Siirry sisältöön
Kartta

Ensi vuonna Tampereelle saapuu muun muassa kansainvälisen jääkiekon, internetin hallinnan sekä terveyteknologian ja lääketieteen huippuasiantuntijoita.

– Pandemia aika heijastuu vielä kongressiliiketoiminnassa. Selkeä osoitus tästä on muun muassa näiden ensi vuonna järjestettävien kansainvälisten huipputapahtumien varmistuminen hyvin lyhyellä aikajänteellä, kertoo asiakkuusvastaava Laila Walldén Visit Tampereesta.

Konferenssien tulovaikutus ja merkitys seudulle on suuri. Kongressivieras yöpyy kaupungissa keskimäärin viisi yötä ja kuluttaa noin 250 euroa päivässä. Vuodelle 2023 varmistuneiden uusien kongressien myötä Tampereen hotelliyöpymisten määrä kasvaa 5 500:lla ja tulovaikutus seudulle on yhteensä noin 1,5 miljoonaa euroa.

Vuonna 2023 Tampereella järjestettävien kongressien kokonaismäärä on vielä vahvistumatta. Ennen pandemia-aikaa ala oli ennätysvauhdissa. Tulovaikutukset ovat vuositasolla kaupungissa noin 11 miljoonaa euroa ja konferenssikävijöiden määrä yli 11 000.

Terveysalan huippukongressi järjestetään Tampere-talossa

Heinäkuussa tamperelainen terveysteknologia-alan yritys Modulight Oyj järjestää kaupungissa kansainvälisen fotodynaamisen yhdistyksen (The International Photodynamic Association,IPA) maailmankongressin. Tapahtumaan odotetaan noin 500 johtavaa fotodynaamisen terapian (photodynamictherapy, PDT) asiantuntijaa ja tutkijaa.

– Ehdotus Modulightin valinnasta tapahtuman järjestäjäksi tuli IPA:n hallitukselta, vaikka on epätavallista, että yritys järjestää tieteellistä kongressia, kertoo Modulightin toimitusjohtaja, Seppo Orsila.

Hybriditapahtuma internetin hallinnasta

European Dialogue on Internet Governance – EuroDig 2023 -konferenssi kokoontuu Tampereen yliopistolla 6.-8. kesäkuuta 2023. EuroDig 2023 -tapahtumassa keskustellaan muun muassa internetin saavutettavuudesta ja sen vaikutuksista mediaan. Hybriditapahtumana järjestettävään kongressiin odotetaan noin 400 osallistujaa. Kongressin paikallinen järjestäjä on Tampereen yliopisto.

– Foorumien johtoajatus on tuoda kaikki internetin hallintaan vaikuttavat tahot – yksityiseltä sektorilta, kansalaisyhteiskunnasta, teknisestä ja yliopistoyhteisöstä sekä valtiollisista rakenteista keskustelemaan ajankohtaista ongelmista yhdessä, eikä vain omissa siiloissaan, kuvaa tapahtumankumppanina toimivan Suomen Internet-yhdistys ry:n Yrjö Länsipuro.

Vahva jääkiekkokulttuuri tuo alan kansainväliset osaajat  Tampereelle

Eurooppalaisten jääkiekkoliigojen toimijat kokoontuvat Tampereen Sokos Hotel Torniin E.H.C. Hockey Business Forum 2023 -kongressiin 27.-29. syyskuuta. Tähän kuudennetta kertaa järjestettävään foorumiin odotetaan noin 200 osallistujaa ympäri Eurooppaa.

– Tampereen uusi Nokia Arena on mullistanut Tapparan ja Ilveksen olosuhteet ja nostanut merkittävästi jääkiekkotapahtumien seuraamista paikan päällä. EHC-kokouksen yhteydessä eurooppalaisilla seuroilla on samalla mahdollisuus kokea ainutlaatuinen paikallisottelu Tappara – Ilves, kertovat Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro ja Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo.

Lisätiedot:

Tampere Convention Bureau, Visit Tampere
Pia Helminen, 040 706 6448, pia.helminen@visittampere.fi
Laila Walldén, 040 6838789, laila.walldén@visittampere.fi