Siirry sisältöön

Vanhan kirjallisuuden päiviä vietetään aina juhannuksen jälkeisenä perjantaina sekä lauantaina Sylvään koululla Sastamalassa. Tapahtuman kivijalkana toimii antikvaarinen kirjamyynti, Sylväälle kerääntyykin vuosittain noin 40 antikvariaattia. Lisäksi Sylvään koulun yläkerrasta löytyy yli 50 kirja-alan toimijaa mm. uuden kirjan myyjiä, kustantajia sekä yhdistyksiä.

Tapahtuman ohjelma rakentuu vuosittain vaihtuvan teeman ympärille, vuonna 2022 teemana on Ääni. Teemaa käsitellään seminaareissa ja paneelikeskusteluissa, joissa nähdään mm. eturivin kirjailijoita, poliitikkoja ja tutkijoita. Ohjelmassa on myös kirjahuutokauppa perjantaina ja Lasten omat kirjapäivät lauantaina.

Tapahtuma-alueella voi nauttia tunnelmallisen telttaravintolan antimista. Tarjolla on lounasta, kahvia, teetä, jäätelöä ja virvokkeita. Telttaravintola palvelee kävijöitä myös perjantai- ja lauantai-iltaisin, jolloin telttaravintola muuttuu mahtavaksi kesäillan viettopaikaksi.

Kävijöitä palvelee tapahtumassa kaupunkibussi, jonka kyydissä on helppo saapua Sylväälle esimerkiksi rautatieasemalta. Bussin kyydissä pääsee myös tutustumaan Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoon ja muihin nähtävyyksiin sekä kaupungin kauppoihin. Kaupunkibussissa vierailevat molempina päivinä Sastamalan Oppaat, jotka tutustuttavat matkustajat kaupunkiin, tarkista aikataulut nettisivuilta. Omalla autolla saapuvat löytävät parkkipaikan Sylvään koulun pihalta tai sen läheisyydestä.

Tule tekemään kirjalöytöjä sekä nauttimaan laadukkaasta ohjelmasta ja kotoisasta tunnelmasta Vanhan kirjallisuuden päiville!

Katso lisää