Viikonloppu Tampereella - Visit Tampere

Viikonloppu Tampereella

03.01.2019

Tampere on mahtava kaupunki, johon on mukava tutustua ympäri vuoden. Tampere on keskeisen sijaintinsa ja hyvin liikenneyhteyksiensä takia helposti saavutettavissa niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin matkaajille. Lue lisää saapumisesta Tampereelle täältä!

Heti majapaikkaan kirjautumisen jälkeen kannattaa jättää ylimääräiset kantamukset matkasta ja suunnata kohti keskustaa ja Tampereen sydäntä. Tampere on suurehko kaupunki, jota on kuitenkin helppo tutkia jalkaisin, sillä sen ydinkeskusta rajoittuu melko pienelle alueelle. Väsymyksen iskiessä tai lasten kanssa matkaillessa on kuitenkin hyvä muistaa, että Tampereen joukkoliikenteen siniset bussit operoivat tiheään tahtiin kattavasti sekä Tampereella että lähialueilla.

Nähtävyydet

Viikonloppuvierailun aikana kannattaa Tampereella tutustua ainakin Tampereen maamerkkeihin ja nähtävyyksiin. Yksi näistä on Lars Sonckin suunnittelema Tampereen Tuomiokirkko. Kirkko on avoinna matkailijoille joka päivä pois lukien yksityistilaisuudet, joiden aikana vierailua rajoitetaan. Myös Tammerkoski on merkittävä nähtävyys, onhan se näytellyt tärkeää roolia kaupungin sekä teollisuuden kehityksessä. Tammerkoskea voi ihailla esimerkiksi Koskipuiston alueella, joka on etenkin kesäisin myös paikallisten suosiossa.

Tampereen ikoninen nähtävyys sekä selkeä maamerkki on Näsinneulan näkötorni. Näsinneulassa voit ihailla näköaloja 120 metristä tai nauttia lounasta tai upean illallisen ravintola Näsinneulan pyörivässä näköalaravintolassa. Näsinneula sijaitsee Särkänniemen huvipuiston alueella ja sinne on helppo poiketa myös lasten kanssa ihailemaan maisemia sekä ruokailemaan hauskanpidon ohessa. Jos Näsinneula ja sieltä aukeavat maisemat ovat sinulle jo tuttu juttu, kannattaa kokeilla jotain uutta, esimerkiksi ravintola Periscope näköalaterassia tai hotelli Tornin Moro Skybaria. Vierailun arvoinen kohde on myös Pyynikin näkötorni munkkeineen ja vehreine maisemineen.

Tapahtumat

Illan tullen on mukava suunnata kohti keskustaa ja tapahtumien huumaa. Päivän tapahtumatarjonta kannattaa tarkastaa tapahtumakalenteristamme, johon olemme keränneet Tampereen tapahtumia suurista festivaaleista aina pienempiin tapahtumiin ja esiintymisiin asti. Musiikin ystävälle suosittelemme Tampere Filharmonian konserttia tai tutustumista Tampere-talon ja Tullikamarin laajaan ohjelmatarjontaan. Taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneelle taas suosittelemme taidegallerioiden ja museoiden näyttelyjä sekä monipuolista teatteritarjontaa. Urheilun ystävälle Tampere tarjoaa nähtävää lentopallon, salibandyn, futsalin, jalkapallon, jääkiekon ja monien muiden lajien puitteissa niin harrastaja- kuin ammattiurheilutasolla. Myös lapset saavat nauttia kulttuurista ja tapahtumista Tampereella. Lasten tapahtumiin voit myös tutustua tapahtumakalenterin puolella, hakugategorialla ‘lapsille’.

Ravintolat ja kahvilat

Päivän Tampereella päättää parhaiten herkullinen illallinen upeissa puitteissa. Etenkin ruokamatkailijan kannattaa etsiä ravintoloita, joiden ovesta tai ikkunasta löytyy Hungry for Tampere -tarra. Tästä merkistä tiedät, että olet löytänyt jotain ainutlaatuista! Hungry for Tampere -kampanjaan kuuluvat ravintolat tarjoavat erinomaista ruokaa, viihtyisät ja vaikuttavat puitteet, uniikin ruokaelämyksen sekä mielenkiintoisen tarinan annosten takana. Kaikki Hungry for Tampere -ravintolat ovat persoonallisia ja poikkeavat ruokamaailman valtavirrasta. Tampereelta löytyy myös useita lapsiystävällisiä ravintoloita, joista voit lukea lisää blogikirjoitusten muodossa täältä.

Seuraava aamu valkenee Tampereella herkkuja notkuvan brunssipöydän ääressä. Tampereella on useita loistavia brunssipaikkoja, joista erityisen suosittuja paikallisten keskuudessa ovat Pella’s café ja Café Pispala. Sään suosiessa voi aamiaisen nauttia ulkona kahviloiden ja ravintoloiden terasseilla tai vaikkapa puistossa piknik-tyyliin. Lasten kanssa piknik-aamupalaa voi nauttia leikkimisen ohessa esimerkiksi Pikku Kakkosen leikkipuiston tuntumassa.

Ostokset

Aamupäivä on myös loistava hetki ostoksille. Tampereelta löydät niin pieniä käsityö- ja designputiikkeja, kirpputoreja ja vintage-liikkeitä kuin kansainvälisiä ketjuliikkeitäkin. Paikalliseen tamperelaistunnelmaan pääset sisään parhaiten Tallipihan suloisissa putiikeissa tai Kauppahallin tuoksuvassa vilskeessä. Kesäisin myös torit, joita järjestetään esimerkiksi Tammelan torilla ja Laukontorilla, ovat paikallisten suosiossa.

Saunat

Oli kesä tai talvi sauna kuuluu olennaisena osana Tamperelaiseen kulttuuriin. Tampereelle myönnetty maailman saunapääkaupunki– titteli kuvastaa hyvin monipuolista yleisten saunojen tarjontaa Tampereella sekä tamperelaisten intohimoa saunomista kohtaan. Saunaan pääsee tampereella jopa ihan keskustan tuntumassa sauna-ravintola Kuumassa tai Tullin saunassa, jotka molemmat tarjoavat saunakokemuksen lisäksi myös herkullista ruokaa. Perinteisempiin saunoihin pääsee Tampereella esimerkiksi Rajaportin saunalla ja Rauhaniemen kansankylpylässä. Tampereella on saunomisen lisäksi myös monia muita aktiviteetteja, joista kannattaa lukea lisää aktiviteettien viikko-ohjelmasta.

Panimot ja gastropubit

Viikonloppuloman Tampereella päättää vierailu Tampereen panimoissa ja gastropubeissa. Tampereelta ja sen lähialueilta löytyy useampi panimo, joissa järjestetään panimokierroksia tai oluiden maistelua. Tutustu esimerkiksi Pyynikin käsityöläispanimon toimintaan panimokierroksella tai maistele vaikkapa naisten pyörittämän Brewcats -panimon oluita ohjatussa tastingissä. Jos kaipaat lasillisen lisäksi ruokaa, kannattaa suunnata yhteen tampereen monista gastropubeista, esimerkiksi Gastropub Tuulensuuhun, Gastropub Nordiciin tai Gastropub Sohoon.

 

Kaksi päivää Tampereella kuluu kuin hujauksessa, sillä Tampere on alati kehittyvä, positiivisen fiiliksen kaupunki niin tapahtumien, ruokaelämysten ja aktiviteettien osalta. Tampereella on aina uutta nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille matkaajille ympäri vuoden!

Visit Tampere Tuomiokirkko Cathedral Laura Vanzo

Tampereen tuomiokirkko

Juhannuskylänkatu 3, 33100 Tampere
Lue lisää
Koskipuisto (6)

Koskipuisto

Koskipuisto, Koskikatu, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Ravintola Näsinneula Restaurant Dinner Laura Vanzo 26

Ravintola Näsinneula

Laiturikatu 1 33230 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Girl Looking At Näsinneula Tower Laura Vanzo

Näsinneulan näkötorni

Näsinneula, Laiturikatu, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Periscope Bar Restaurant Ratina Laura Vanzo 19

Ravintola Periscope

Vuolteenkatu 1, Tampere
Lue lisää
visittampere evening view from sokos hotel torni aki rask

Solo Sokos Hotel Torni Tampere

Ratapihankatu 43, 33100 Tampere
Lue lisää
Visittampere Photographing Pyynikki Tower

Pyynikin näkötorni ja kahvila

Näkötornintie 67, 33230 Tampere
Lue lisää
Visittampere Pella's Cafe

Pella’s cafe

Hämeenkatu 14, 33100 Tampere
Lue lisää
Visittampere Cafe Pispala Laura Vanzo

Café Pispala

Pispankatu 30, 33240 Tampere
Lue lisää
Tallipihan Suklaapuoti Christmas Laura Vanzo 9

Tallipiha

Kuninkaankatu 4b, 33210 Tampere
Lue lisää
Kauppahalli Laura Vanzo 17

Tampereen Kauppahalli

Hämeenkatu 19, Tampere
Lue lisää

Lisää luettavaa

Keskustan hotellit
Hotellit

Keskustan hotellit

Vaikka Tampereella tekemistä riittäisi vuorokauden ympäri, jaksaa paremmin, kun välillä huilaa!
Lue lisää
Legendaariset ravintolat
Ravintolat

Legendaariset ravintolat

Etsitkö jotain taatusti tamperelaista? Aloita tästä listasta!
Lue lisää
Päivä Tampereella
Matkailijat

Päivä Tampereella

Jo yhden päivän vierailullakin Tampereesta ehtii saada irti vaikka mitä!
Lue lisää