Siirry sisältöön
Kartta

Beachvolley

Tampereen kaupungin ylläpitämiä beachvolleykenttiä on tusinan verran. Suuntaa poutapäivänä esimerkiksi Pyynikin rantaan tai Kaukajärvelle hiomaan sormi- ja hihalyöntejä. Kentät ovat maksuttomia.

Crossfit

Tee toiminnallinen harjoitus Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen vieressä sijaitsevassa Crossfit liikuntapuistossa.

Frisbee

Frisbee lentää komeasti vaikkapa Sorsapuistossa tai Pyynikin rannassa. Frisbeegolfia voi pelata Epilässä, Vihinojalla, Hervannassa ja Pirkkalassa. Radat ovat ilmaisia, tarvitset vain frisbeen.

Koripallo

Pelaa katukorista esimerkiksi Koulukadun tai Tammelan koulun kentällä. Ota pallo ja porukka mukaan.

Mäkitreeni

Säikähdytä syke kipuamalla Hervannan tai Mustavuoren laskettelurinne. Sauvat vapaaehtoiset, juomapullo suositeltava.

Nääshallin kuntosali

Kaupungin ylläpitämällä kuntosalilla treenaat muutaman euron kertamaksulla.

Porrastreeni

Nousitpa sitten kuuluisia Pispalan puuportaita tai Pyynikin näkötornilta laskeutuvia kiviportaita, nousee kuntosi kohisten. Lisähaastetta askeltamalla joka toiselle portaalle, juoksemalla tai kantamalla kaveria reppuselässä.

Pyöräily

Tarkasta viitoitetut pyöräreitit sekä Pyhäjärven ja Kaukajärven maisemareitit Tampereen kaupungin verkkosivuilta.

Tennis

Kaukajärven tenniskentät ovat toistaiseksi ilmaisia. Kurkkaa lisätiedot Tampereen kaupungin verkkosivuilta.

Uimarannat

Polskuttele matkaa yleisillä uimarannoilla esimerkiksi Pyynikillä, Onkiniemessä ja Mältinrannassa. Rauhaniemessä ja Kaupinojalla pääsee pistäytymään saunan lauteillakin joka päivä. Olemme listanneet Tampereen parhaat uimarannat artikkeliimme.

Ulkoilumaastot

Kaupin kansanpuistossa on laajat ulkoilureitit. Kokeile Kuntokolmosta, kirmaa Kilpavitonen tai nautiskele Niihaman ulkoilumajalta lähtevällä luontopolulla (3 km). Pyynikin luonnonsuojelualueen luontopolun (4 km) varrella on upeita näköalapaikkoja ja Pyynikin näkötorni munkkikahviloineen. Pyynikin luontopolkuoppaan voi ladata verkosta.

Ulkokuntosalit

Ota lisälämpöä lenkkiin ympärivuotisella ulkokuntosalilla. Vapaassa käytössä olevia ulkokuntosalilaitteita on ympäri kaupunkia, esimerkiksi Koulukadun kentän lähistöllä, Ratinan sillan alla, Kaupin urheilupuistossa, Kaukajärven vapaa-aikatalon vieressä ja Suolijärven uimarannalla.

Yleisurheilu

Pinkaise satanen tai hyppää pituutta Pyynikin urheilukentällä tai Tampereen (Ratinan) stadionilla. Kesäaikaan molemmat kentät ovat vapaassa käytössä varauksia lukuun ottamatta.

 

Lisää tietoa kaupungin ulkoliikuntapaikoista täältä ja Tampereen ulkokuntosalilaitteiden sijainneista täältä.