Siirry sisältöön
Kartta

Lokakuun 2021 alussa käynnistynyt viiden maakunnan yhteishanke on jatkoa vuodesta 2018 jatkuneelle läntisen Järvi-Suomen maakuntien yhteistyölle. Maakuntien luontaiset vahvuudet – ruuhkattomuus ja turvallisissa olosuhteissa tuotetut vastuulliset matkailupalvelut halutaan tuoda myös yksittäisten kansainvälisten asiakkaiden saataville helposti (digitaalisuus). Hankkeessa toteutettavin toimenpitein voidaan vastata koronatilanteen aiheuttaman matkailukysynnän muutoksen tarpeeseen kehittämällä pk-yritysten tuotetarjontaa, matkailutuotteiden ostettavuutta ja digitaalista osaamista.

Hankkeen päätavoitteena on luoda verkostossa mukana olevista maakunnista ns. Smart Destination – kohde mm. uudistamalla olemassa olevan verkoston toimintamalleja, parantamalla Lakeland Finland –alueen kilpailukykyä ja vahvistamalla ylimaakunnallista yhteistyötä. Lisäksi tavoitteena on edistää yhteistyöalueen myynnillisyyttä luomalla yhteinen myyntikanava Lakeland-alueen kansainväliset kriteerit täyttäville kärkituotteille ja matkailusisällöille.

Hankkeen tavoitteena on niin ikään parantaa merkittävästi matkailun digitalisaatioon liittyvää osaamista kaikilla toimijatasoilla ja löytää pk-yrityksille uusia liiketoimintamalleja. Hankkeen avulla saadaan kehitettyä Lakeland Finland -alueesta kiinnostuneen matkailijan digitaalista asiakaspolkua ja asiakaskokemusta Visit Finlandin verkkopalveluista (visitfinland.com, My Stay) uudelle yhtiselle alustalle siten, että se johtaa myyntiin.

Verkostossa mukana ovat Tampereen kaupunki/Visit Tampere Oy, Visit Häme, Lahden Seutu – Lahti Region Oy (Visit Lahti), Jyväskylän kaupunki/Visit Jyväskylä Region ja Visit Karelia. Hanketta rahoittaa Työ- ja elinkeinoministeriö.

Kysy lisätietoja:

Turo Leppänen

Projektipäällikkö

Toimin projektipäällikkönä Visit Tampereen toteuttamassa saunaelämysalan kehittämishankkeessa. Lisäksi vastaan Visit Finlandin DataHub-tietokannan kuratoinnista sekä tietojen hyödyntämisestä nettisivuillamme ja työskentelen myös Visit Tampereen digi- ja tietopalvelujen parissa.