Siirry sisältöön
Kartta

Finlaysonin alue sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa Tammerkosken kansallismaisemassa. Perinteikäs alue tunnetaan 1820-luvulla perustetusta Finlaysonin puuvillatehtaasta, jonka ympärille Tampere rakentui. Jos Finlaysonin vanhaa tehdasaluetta katsoo vain historiallisena monumenttina, ei näe sen olennaisinta olemusta – ainutlaatuista ja ulospäin säteilevää luovuuden ja yritteliäisyyden henkeä ja intoa, jotka elävät edelleen siellä toimivissa ihmisissä.

Kuten ennenkin, Finlaysonin alue on päivittäinen työpaikka tuhansille ihmisille, mutta myös viihtymisen, virkistymisen ja uusien kokemuksien lähde vapaa-aikaa viettäville kaupunkilaisille sekä kotimaisille ja kansainvälisille matkailijoille.

Finlaysonin alueella historia ja tulevaisuus kohtaavat kiehtovassa kaupunkiympäristössä. Elävä alue on täynnä kerroksellisuutta, kontrasteja ja yllätyksellisyyttä. Historiallinen ja tunnelmallinen miljöö tekevät alueesta ainutlaatuisen kokemisen paikan – tapahtumia, kulttuuria ja taidetta on tarjolla ympäri vuoden. Tervetuloa nauttimaan alueen elämyksistä!

Katso lisää