Siirry sisältöön
Kartta

Mustamakkara

Mustamakkara on tamperelaisten nimikkoruoka, joten sitä on pakko kokeilla täällä! Mustamakkara on valmistettu sianlihasta, verestä ja ruisjauhosta. Sitä on valmistettu seudulla jo 1800-luvulta lähtien. Paras tapa nauttia mustaamakkaraa on ostaa se lämpimänä kauppahallista tai Tapolan omasta kioskista Tammelantorilta tai Laukontorilta.

Vinkki! Kun ostat mustaamakkaraa, paikalliset tilaavat pyytämällä mustaamakkaraa tietyn rahasumman edestä eivätkä painon mukaan. Voit myös tilata ”menopaluun”, jolloin saat kokonaisen mustanmakkaran U-muodossa. Pyydä mustanmakkaran kylkeen puolukkahilloa ja makuelämys on taattu!

Hot wings eli siivet

Paikalliset suosivat kuumaa mitä tulee saunoihin ja kanansiipiin. Siivet ovat löytäneet tiensä paikallisten ruokaerikoisuuksien kartalle ja niillä onkin erityinen paikka paikallisten sydämissä. Paras paikka testata näitä kuuluisia tulisia kanansiipiä on Ravintola Siipiweikot, joka on palvellut siipien ystäviä jo lähes kolmekymmentä vuotta vuotta kaupungin keskustassa. Monet siipiä ennen karttaneet on käännytetty faneiksi maistettuaan tämän legendaarisen ravintolan siipiannoksen. Sanotaan, että siipien kanssa tarjoiltava tulinen kastike aiheuttaa riippuvuutta.

Rievä tai tuttavallisemmin riävä

Tampereelle ja Pirkanmaalle tyypillinen erikoisuus on rievä eli vaalea hiivaleipä, joka valmistetaan yleensä ohra- ja vehnäjauhoista. Monet paikalliset leipomot leipovat rievää edelleen. Se on parhaimman makuista uunituoreena voin kanssa tarjoiltuna. Rievää saa ostettua monista alueen päivittäistavarakaupoista.

Pyynikin näkötornin kahvilan munkit

Nämä sokerilla kuorrutetut munkit ovat yksi Tampereen kuuluisimmista erikoisuuksista. Pyynikin näkötornin kahvilassa leivotut munkit ovat aina tuoreita ja suussasulavia. Salaisella reseptillä valmistettavien munkkien herkullisuudesta kertoo kahvilan ovesta usein ulos asti ulottuva jono, joka ei johdu pelkästään tornista avautuvista upeista näköaloista. Maankuuluja munkkeja saa myös Kauppahallista. ”Munkki päivässä pitää pyllyn pyöreänä” kuuluu kahvilan virallinen motto. Mikset siis testaisi itsekin?