Siirry sisältöön
Kartta

Kaupungin keittiöissä yhdistyvät rohkeat ideat, utelias rentous ja aito rakkaus hyvään ruokaan. Keittiömestarit ammentavat inspiraatiota paikallisista raaka-aineista, itsepoimituista villiyrteistä sekä järvien ja metsien antimista. Samassa pöydässä yhdistyvät oman mummon marjamehut ja kaukomatkojen makumuistot. Tamperelaisen keittiön ytimessä ovat huumori ja yhdessä tekemisen ilo. Se välittyy myös asiakkaalle, täällä saat huipputason ruokaa, mutta voit tulla nauttimaan sen rennosti sellaisena kuin olet, ilman turhaa jäykistelyä. Ja kyllä – mustamakkarasta Manse muistetaan edelleen. Nykyään täältä saa myös vegemörköä!

Valitsimme tälle listalle kahdeksan kiinnostavaa tamperelaista ravintolaa, jotka jokaisen tulisi käydä testaamassa. 

Ravintola Kajo 

Ravintola Kajo on Tampereen ensimmäinen ravintola Michelin-oppaassa. Oodi luonnolle -menukokonaisuus on kiinnostava löytöretki suomalaiseen ruokaan täysin poikkeuksellisella tavalla. Kajo hyödyntää sesongin kiinnostavimpia raaka-aineita, lähellä tuotettua ja läheltä poimittua. Lautasella voi olla vaikka ravintoloitsijan itse poimimia villiyrttejä! Raaka-aineita yhdistetään maailmalta inspiraatiota saatuihin makuihin, tehden niistä jotain täysin omanlaista. Kajon konseptissa keskiössä ovat vastuullisuus ja kestävyys – se inspiroi ravintolaa löytämään uusia tapoja valmistaa ruokaa ja tutkimaan loputtomia mahdollisuuksia keittiössään. Täällä pikkelöidään, fermentoidaan, kuivataan ja käytetään raaka-aineet täysin alusta loppuun.  

Testaa myös Kajon naapurissa sijaitseva sisarravintola Villit ja Viinit! Ravintolassa on jatkuvasti vaihtuva ruokalista muutamilla erinomaisilla annoksilla. Viinibaarin ja ravintolan iloinen yhdistelmä tarjoaa luonnosta ammentavia juomia, leikkisiä viinejä ja tuttuja makuja jännittävällä tavalla.  

Ravintola Apaja 

Ravintola Apajan ruoka ammentaa suomalaisen vuodenkierron rytmistä, ja erilaisia säilöntämenetelmiä hyödynnetään luovasti ja monipuolisesti. Kala on Apajassa erittäin arvostettu ja laajasti käytetty raaka-aine. Täällä nostetaan esiin myös aliarvostettuja (mutta herkullisia) makean veden kalalajeja. Apajassa kunnioitetaan vahvasti myös perinteistä metsästyskulttuuria. Ravintola käyttää annoksissaan sieniä, villiyrttejä ja marjoja, eli kaikkea, mitä kulloinkin on saatavilla. 

Pelkästään Ravintola Apajan sijainti on kokemus itsessään. Ravintola sijaitsee iäkkään rautatierakennuksen seinien suojassa, peritamperelaisten vanhojen kerrostalojen sisäpihan puiden katveessa. Tämä hyvin piilossa oleva ulkorakennus on palvellut monissa eri tehtävissä vuosien varrella, muun muassa talojen pyykkitupana, ja viimeisimpänä talonmiehen asuntona.  

Apajan sisarravintola, Viinibaari Airo, on rento makumatka hyvien viinien ja pienten naposteltavien äärelle. Maut noudattavat samaa henkeä kuin Apajan tarjonta – hyvää ja läheltä. 

Ravinteli Huber 

Huber on jo käsite lihan ystävien keskuudessa. Avokeittiö on ravintolan sydän, missä ravintolan dry age -kaapissa mureutuneet lihat paistetaan hiiligrillissä. Hiiligrilli antaa myös lisukkeille herkullisen säväyksen. Kasvislisukkeet ja kastikkeet täydentävät lihoja täydellisesti. Lihoja ja lisukkeita on kiva jakaa seurueen kesken ja tähän ravintolassa kannustetaankin. Herkullisen ruuan lisäksi rento ja hyvä meininki saavat vieraat palaamaan Huberiin aina uudelleen (ja uudelleen ja uudelleen). 

Ravintola Nonni 

Nonni on jo sanana itsessäänkin mielentila, joka kuvaa tämän ravintolan rentoa tunnelmaa. Konstailematon ja kokeilunhaluinen ravintola Nonni sijaitsee Tampereen Tammelassa. Nonni rakentuu uteliaisuuden, luovuuden ja sesongin raaka-aineiden ympärille. Tässä ravintolassa ei pönötetä, jokainen voi sovittaa kukkaroystävällisiä alkuruokia, väliruokia ja pääruokia oman maun ja nälän mukaan. Myös juomapuoleen on panostettu. Ravintolapäällikkö on mukana myös viinien maahantuonnissa, viinivalikoima koostuukin pääosin persoonallisista pientuottajien viineistä. 

Vinkki! Käy cocktaileilla Nonnin naapurissa. Pitkän päivän ilta on tuonut taidokkaan cocktail-tekemisen Tammelaan. 

Bistro Eloisa 

Ruokaa, juomaa ja diskotunnelmaa. Tässä lauseessa kiteytyy oikeastaan koko Bistro Eloisan ravintolafilosofia. Viinivetoisen Eloisan menu koostuu rennon kunnianhimoisesta bistroruuista, jotka elävät sesonkien ja raaka-aineiden mukaan. Leikkisiä, vaihtuvia annoksia voi miksailla ihan kulloisenkin käyntikerran fiiliksen mukaan. Eloisa on tunnettu myös hyvistä viineistään, monipuolisesta valikoimasta löytyy vaihtoehtoja ihan jokaisen makuun. Rouhean boheemi tila kutsuu viihtymään pidempäänkin. Katosta roikkuva diskopallo: check! Soittolista täynnä disko- ja houseklassikoita: check! 

Ravintola Madame 

Ravintola Madame on ainutlaatuinen, rento elämys Tampereen historiallisessa sydämessä, yhdessäolon ja ranskalaisen keittiön inspiroimana. Frenckellin Konttorissa sijaitsevan Madamen ruoka- ja juomatarjonta yhdistää ranskalaisia bistroperinteitä ja paikallisia makuja. Sisustus ammentaa vaikutteita 1900-luvun puolivälin Ranskasta muun muassa aitoine 1930-1960-luvulla valmistettuine bistrokalusteineen. Lounaan alkupalapöytä ihastuttaa jokaisen kävijän. Arkisin tarjolla on aamiaista, brunssi kruunaa Madamen viikonlopun. Illallisella keskitytään muutamiin tarkoin valittuihin annoksiin, joista ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi. 

Saman ravintoloitsijan Boulangerie Marco avasi ovensa keväällä pari vuotta sitten, ja heti ensimmäisenä vuonna Boulangerie äänestettiin Tampereen parhaaksi kahvilaksi. 

Ravintola Väst 

Hiedanrannan vanha teollisuusalue on Tampereen kiinnostavimpia käyntikohteita. Rouhea graffitien, teollisuuskiinteistöjen ja punatiilen sekoitus antaa alueelle tunnusomaisen ilmeensä ja tunnelmansa. Ravintola Väst toimii alueella ympärivuotisesti. Pohjoismaista keittiötä mukaileva ja puhtaisiin makuihin vannova ravintola toimii alueen vanhassa suunnittelukonttorissa. Kaikki astioista lähtien on valittu pieteetillä. Soittolistalla kuuluvat suomiklassikot ja menusta löytyy Midsommar-niminen annos, jonka ansiosta suomalaiseen juhannustunnelmaan pääsee vaikka keskellä talvea. Kurkkaa myös naapurin Café Kartano! 

Bistro Henriks 

Hiljattain uuden ilmeen ja otteen saanut Bistro Henriks on perinteikkään Ravintola Henriksin juurilla. Rennon bistron tunnelma on samaan aikaan lämmin, tyylikäs ja helposti lähestyttävä. Keittiö nojaa ranskalaishenkiseen bistrokokkaukseen ja sesonkien raaka-aineisiin. Listalta löytyy laadukkaita liha-, kala- ja kasvisannoksia, ja lounasaikaan tarjolla on myös kolmen ruokalajin kokonaisuus. Jugend-talon suojassa sijaitseva ravintola saa kiitosta myös juomalistastaan. Se on tarkkaan kuratoitu. 

Muista myös seuraavat erikoisuudet:

  • Serlachius Mäntässä yhdistää maailmanluokan taidemuseon, taidesaunan ja huippuluokan ravintolan, Göstan.
  • Näsinneula on tamperelainen klassikko – ravintolaelämys 124 metrin korkeudessa on vain koettava!
  • Kauppahallin Ravintola Mummola on tuonut suomalaisen ruokaperinteen takaisin moderneihin puitteisiin.
  • Ravintola Periscope kattoterasseineen ja upeine maisemineen sykähdyttää.
  • Tutustu myös maailman saunapääkaupungin saunaravintoloihin: Kuuma ja FLOU.

Lisää Tampereen herkullisia ja monipuolisia ravintoloita löydät sivuiltamme.

Visit Tampere ei vastaa muutoksista.