Siirry sisältöön
Kartta

Tie Tampereelle kulki aikoinaan Roineen ja Längelmäveden välisellä korkealla kannaksella, joka sai nimensä Venäjän keisari Aleksanteri I vierailtua harjulla vuonna 1819. Jo tätä aiemmin 1700-luvun lopulla komeita maisemia oli ihaillut Ruotsin kuningas Kustaa III matkallaan Tampereelle.

Mobiliasta Keisarinharjulle
Nykyään autoille on uusi tie ja harjulla nautitaan kauniista luonnosta patikoiden, maastopyöräillen ja ratsastaen. Reitti harjun laelle alkaa Mobilian Autokylän pihapiiristä jyrkällä nousulla. Reitti on osittain vaikeakulkuinen jyrkkyytensä ja kivikkoisuutensa vuoksi. Retkeilyn jälkeen on mukava kahvitella Mobilian kahvilassa tai terassilla hienossa järvimaisemassa.

Keisarinharjun eteläisellä puolella oleva Tiihala on Kangasalan vanhinta pysyvää asuinaluetta. Pohjoisen puolella sijaitseva Sarsa on Pirkanmaan merkittävin esihistoriallinen asuinpaikka, jossa on tehty löytöjä niin kivi-, pronssi- kuin rautakaudeltakin.

Info
Reitti: 1-2 km Mobiliasta
Lähtö reitille ja pysäköinti: Mobilian Autokylä, Kustaa Kolmannen tie 75
Vaativuus: Osa reitistä on jyrkkää nousua ja kivikkoista.
Muuta kohteessa: Mobilian Autokylä, automuseo, kahvila-ravintola Wanhat Autot, leikkipuisto, uimaranta, ja vierasvenesatama

Katso lisää