Siirry sisältöön
Kartta

Synnytystalkoot on esitys, joka vetää hanskat käteen, nostaa lisääntymiseen liittyvät kysymykset pöydälle ja alkaa vaivata. Näissä talkoissa yhteiskunnalliset odotukset ja henkilökohtaiset valinnat törmäilevät toisiinsa synnyttäen absurdia huumoria tihkuvan kabareen.

Teatteri Telakan kevään 2024 kantaesityksessä nähdään monipuolinen kattaus varieteeviihdettä: musiikkia, nykysirkusta, teatteria, nykytanssia, dragiä, klovneriaa ja lavarunoutta. Esityksen aikana pullat on uunissa, toisenlaisten isien kerho kokontuu ja keskenmenon tuska kaikuu kaihoisassa kabareesävelmässä. Miltä näyttää mikromuoviin hukkuvan siittiön nykytanssi? Entä vauvan ensimmäinen dragshow?

Syntyvyyteen ja maailman tilaan liittyvät kysymykset koskettavat meitä kaikkia. Siispä haluamme kutsua sinut kanssamme talkoisiin ihmettelemään nykylisääntymisen kysymyksiä. Olet sitten lapsellinen tai lapseton, ehkäisystä luopumista harkitseva, maailmantuskan kanssa painiva tai valittuun perheeseen adoptoitu, sinä olet tervetullut näihin talkoisiin. Lopuksi sytytetään varpajaissikarit ja nautitaan talkooporukalla tuoretta pullaa.

Ohjaus ja koreografia Meri-Maija Näykki
Dramaturgi Iira Halttunen
Esiintyjät Kerttu Opus, Petra Poutanen, Piki Rantanen, Tanjalotta Räikkä
Musiikki ja äänisuunnittelu Petra Poutanen
Puvustus Ella Kauppinen / Hengari
Lavastus ja valosuunnittelu Perttu Sinervo
Lavastuksen osana nähdään Elena Nestrovan Via Dolorosa, C’est la vie, Bon voyage -teos.
Valokuvat ja videot Petteri Aartolahti