaupungista löytyy useita muita teattereita. Tampereen seudun kesäteattereiden tarjontaan voit tutustua täällä.

Nähtävyydet

Viikonloppuvierailun aikana kannattaa tutustua Tampereen kuuluisiin maamerkkeihin ja nähtävyyksiin. Yksi näistä on Lars Sonckin suunnittelema upea Tampereen Tuomiokirkko, joka on avoinna vierailijoille joka päivä pois lukien yksityistilaisuudet, joiden aikana vierailua rajoitetaan. Merkittävä nähtävyys on myös Tammerkoski, joka on näytellyt tärkeää roolia kaupungin ja teollisuuden kehityksessä. Tammerkoskea voi ihailla esimerkiksi Koskipuiston alueella.

Tampereen ikoninen nähtävyys ja maamerkki on Näsinneulan näkötorni. Näsinneulassa voi ihailla näköaloja 120 metrin korkeudesta. Näsinneulan pyörivä näköalaravintola tarjoaa komeiden näkymien lisäksi tasokasta lounasta ja illallista. Näsinneula sijaitsee Särkänniemen huvipuiston alueella. Jos Näsinneula ja sieltä aukeavat maisemat ovat sinulle jo tuttu juttu, kannattaa kokeilla jotain uutta, esimerkiksi ravintola Periscopesta Ratinaan avautuvia näköaloja tai hotelli Tornin Moro Sky Baria erityisesti auringonlaskun aikaan. Vierailun arvoinen kohde on myös klassikko Pyynikin näkötorni munkkeineen ja upeine maisemineen.

Ravintolat

Päivän Tampereella päättää parhaiten herkullinen illallinen upeissa puitteissa. Kaupungin laaturavintolat tarjoavat erinomaista ruokaa, viihtyisät ja vaikuttavat puitteet, uniikin ruokaelämyksen sekä mielenkiintoisen tarinan annosten takana. Poikkea esimerkiksi maistelemassa lähimakuja esimerkiksi Kajossa tai tutustu kaupungin uusiin ravintolatulokkaisiin. Bistro Eloisa, Nonni, Haarla ja Marco Boulangerie ovat löytäneet nopeasti tiensä herkkusuiden sydämiin.

Brunssi starttaa viikonloppuaamun loistavasti ja antaa energiaan tulevan päivän ohjelmaan. Keskustan alueella mainioita brunsseja löytyy esimerkiksi ravintola Daisysta, Muusasta, Puistosta ja Pella’s cafésta. Pispalan tunnelmallisella puutaloalueella taas sijaitsee kuuluisa Café Pispala, jonka brunssi on jo käsite.

Ostokset

Aamupäivä on loistava hetki suunnata ostoksille. Tampereelta löydät niin pieniä käsityö- ja designputiikkeja, kirpputoreja ja vintage-liikkeitä kuin kansainvälisiä ketjuliikkeitäkin. Paikalliseen tunnelmaan pääset sisään parhaiten Tallipihan suloisissa putiikeissa tai Kauppahallin tuoksuvassa vilskeessä.

Kiinnostaviin designliikkeisiin voit tutustua artikkelissamme ja DesignOnTampereen sivulta löytyvän kartan avulla. Vinkkejä vintage-liikkeisiin on koottu Vintage- ja second hand -liikkeet -artikkeliimme.

Saunat

Oli kesä tai talvi, sauna kuuluu olennaisena osana tamperelaiseen kulttuuriin. Tampereelle myönnetty maailman saunapääkaupunki –titteli kuvastaa hyvin monipuolista yleisten saunojen tarjontaa Tampereella sekä tamperelaisten intohimoa saunomista kohtaan. Saunaan pääsee tampereella jopa ihan keskustan tuntumassa Saunaravintola Kuumassa, joka tarjoaa saunakokemuksen lisäksi myös herkullista ruokaa. Perinteisempiin löylyihin pääsee esimerkiksi Rajaportin saunalla ja Rauhaniemen kansankylpylässä.

Panimot ja gastropubit

Viikonloppuloman Tampereella päättää vierailu Tampereen panimoissa ja gastropubeissa. Tampereelta ja sen lähialueilta löytyy useampi panimo, joissa järjestetään panimokierroksia tai oluiden maistelua. Tutustu esimerkiksi Pyynikin käsityöläispanimon toimintaan panimokierroksella. Jos kaipaat lasillisen lisäksi ruokaa, kannattaa suunnata yhteen tampereen monista gastropubeista, esimerkiksi Gastropub Tuulensuuhun tai Gastropub Sohoon.

Viikonloppu Tampereella kuluu kuin hujauksessa, sillä Tampere on alati kehittyvä, positiivisen fiiliksen kaupunki niin tapahtumien, ruokaelämysten ja aktiviteettien osalta. Tampereella on aina uutta nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille matkaajille ympäri vuoden!