Siirry sisältöön
Kartta

Ekokumppaneiden, Visit Tampereen ja Tampereen yliopiston yhteishanke edisti vastuullisuuden lisäksi elämystaloustoimijoiden muutoskyvykkyyttä. Hankkeen puitteissa paikallisille yrityksille tarjottiin laadukasta ja maksutonta koulutusta sekä tukea kehityssuunnitelmien laatimisessa noudattaen Valitse vastuullisemmin-palvelun ja Sustainable Travel Finland -ohjelman vastuullisuuslinjauksia.

Visit Tampereen projektipäällikkö Johanna Sahlgren korostaa, että vastuullisuus, uudistuminen ja rohkeus ovat matkailuyritysten kasvulle ja menestykselle olennaisia asioita.

– Kestävästi kasvava yritys rakentaa samalla kehitysmahdollisuuksia tulevaisuuteen. Vastuullinen toimintatapa ja siitä viestiminen on yritysten asiakkaille yhä tärkeämpi tekijä, hän sanoo.

Hankkeeseen osallistui yhteensä 16 pirkanmaalaista yritystä, minkä lisäksi hankkeen järjestämiin koulutuksiin osallistui kymmeniä vastuullisesta yrittämisestä kiinnostuneita ihmisiä eri organisaatioista. Koulutuksissa yrityksiä perehdytettiin muun muassa vastuulliseen liiketoimintaan, kiertotalouden ja vastuullisuusviestinnän teemoihin. Koulutusten toteuttamisesta vastasi Tampereen yliopisto ja yritysten sparraukset toteutettiin yhteistyössä Mood of Finland Oy:n asiantuntija Anu Nylundin kanssa.