Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tahmelan Huvila

Tampereen kaupunki on vuokrannut Tahmelan Huvilan (ent. Tahmelan monitoimitalo/A-Kilta) kolmeksi vuodeksi Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistykselle Tahmelan Huvilan yhteisö- ja kulttuuritalopilotiksi.

Huvilalla järjestetään erilaisia tapahtumia, joita kutsumme tamperelaiset yhdistykset, yritykset kuin vapaaehtoisetkin ideoimaan ja järjestämään. Pääperiaatteena ovat kaikille avoimet tilaisuudet, lapsiystävällisyys, päihteettömyys sekä soveltuvuus vanhan huvilan henkeen. Tilamme ovat tapauskohtaisesti neuvoteltavissa myös pienimuotoisiin yksityistilaisuuksiin.

Huvilan gallerian näyttelytoiminta koostuu kahdesta samanaikaisesti pyörivästä näyttelystä. Pysyväisnäyttelynä on arkistokuvista koottu Rantahuvilat Pyynikiltä Tahmelaan- valokuvanäyttely, jossa myös Tahmelan Huvilan omaa yli 120-vuotista historiaa esitellään entisine asukkaineen ja yhteisöineen.

Huvilassa sijaitsee Pispalan kirjaston sivutoimipiste. Yli 1000 teosta on niin paikan päällä luettavissa kuin mukaan lainattavissa.

Tahmelan Huvilan kirjasto- ja galleriakahvilasta saa pientä suolaista ja makeaa kahvin/teen kera. Kahvion keittiö on varattavissa myös pop up- kahvio- ja ravintolatoimintaan. Kahvion tuotto menee Huvilan ylläpitokuluihin.

Kerran viikossa Huvilalla järjestetään kansainvälinen ruokatapahtuma, jolloin pop up- kokit saapuvat tarjoamaan makuja maailmalta. Huvilassa järjestetään myös jokasunnuntainen taidebrunssi rauhallisen sunnuntain ystäville.

Huvilan saunaa lämmitetään tilaussaunana (kannatussauna).

Yhteisö- ja kulttuuritalo Tahmelan Huvila on auki ma-la 11-18 (kirjasto, näyttelyt, kahvila) sekä syyskaudella kerran kuussa su 12-17 (taidebrunssi).

Uramonkatu 9, Tampere, Suomi