Siirry sisältöön
Kartta

Visit Tampereen saunahankkeessa etsitään ja kartoitetaan uusia liiketoiminta- ja kansainvälistymismahdollisuuksia saunaelämysalalle Pirkanmaalla. Mahdollisuuksia etsitään matkailusta hyvinvointialoihin, lähiruokaan ja ekologisesta rakentamisesta digitaalisiin ratkaisuihin. Tavoitteena on kehittää ja monipuolistaa saunaliiketoimintaa maailman saunapääkaupungissa.

– Saunahanke starttaa syksyllä ja aivan aluksi kartoitamme alueen saunatoimijoita ja heidän tarjontaansa. Hankkeen puitteissa tullaan järjestämään muun muassa työpajoja ja tarjoamaan konsultointia uusien saunatuotteiden kehittämiseen ja kansainvälistämiseen, kertoo hankkeen projektipäällikkö Turo Leppänen Visit Tampereesta.

Pirkanmaan liitto on myöntänyt syksyllä alkavalle Saunaelämysalan uudet liiketoiminta- ja kansainvälistymismahdollisuudet -hankkeelle Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -määrärahaa 72 993 euroa. Hanke kestää vuoden 2025 elokuun loppuun. Se liittyy Pirkanmaan maakuntaohjelmaan 2022–2025 sekä älykkään erikoistumisen strategiaan.

Lisätietoja

Turo Leppänen

Projektipäällikkö

Toimin projektipäällikkönä Visit Tampereen toteuttamassa saunaelämysalan kehittämishankkeessa. Lisäksi vastaan Visit Finlandin DataHub-tietokannan kuratoinnista sekä tietojen hyödyntämisestä nettisivuillamme ja työskentelen myös Visit Tampereen digi- ja tietopalvelujen parissa.