Siirry sisältöön
Kartta

Toimituksellinen sisältö

Valikoimme tarkkaan, mistä kirjoitamme alla olevan toimituksellisen linjamme mukaisesti.

Tampere

Suomen suosituin asuin-, matkailu- ja opiskelukaupunki Tampere on elämäntapa, joka vie mukanaan. Tampereen salaisuus on omintakeinen tavallisuus. Hyvä arki syntyy siitä, että Tampere on toimiva kokonaisuus kompaktissa koossa. Kysyttäessä suomalaisilta, mihin he maassamme muuttaisivat, yli kolmasosa heistä vastaa ”Tampereelle”. Tampere on tutkitusti myös Suomen suosituin matkailukaupunki. Sivustollamme pääset tutustumaan Tampereen ja seudun matkailulliseen tarjontaan.

Sivuston kategoriat

Visittampere.fi-verkkosivustolla on neljä pääteemaa: Kaupunki & kulttuuri, Syö & juo, Luonto ja Lapsille. Lisäksi esittelemme sivustolla Tampereen ja seudun majoitusvaihtoehdot. Sivustolla on myös erillinen osio matkailu-, tapahtuma- ja kongressialan ammattilaisille. Sivuston ydinsisältö koostuu suosituksista ja tapahtumien, kohteiden ja paikkojen esittelystä. Haluamme inspiroida niin matkailijoita kuin paikallisiakin löytämään Tampereen ja seudun helmet ja erikoisimmatkin kohteet.

1. Kaupunki & kulttuuri

Tampere on Suomen suosituin matkailukaupunki, jonne houkuttelevat paitsi lukuisat tapahtumat, kiehtovat kulttuurielämykset, tunnelmallinen kaupunkimiljöö kuin myös aurinkoinen ja vilpitön ilmapiiri.  Tampereella on Suomessa eniten konsertteja suhteessa asukasmäärään. Tapahtumakävijöitä on vuosittain jopa 4 miljoonaa. Kaupunki & kulttuuri -kategoriassa esitellään Tampereen ja seudun nähtävyyksiä, designia ja ostosmahdollisuuksia, museoita, teattereita ja kerrotaan Tampereen tapahtumatarjonnasta sekä yleisesti Tampereesta.

2. Syö & juo

Tampereella on yksi Suomen mielenkiintoisimmista ja monipuolisimmista ruokakulttuureista. Kaupunki tarjoilee fine diningia, kahviloita, leipomoita, pubeja, panimoravintoloita, katuruokaa, uusia ravintoloita ja ruokatapahtumia.

3. Luonto

Tampereen seudulla on yli 2000 järveä, kaksi kansallispuistoa, tuhansia mökkejä, Suomen eniten yleisiä saunoja ja metsät täynnä marjoja ja sieniä vain lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta. Luonto-kategoriassa vinkkaamme tapoja viettää aikaa retkeillen ja patikoiden, nauttien järviluonnosta, saunoen tai ihastellen Tampereen kaupunkiluontoa.

4. Lapsille

Tampere on liian kiva paikka lapsiperheille. Täällä sijaitsevat mm. Suomen monipuolisin elämyspuisto, Särkänniemi ja maailman ainoa Muumimuseo, jossa voit ihailla ympäri vuoden nähdä Tove Janssonin alkuperäisiä Muumi-piirroksia. Kylpylät, kotieläinpihat, lastentapahtumat ja -museot tarjoavat tekemistä ja nähtävää vuoden ympäri.

5. Majoitus

Tampereella voi majoittua makunsa mukaan Suomen korkeimmasta hotellista luonnon rauhassa mökkeilyyn. Esittelemme yöpymisvaihtoehtoja hotelleista ja hostelleista mökkeihin ja leirintäalueisiin.

6. Ammattilaiset-osio

Sivustollamme on erillinen osio matkailu-, tapahtuma- ja kongressialan ammattilaisille. Kerromme siellä Visit Tampere Oy:n ja alueen muiden toimijoiden palveluista em. toimijoille.

Vähemmän on enemmän

Tampereen seudulla on uskomattoman paljon tarjottavaa matkailijalle. Esittelemme sivustollamme Tampereen ja seudun kiinnostavimpia ja ainutlaatuisimpia kohteita – sellaista tarjontaa, joka on vain Tampereelle ominaista. Toimituksellinen sisältömme perustuu asiantuntijoidemme henkilökohtaisiin vierailuihin kohteissa ja siihen, että seuraamme ahkerasti arvioita muista medioista. Saamme myös palautetta ja ideoita matkailijoilta. Suosittelemme vain sellaisia kohteita ja tapahtumia, jotka ovat aidosti ainutlaatuisia, paikallisia ja mielestämme kiinnostavia matkailullisesti.

Maantieteellisesti

Keskitymme sivustollamme pääasiallisesti Tampereen tapahtumiin, kulttuuriin ja mielenkiintoisiin kohteisiin. Esittelemme kuitenkin myös kohteita ja tapahtumia kauempaa Pirkanmaalta, mikäli ne ovat ainutlaatuisia ja kiinnostavia matkailijan näkökulmasta.

Saavutettavuus

Esittelemme visittampere.fi-sivustolla ainoastaan sellaisia nähtävyyksiä ja tapahtumia, jotka ovat helposti saavutettavissa. Niinpä tapahtumien ja kohteiden tulee olla avoimia kelle tahansa. Emme esittele vieraskielisillä sivuillamme teatteriesityksiä, konsertteja, opastettuja kierroksia tms. jotka toteutetaan ainoastaan suomeksi.

Temaattinen sisältö

Sivuston lisäksi Visit Tampere Oy tuottaa esitteitä ja karttoja,  joiden avulla voi tutustua Tampereeseen ja kokea kaupunki ennen vierailua ja täällä oleskellessa. Jaamme tietoa Suomen vetovoimaisimmasta seudustamme myös sosiaalisen median kanavissamme.

Kerromme sivustollamme ensisijaisesti suurtapahtumista, mutta välitämme tietoa pienistäkin tapahtumista, mikäli ne ovat pääteemojemme mukaisia ja yleisölle avoimia. Pyrimme pitämään sivustollamme olevat tiedot mahdollisimman ajantasaisina, mutta emme ota vastuuta muutoksista esim. aukioloajoissa, pääsymaksuissa jne. Suosittelemme tarkistamaan tiedot ja viimeisimmät päivitykset tarkistetaan kohteiden ja tapahtumien omilta verkkosivuilta tai sosiaalisen median kanavista.

Tapahtumakalenteri

Visittampere.fi –sivuston tapahtumakalenteri esittelee Tampereen ja seudun tapahtumia. Kalenterin painopisteenä ovat isot ja pienet, matkailullisesti kiinnostavat yleisötapahtumat. Tapahtumasisällöt vaihtelevat urheilusta musiikkiin ja lapsiperhetapahtumista stand-up-esityksiin.

Tapahtuman voi ilmoittaa Tampereen kaupunkin tapahtumakalenteriin, osoitteeseen tapahtumat.tampere.fi, josta se siirtyy syötteenä Visit Tampereelle. Nostamme syötteestä matkailullisesti kiinnostavat tapahtumat kalenteriin ja käännämme sivuston kieliversioihin. Tapahtumaan on tärkeätä lisätä lyhyen kuvauksen lisäksi kuva, tapahtuman kotisivu- ja lipunmyyntilinkit, sekä käyntiosoitetiedot, jotta se nousee visittampere-sivustolla kartalle.

Kaupunkilaisille suunnattuja harrastus- ja yhdistystoimintamahdollisuuksia emme nosta tapahtumakalenteriimme.

Emme julkaise mm:

 • Yhdistysten tiedotusluentoja tai jäsentapaamisia
 • Palvelutalojen seniorikerhoja, päivätansseja tai muita kokoontumisia
 • Hengellisiä kokoontumisia tai jumalanpalveluksia
 • Liikuntatunteja, harrastusryhmiä esittelytilaisuuksia tai avoimien ovien päiviä
 • Juniori- tai divariliigaotteluita
 • Poliittisia tilaisuuksia

Julkaisemme mm:

 • Urheilun SM-liigaottelut ja muut isot liikuntatapahtumat
 • Yleisölle avoimet tanssitapahtumat
 • Kirkkokonsertit
 • Festivaalit ja konsertit, myös klubikeikat mahdollisimman kattavasti
 • Puistokonsertit ja muut ilmaistapahtumat
 • Lapsiperheille suunnatut yleisötapahtumat
 • Teatteriesitykset (vain suomenkieliseen kalenteriimme)

Ne tapahtumat, joihin voi osallistua täysipainoisesti vieraskielisenä, käännämme vähintään englanniksi.

Ei-toimituksellinen sisältö

Mainokset

Sivustollamme ei toistaiseksi julkaista mainoksia.