Siirry sisältöön

Suomen teatteripääkaupunki Tampere on tunnettu ja ylpeä kattavasta teatteritarjonnastaan! Täällä teatterista pääset nauttimaan ympäri vuoden ja tarjolla on kaikkea klassikkonäytelmistä ja suurmusikaaleista komedianäytelmiin. Tähän artikkeliin olemme koonneet kevätkauden 2022 teatterien tarjontaa, josta voit valita suosikkisi ja lähteä nauttimaan kulttuurista!  

Tutustuthan teattereiden turvallisuuskäytäntöihin teattereiden omilta sivuilta. 

 

Tampereen Teatteri

Tampereen Teatterissa esitetään mm. Väinö Linnasta kertovaa Kansalliskirjailijaa ja klassikkotarina Kotiopettajattaren romaania. Ohjelmistoon ovat tauon jälkeen palanneet Niskavuoren Heta ja Häpeä – Nolo komedia.

Koko ohjelmistoon voit tutustua Tampereen Teatterin omilla sivuilla.

 

Tampereen Työväen Teatteri

TTT:n päänäyttämöllä ensi-iltansa ja koko Suomen kantaesityksensä saa musikaali Come from Away, josta nähdään ennakkonäytöksiä keväällä. Varsinainen ensi-ilta on syyskuussa. Myös klassikkoelokuvaan perustuva Berliinin taivaan alla ja uusi kotimainen aikalaisdraama Vanhempainilta saavat keväällä runsaasti ennakkonäytäntöjä.

Ohjelmistossa jatkavat yleisön rakastamat Kinky Boots ja Matilda. Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä -ja Punk -esitykset ovat Eino Salmelaisen näyttämöllä. 

Tutustu Tampereen Työväen Teatterin koko ohjelmistoon sen omilla sivuilla. Muista kurkata myös TTT-Klubin ohjelmisto!

 

Tampereen Komediateatteri

Komediateatterin juhlavuoden näytelmä Levätkää rauhassa, komisario Palmu jatkaa ohjelmistossa kevätkaudella. Mummun saappaassa soi fox on palannut esityskalenteriin. Aladdin ja taikalamppu sopii perheen pienimmille.  Päämäärä tuntematon saa uusia esityskertoja loppukeväällä. Jukka Puotila, Mikko Vaismaa, Pete Poskiparta ja Ilmari Saarelainen esityksineen kuuluvat edelleen Komediateatterin viihdyttäjäkaartiin.

Katso koko Komediateatterin ohjelmisto täältä.

 

Tanssiteatteri MD

Hamlet private tarjoaa salaperäisen ja henkilökohtaisen kokemuksen. Esitys esitetään yhdelle katsojalle kerrallaan. Tv:stä tuttu Ystäväni Pikku Pörriäinen muuntautuu Hällä-näyttämöllä tanssin väriloisteeksi. 

Tutustu teatterin koko ohjelmistoon sen sivuilla.

 

Ahaa Teatteri

TIVOLI – pieni näytelmä suurista tunteista sopii katsojille, jotka ovat vähintään 4-vuotiaita. 

Ahaa Teatterin esitykset löytyvät täältä.

 

Teatteri Siperia

Mieslive saa ensi-iltansa Tampere-talossa. Komediallinen esitys kertoo nykymiehen kompuroinnista armottomassa maailmassa. Salaisuuksien ilta jatkaa Frenckel-näyttämöllä yhteistyössä Tampereen teatterin kanssa loppukeväällä.

Lue lisää tamperelaisesta ammattiteatterista, jolla ei ole seiniä, täältä.

 

Teatteri Telakka

Telakan ohjelmistossa jatkaa samoin Juha Hurmeen Hullu ja uutuutena ohjelmistossa on keväällä Legioonateatterin kanssa yhteistyössä toteutettava KansSalaisTalo. Lisäksi esitystaiteellinen parturi-kampaamo Salon Teija Ores kutsuu asiakkaansa luomaan uutta yhteisöä samalla kun hiukset leikataan. Voit tasata otsatukan ja ehkä tilitkin, mutta jos haluaisit vain pestä kätesi, se ei välttämättä onnistu.

Katso teatteri Telakan esityskalenteri täältä.

 

Hyvä tietää!

Tampereella on myös monia pienempiä teatteriproduktioita, improvisaatioteatteria ja muuta – kannattaa siis katsastaa myös tapahtumakalenterista teatterivinkit!

Suunnitteletko teatterimatkaa Tampereelle? Tutustu majoitusvaihtoehtoihin tästä linkistä!

Ravintolasuosituksia olemme koonneet tälle sivulle.