Siirry sisältöön

Vuonna 2003 perustettu Annikin Runofestivaali on yksi Suomen suurimmista & kansainvälisimmistä runoustapahtumista ja omaleimaisimmista kulttuurifestivaaleista. Sen ympärille on myös syntynyt kaupunkitapahtuma Annikki OFF. Runofestivaali tunnetaan lisäksi monista innovatiivisista runousprojekteistaan. Annikin Runofestivaali järjestetään talkoovoimin Annikin puukorttelin sisäpihalla Tampereella joka toinen vuosi.

Annikin Runofestivaalin tapahtumapaikka on Tampereen keskustassa sijaitseva 110-vuotias Annikin puutalokortteli. Puutalomiljöö luo ainutlaatuisen kodikkaat puitteet festivaalille.

Annikin Runofestivaali järjestetään 11.6.2022 klo 11.00-22.00 Annikin puutalokorttelin sisäpihalla Tampereella. Runofestivaaleilla nykyhetki käy vuoropuhelua menneisyyden kanssa, kun teemana on Jättiläisten hartioilla. Tapahtuma tutkii aiempien runoilija- ja taiteilijapolvien vaikutusta omaan aikaamme ja festivaalin esiintyjien luovaan työhön. Ohjelmistosta löytyy paitsi huikeita kotimaisia ja ulkomaisia runoesiintyjiä, myös proosataukoja, musiikkia, lastenohjelmaa, kuvataidetta ja yllätyksiä.

Ulkomaisiin esiintyjänimiin kuuluvat Flying Words Project (USA), Imogen Stirling (UK), Elías Knörr (IS) ja Ghayath Almadhoun (SYR). Runofestivaalin suomalaisesiintyjiin lukeutuvat muun muassa Marja-Leena Mikkola & Kielo Kärkkäinen, Pertti Seppälä, Ursus Factory, Heli Laaksonen & Harri Hertell, Johanna Venho, Antti Paalanen, Jukka Viikilä, Pelkkä Poutanen sekä Pelle & Romantiks.

Katso lisää