Paikalliset herkut - Visit Tampere

Paikalliset herkut

23.01.2020

Mustamakkara

Mustamakkara on tamperelaisten nimikkoruoka, joten sitä on pakko kokeilla täällä! Mustamakkara on valmistettu sianlihasta, verestä ja ruisjauhosta. Sitä on valmistettu seudulla jo 1800-luvulta lähtien. Paras tapa nauttia mustaamakkaraa on ostaa se lämpimänä kauppahallista tai Tapolan omasta kioskista Tammelantorilta tai Laukontorilta.

Vinkki! Kun ostat mustaamakkaraa, paikalliset tilaavat pyytämällä mustaamakkaraa tietyn rahasumman edestä eivätkä painon mukaan. Voit myös tilata ”menopaluun”, jolloin saat kokonaisen mustanmakkaran U-muodossa. Pyydä mustanmakkaran kylkeen puolukkahilloa ja makuelämys on taattu!

Hot wings eli siivet

Paikalliset suosivat kuumaa mitä tulee saunoihin ja kanansiipiin. Siivet ovat löytäneet tiensä paikallisten ruokaerikoisuuksien kartalle ja niillä onkin erityinen paikka paikallisten sydämissä. Paras paikka testata näitä kuuluisia tulisia kanansiipiä on Ravintola SiipiWeikot, joka on palvellut siipien ystäviä jo yli kaksikymmentä vuotta kaupungin keskustassa. Monet siipiä ennen karttaneet on käännytetty faneiksi maistettuaan tämän legendaarisen ravintolan siipiannoksen. Sanotaan, että siipien kanssa tarjoiltava tulinen kastike aiheuttaa riippuvuutta.

Rievä tai tuttavallisemmin riävä

Tampereelle ja Pirkanmaalle tyypillinen erikoisuus on rievä eli vaalea hiivaleipä, joka valmistetaan yleensä ohra- ja vehnäjauhoista. Monet paikalliset leipomot leipovat edelleen rievää. Se on parhaimman makuista uunituoreena voin kanssa tarjoiltuna. Yksi tunnetuimmista rievän tuottajista on Leipomo Ståhlberg, jonka kuuluisin kahvila sijaitsee Kuninkaankadulla.

Pyynikin näkötornin kahvilan munkit

Nämä sokerilla kuorrutetut munkit ovat yksi Tampereen kuuluisimmista erikoisuuksista. Pyynikin näkötornin kahvilassa leivotut munkit ovat aina tuoreita ja suussasulavia. Salaisella reseptillä valmistettavien munkkien herkullisuudesta kertoo kahvilan ovesta usein ulos asti ulottuva jono, joka ei johdu pelkästään tornista avautuvista upeista näköaloista. ”Munkki päivässä pitää pyllyn pyöreänä” kuuluu kahvilan virallinen motto. Mikset siis testaisi itsekin?

 

Kauppahalli Laura Vanzo 17

Tampereen Kauppahalli

Hämeenkatu 19, Tampere
Lue lisää
Visittampere Ravintola Siipiweikot

Siipiweikot Tampere

Aleksanterinkatu 26, 33100 Tampere
Lue lisää
Visittampere Leipomo Ståhlberg

Leipomo Ståhlberg Kuninkaankatu

Kuninkaankatu 15, 33210 Tampere
Lue lisää
Visittampere Photographing Pyynikki Tower

Pyynikin näkötorni ja kahvila

Näkötornintie 67, 33230 Tampere
Lue lisää

Lisää luettavaa

Kun Pyynikillä leivottiin maailman paras munkki
Paikalliset herkut

Kun Pyynikillä leivottiin maailman paras munkki

Pyynikin näkötornin kahvilan munkit ovat kuuluisia ulkomaita myöten.
Lue lisää
Legendaariset ravintolat
Ravintolat

Legendaariset ravintolat

Etsitkö jotain taatusti tamperelaista? Aloita tästä listasta!
Lue lisää
Ruokaa ja herkkuja läheltä
Paikalliset herkut

Ruokaa ja herkkuja läheltä

Herkuttele paikan päällä tai vie tuliaisiksi, Tampereella riittää makuja!
Lue lisää