Siirry sisältöön
Kartta

Oletko sinä uusi Tampere- tai Kangasala-opas ja kaupungin elävä käyntikortti? Oletko avoin ja aktiivinen sekä sujuvasanainen ja peloton esiintyjä? Auktorisoidun matkailuoppaan koulutukseen haetaan nyt hyvän yleissivistyksen omaavia, esiintymiskykyisiä, palveluhenkisiä ja kielitaitoisia henkilöitä. Sujuvan suomen kielen taidon lisäksi oppailta edellytetään ainakin yhden vieraan kielen sujuvaa hallintaa. Eduksi katsotaan aiempi soveltuva työkokemus tai opinnot.

Hae matkailuoppaan koulutukseen 30.4.2023 mennessä!

Auktorisoitu matkailuopas toimii kotimaisten ja kansainvälisten matkailijoiden sekä paikallisille järjestettävien kierrosten oppaana. Asiantunteva opas on asiakaspalvelun ja matkailualan ammattilainen, joka mahdollistaa tiedolliset elämykset kertomalla kiinnostavimmat tarinat kaupungin historiasta ja nykypäivästä, nähtävyyksistä ja kulttuurista.

Matkailuoppaana toimiminen on osa-aikaista ja sesonkiluonteista freelance-työtä. Toimenkuvaan kuuluu erilaisia teemallisia kävely- ja bussikierroksia sekä erilaisia kohde- ja tapahtumaopastuksia kaupungilla. Jokainen opastus on ainutlaatuinen. Matkailuoppaan koulutus vaatii aikaa ja ahkeruutta. Myöhemmin matkailuoppaan työ merkitsee onnistuessaan jatkuvaa opiskelua ja tietojen päivitystä sekä osallistumista opasyhdistyksen toimintaan.

Opaskoulutus valmentaa toimimaan Suomen Opasliiton auktorisoimana freelance-matkailuoppaana Tampereella tai Kangasalla. Matkailuoppaan koulutus alkaa 7.8.2023 ja päättyy 31.5.2024, ja sen järjestää AhlmanEdu yhdessä Tampereen Matkailuoppaat ry:n kanssa.

Noin 10 kuukautta kestävä koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena: lähiopetus (luennot ja kohdekäynnit), itsenäinen opiskelu (kirjatentit ja kurssityö), verkko-opinnot ja käytännön opastusharjoittelu. Lähiopetusta on yleensä kahtena iltana viikossa ja muutamana viikonloppuna. Koulutuksen opetus- ja tenttikieli on suomi. Koulutuksen kustannukset ovat 300€/henkilö.

Hakuaika koulutukseen 6.3.-30.4.2023.

Lisätietoja ja haku osoitteessa: https://ahlmanedu.fi/auktorisoitu-matkailuopas

AhlmanEdun opiskelija- ja hakijapalvelut tavoitettavissa arkisin klo 9-15: puh. 0103382244, hakijapalvelut(at)ahlman.fi