Ritajärven luonnonsuojelualue - Visit Tampere

Ritajärven luonnonsuojelualue

Kooltaan 127 hehtaarin kokoinen Ritajärven luonnonsuojelualue sijaitsee Sastamalan keskellä, tarkemmin sanottuna Vammalan, Häijään ja Kiikoisten taajamien muodostaman kolmion ytimessä. Matkaa Vammalaan on 20 km ja Tampereelle 50 km. Luonnonympäristöltään Ritajärven alue on pienten erämaisten metsäjärvien ja niiden laskupurojen varsien yhtenäinen ja vaihteleva elinympäristökokonaisuus. Alueella on paljon monimuotoisia elinympäristöjä, joiden puuston rakenne on luonnontilaisen kaltaista, erirakenteista ja monimuotoista. Alue on erityisen tunnettu kivikkoisuudesta ja valtavista siirtolohkareistaan. Keskeisin osa luonnonsuojelualuetta ovat Valkeajärven, Ylisen Ritajärven ja Alisen Ritajärven sekä Heinijärven länsiosan ympäristöt. Alueen eteläosassa sijaitsee myös Ritarijärvi.

Ritajärven mökkiä ei voi vuokrata, vaan se on pelkästään kaupungin yksiköiden ja esim. koulujen käytettävissä. Mökin piha-alue, nuotiopaikka, laituri ja puucee ovat aina kaikkien ulkoilijoiden käytössä.

Ritajärven reiteistä ainakin Valkeajärvelle pääsee usein hyvin myös talvella. Suosituimmalla ja samalla lyhimmällä Valkeajärven reitillä pysyvät auki melko hyvin ulkoilijoiden myötä. Ajankohtaisia kuulumisia kannattaa käydä katsomassa Ritajärven omalta facebook– sivulta.

Ritajärven retkeilykartta

Ritajärventie 358, Sastamala, Finland

Lisää luettavaa

Nuotiopaikkoja Tampereella
Retkeily ja patikointi

Nuotiopaikkoja Tampereella

Etsitkö mukavaa paikkaa makkaranpaistoretkelle? Tässä muutamia vinkkejä.
Lue lisää
Patikoimaan Tampereen seudulle
Retkeily ja patikointi

Patikoimaan Tampereen seudulle

Tampereen seudulla löytyy reittejä parin tunnin tai parin päivän ulkoiluun.
Lue lisää
Ulkoilua keskustan kupeessa
Kaupunkiluonto

Ulkoilua keskustan kupeessa

Tampereella metsän rauhaa ja järvien raikkautta löytyy muutaman minuutin päässä keskustasta.
Lue lisää