Siirry sisältöön

Visit Tampereen saunahankkeessa etsitään ja kartoitetaan uusia liiketoiminta- ja kansainvälistymismahdollisuuksia saunaelämysalalle Pirkanmaalla. Mahdollisuuksia etsitään matkailusta hyvinvointialoihin, lähiruokaan ja ekologisesta rakentamisesta digitaalisiin ratkaisuihin. Tavoitteena on kehittää ja monipuolistaa saunaliiketoimintaa maailman saunapääkaupungissa.

– Saunahanke starttaa syksyllä ja aivan aluksi kartoitamme alueen saunatoimijoita ja heidän tarjontaansa. Hankkeen puitteissa tullaan järjestämään muun muassa työpajoja ja tarjoamaan konsultointia uusien saunatuotteiden kehittämiseen ja kansainvälistämiseen, kertoo hankkeen projektipäällikkö Turo Leppänen Visit Tampereesta.

Pirkanmaan liitto on myöntänyt syksyllä alkavalle Saunaelämysalan uudet liiketoiminta- ja kansainvälistymismahdollisuudet -hankkeelle Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -määrärahaa 72 993 euroa. Hanke kestää vuoden 2025 elokuun loppuun. Se liittyy Pirkanmaan maakuntaohjelmaan 2022–2025 sekä älykkään erikoistumisen strategiaan.

Lisätietoja

Turo Leppänen

Projektipäällikkö

Vastaan Visit Finlandin DataHub-tietokannan kuratoinnista ja tietojen hyödyntämisestä nettisivuillamme. Tähän liittyen toimin myös Visit Tampereen edustajana Lakeland Finland -hankkeessa, jossa tavoitteena on mm. luoda yhteinen myyntikanava Lakeland-alueen kansainväliset kriteerit täyttäville kärkituotteille ja matkailusisällöille. Lisäksi työskentelen Visit Tampereen tietopalvelujen parissa.