Siirry sisältöön
Kartta

Vuonna 2003 perustettu Annikin Runofestivaali on yksi Suomen suurimmista & kansainvälisimmistä runoustapahtumista ja omaleimaisimmista kulttuurifestivaaleista. Sen ympärille on myös syntynyt kolmipäiväinen kaupunkitapahtuma Annikki OFF. Annikin Runofestivaali järjestetään talkoovoimin joka toinen vuosi yli satavuotiaan Annikin puutalokorttelin sisäpihalla Tampereella.

8.6.2024 järjestettävän festivaalin teemana on ”Henkilökohtaista”. Luvassa on jälleen upea kattaus kotimaisia ja kansainvälisiä runoesiintyjiä, proosataukoja, musiikkia, lavarunokellari, lastenohjelmaa, kuvataidetta & yllätyksiä. Esiintyjät ovat Stephen James Smith (IE), Abdulla Pashew (Kurdistan / FI), Aulikki Oksanen & Kielo Kärkkäinen, Sirpa Kähkönen, Lyyti, Risto Ahti, Maija Kauhanen, Piki Rantanen, Iida Rauma, Rosanna Fellman, Hassan Maikal, Tommi Liimatta, Tuukka Terho & Heikki Nikula, Vilma Talvitie, Ritva Hokka ja Ranja Omena.

Annikin Runofestivaalin tapahtumapaikan puutalomiljöö luo ainutlaatuisen kodikkaat puitteet festivaalille. Runofestivaali tunnetaan lisäksi monista uutta luovista runousprojekteistaan. Festivaalin tuottama Runopuu-muraali on ilahduttanut tamperelaisia Tammelan kaupunginosassa jo yli kolmen vuoden ajan, ja viereiseen taloon toteutettu Kirsi Kunnakselle omistettu Villiomenapuu-muraali viime kesästä lähtien. Kysessä on maassamme ainutlaatuinen runoutta ja kuvataidetta yhdistelevä teoskokonaisuus.

Katso lisää