Siirry sisältöön
Kartta

Homeweaves on tanssiteatteriteos, jossa kupariketjut kilisevät, rituaalit yltyvät tanssiksi ja tekoäly luo tulevaisuutta.

Rajaniemi Collectiven futuristinen uuden sukupolven tanssiteatteriteos Homeweaves – Rituals of the Future kyseenalaistaa nykyajan ihmisen toimintamalleja kommunikoinnissa, rutiineissa, aistimisessa ja olemisen tavoissa.

Tanssiteatteriteoksessa liikutaan aikakaudelta toiselle kuljettaen katsoja kuuman aavikon läpi mielen ruostuneisiin olohuoneisiin. Olennot vapauttavat kehot ja objektit ääriviivoistaan kapinallisiksi tapahtumiksi. Teos on inspiroitunut objektityöskentelyn kautta kupariketjuista ja puhallettavista tuoleista sekä kehon ja äänen manipulaatiosta, muodonmuutoksesta, nykytanssista, improvisaatiosta ja mimiikasta.

Homeweaves havoinnoi tekoälyn mahdollisuuksia taiteen tekemisessä. Teoksen tekstimateriaali on luotu Chat GPT:n kanssa käytyjen keskusteluiden pohjalta. Teos ottaa kantaan vallalla oleviin keskusteluihin tekoälystä, tulevaisuuden kuvasta sekä taiteen merkityksellisyydestä.