Siirry sisältöön
Kartta

Laskeutumiskorkeus Pyynikin näkötornista on 26 metriä, mutta tornin sijainti paljon ympäristöään korkeamman harjun päällä päällä lisää korkeudentuntua ja jännitystä.

Laskeutumiset ovat kesäaikataulun mukaan sunnuntaisin.

Köysilaskeutuminen toimii nonstop-periaatteella; ohjaaja ottaa ohjaukseen sillä hetkellä jonossa olevat asiakkaat ja puettaa varusteet sekä antaa alkuohjeistuksen ryhmälle.

Jos tullessasi tornille ohjaajaa ei näy alhaalla, vaan laskeutujia tulee köysillä alaspäin, odota vuoroasi alhaalla; ohjaaja ilmestyy paikalle (yleensä myös köyttä pitkin) saatuaan edelliset laskeutujat alas.

Maksu hoidetaan alhaalla tornin juurella ohjaajalle ennen toiminnan alkua.

Laskeutumaan voi tulla jokainen, joka pystyy kiipeämään helppoja portaita tornin kaiteelle, ja nojaamaan köyden varassa jalat suorina seinän puolelle; laskeutuminen ei ole voimalaji, enemmän kyse on uskaltamisesta.

Omaa vauhtiaan pystyy säätämään kohtuullisella puristuksella laskeutumisköydestä, mutta mitään vaaraa ei vauhdin liiasta kiihtymisestä tai putoamisesta ole, sillä ohjaaja varmistaa toimintaa toisella köydellä.

Nuorimmat laskeutujat ovat olleet viisivuotiaita, vanhimmat 75; myös erityisryhmiä on tornilla käynyt laskeutumista kokeilemassa. Jos ryhmässäsi on liikunnallisesti tai muuten rajoitteisia henkilöitä, voimme selvittää osallistumismahdollisuudet etukäteen.

Alle 18-vuotiaalla on oltava huoltaja tai tämän kirjallinen lupa mukana.

Katso lisää