Siirry sisältöön
Kartta

Sara Hildénin taidemuseo on kansainväliseen modernismiin ja nykytaiteeseen keskittyvä museo. Vaihtuvien näyttelyiden tutkimuksellinen valmistelu, julkaisutoiminta ja erilaisia kävijäryhmiä huomioiva yleisötyö ovat museon keskeisiä painopisteitä. Näyttelykäynnin yhteydessä voi vierailla museorakennuksessa sijaitsevassa Café Sarassa.

Museo sijaitsee Näsijärven rannalla Tampereen Särkänniemessä. Museorakennuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Pekka Ilveskoski. Se avautui vuonna 1979 samaan aikaan rakennuksen ympärille levittäytyvän veistospuiston kanssa.

Tampereen kaupungin ylläpitämä museo on vuonna 1962 perustetun Sara Hildénin Säätiön kokoelman pysyvä koti. Säätiön kokoelmaan kuuluu yli 5 000 modernin- ja nykytaiteen teosta. Kokoelmassa on teoksia maailmankuuluilta taiteilijoilta, kuten Joan Mirólta, Francis Baconilta, Paul Kleelta ja Alberto Giacomettilta. Viimeisimmät teokset on hankittu muun muassa Kiki Smithilta ja Marcel Dzamalta. Suomalaista modernia ja nykytaidetta edustaa laaja valikoima teoksia maamme tunnetuimmilta taiteilijoilta.

Katso lisää