Siirry sisältöön
Kartta

Hervanta Open Air palaa kesäkuussa 2024

“Kaupunki kaupungissa” juhlii kahtena päivänä Kuusikkopuiston kentällä Hervannassa.

Tapahtumassa nähdään kahden päivän aikana yhteensä yhdeksän laadukasta esiintyjää, joiden tyylit vaihtelevat rockista poppiin ja räpistä tanssibiittiin.

Hervanta Open Air tarjoaa maukkaan paketin suomirockia. Mikko Alatalon ja Pena Penninkilammen Coitus Int 50 Revival juhli koko menneen syksyn lavoilla ja uudella levyllä, kesäkuussa 2024 Heinolassa jyrää soi Tampereen Hervannassa. Kolmas Nainen oli puolestaan jo ensimmäisen Hervanta Open Airin esiintyjälistalla. Silloin keikka peruuntui, mutta nyt hervantalaisille tarjotaan uusi mahdollisuus kokea Tästä asti aikaa.

Joku saattaa luulla, että Klamydia ja Maustetytöt ovat kaukana toisistaan, mutta tarkemmin ajatellen molemmat yhtyeet onnistuvat tiivistämään suomalaisuuden ytimen. Tavat eroavat, mutta lopputulos on sama: yleisö viihtyy ja palvoo.

Rytmimusiikki ei ole Hervanta Open Airissa yksioikoista jumputusta. Lielahden lahja Petri Nygård saa Hervannassa aina kuninkaan vastaanoton, Movetron aktivoi varmasti myös hieman iäkkäämmän tanssijalan, Mansesteri tuntee Tammerkosken ympärille levittäytyneen Pohjoismaiden suurimman sisämaakaupungin kuin omat taskunsa ja Tampereella kasvanut Pihlaja tuo Hervantaan modernin R&B:n imua.

Hervanta Open Air järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2022. Silloin festivaalista nautti 4000 kävijää. Vuonna 2024 tapahtuma lähtee tekemään uutta kävijäennätystä.